Home » Momlife » 4 duurzame kraamcadeaus waar je écht wat aan hebt

4 duurzame kraamcadeaus waar je écht wat aan hebt

Een passend kraamcadeau bedenken kan ontzettend lastig zijn. Je wilt natuurlijk wel een beetje origineel zijn en niet het risico lopen dat je precies hetzelfde geeft als een ander. Het ideale cadeau tijdens de kraamtijd is persoonlijk, praktisch voor de ouders en zorgt voor een dierbare herinnering in de jonge jaren. Hieronder stellen we een aantal persoonlijke en originele ideeën voor 😄

Een slabbetje bedrukken

Netjes eten is voor baby´s en peuters natuurlijk nog een onbegonnen zaak. Daarom zijn slabbetjes je beste vriend. En door het grote verbruik hiervan, kun je er als ouders niet genoeg van in de kast hebben liggen. Laat dus als persoonlijk én nuttig kraamcadeau een slabbetje bedrukken met een leuke foto, de naam van het kindje, of bestel als bedrijf een grote oplage slabbetjes met het bedrijfslogo om uit te delen.

Zo’n cadeau is niet alleen super leuk om te geven, maar ook om te krijgen. Je kunt kiezen uit verschillende modellen slabbetjes en materialen, denk aan lekker zacht badstof of juist stevig katoen. Beide materialen kunnen eenvoudig in de was, waardoor men zonder problemen nog lange tijd van dit cadeau kan genieten.

Genoeg opties dus om dit cadeau te personaliseren en naar wens samen te stellen. Doordat zo’n persoonlijk exemplaar toch betekenisvoller is dan een standaard printje uit de winkel, heb je grote kans dat jouw slabbetje nog lange tijd gebruikt gaat worden!

Kook de vriezer vol

Een goed kraamcadeau is niet alleen gericht op de baby, maar kan ook zeker voor de ouders gelden. Een van de dingen waar je de ouders het meest blij mee maakt, is een vriezer vol met voedzame en gezonde maaltijden.

Doordat de kraamperiode vaak al hectisch genoeg is, schiet gezond koken er bij de ouders vaak snel bij in. Toch is een voedzame maaltijd het beste recept voor een snel herstel na de zwangerschap. Denk aan soep, een makkelijke ovenschotel of een lekkere curry met veel groentjes. Blije ouders zorgen natuurlijk ook voor een blije baby!

Door in de juiste portiegrootte te koken is er altijd iets makkelijks en gezonds voorhanden, waardoor het bestellen van eten niet meer nodig is. Dat is natuurlijk veel beter voor moeder(natuur).

Slingers van reststoffen

Ben je zelf een creatieveling? Dan is het ook fantastisch om zelf aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het maken van slingers. Voor dit cadeau kun je reststoffen gemakkelijk hergebruiken en omtoveren tot een waar feestje.

Om ervoor te zorgen dat slingers ook na de geboorte hergebruikt kunnen worden is het verstandig om hier geen jaartal of tijdsgebonden ontwerp aan te koppelen. Zo heeft het kindje vanaf de geboorte voor iedere verjaardag een vast paar slingers dat keer op keer opgehangen kan worden voor iedere feestelijke gelegenheid!

Herinneringen vastleggen

Iedere ouder roept achteraf hetzelfde: wat gaat de tijd snel, wat worden ze snel groot. Hoewel niet iedereen ervan houdt om op de foto te gaan, kan een fotoshoot als cadeau toch een waardevolle herinnering vormen. Want het duurt zo kort en je vergeet als ouders zo veel, ja alle clichés zijn toch echt waar.

Vanuit deze gedachte is een professionele fotoshoot een prachtig gebaar om op dit moment te kunnen vastleggen. Je geeft hiermee een blijvende herinnering aan die periode dat ze nog het aller kleinste waren. In zo’n fotoshoot zijn natuurlijk allerlei variaties mogelijk, van een shoot op locatie of gewoon lekker thuis in de vertrouwde omgeving. Kijk welke variant het beste bij de kersverse ouders past en geef ze een cadeau om niet meer te vergeten 💕

In samenwerking met reclamelandDeel deze post