Home » Momlife » Breek de week en maak me week

Breek de week en maak me week

Elke woensdagochtend is het opnieuw uitkijken naar de nieuwe vraagsticker in de Instagram stories van vroedvrouw Uwe Porters. Het topic: het taboe rond seksualiteit doorbreken met een pittige vraag. ’s Avonds is het zelfs nog meer uitkijken naar de soms verrassende antwoorden die ze anoniem in haar stories deelt. En die antwoorden zijn talrijk! Talrijker dan Uwe zelf verwacht had. Dat ze met haar wekelijkse vragenrondje iets in beweging gezet heeft bij haar volgers, mag wel duidelijk wezen.

Vroedvrouw, moeder, schrijfster

Voor wie haar nog niet zou kennen: Uwe Porters is een vroedvrouw met een missie. Zelf noemt Uwe zich een vroedvrouw die toevallig ook moeder en schrijfster werd. Haar beide boeken ‘Verlos ons’ en ‘Verlost… En nu?’ vertellen de verhalen die ze zelf in haar job als vroedvrouw en later bij de geboorte van haar eigen kinderen mocht meemaken. Als ouder in spe en jonge ouder vind je er herkenning in terug en komen heel wat taboes ter sprake die je postpartum tegenkomt, van kraambezoek tot de mentale verandering die je als ouder doormaakt. 

Geen taboes

Dat ze graag taboes doorbreekt is ook op haar Instagram account duidelijk. Haar missie: alles, maar dan ook alles, bespreekbaar maken rond seksualiteit en intimiteit tussen partners en zo meer passie brengen in het leven van haar volgers. Uiteraard met wat extra aandacht voor haar volgers met (jonge) kinderen. Want vooral daar blijkt intimiteit en passie bij momenten een heel moeilijke opdracht. 

Ze gooit daarbij graag alles op tafel. Van vragen over je favoriete standje, voorspel, de populairste sextoys, tot spannende verhalen over vakantieseks, flirten of gewoon wat je libido zou kunnen verhogen. Niets gaat ze uit de weg en de antwoorden die ze aan het eind van de dag volledig anoniem publiceert zijn soms heel erg verrassend. Haar doel: aantonen dat praten over seksualiteit doodgewoon is en partners op die manier dichter bij elkaar brengen. De antwoorden in haar stories tonen ook aan dat niet alles altijd even spannend of exotisch moet zijn. Ook gewoon ‘vanilla-seks’ kan perfect oké zijn. En of je nu wil gaan experimenteren met een dildo of het je geheime droom is om een keer een triootje te proberen. Door haar verhalen en steun vind je misschien de moed om het met je partner te bespreken. En daar gaat het toch om? Communicatie is alles

Speel me week

Mocht je naast haar Instagram stories (en highlights) nog meer inspiratie zoeken, dan vind je haar ‘Speel me week’ playlist terug op Spotify. De perfecte soundtrack bij een stomend hete avond. Of als je nog inspirerende experten aan het woord zoekt, neem dan zeker een kijkje op onze blogpagina: van relatietips van Jasmijn Malfliet tot postnatale depressie door Sara Maeyaert.Deel deze post