Home » Baby » Voor het eerst op vakantie met je baby? Hier moet je aan denken

Voor het eerst op vakantie met je baby? Hier moet je aan denken

We dromen er allemaal wel van, onze eerste reis samen met ons kersverse baby’tje. Maar het schrikt ook wel af want is zo’n vakantie niet een heel grote uitdaging? Ga je ver of blijf je dichtbij? Wat als je iets vergeten bent? No worries mama, in deze blog krijg je heel wat tips om die familiereis zo comfortabel mogelijk te maken voor het hele gezin!

Babytime of me-time?

Je bent net 9 maanden zwanger geweest, bent bevallen én de kraamweek kan ook best lastig zijn voor je lichaam en geest. Een ontspannende vakantie met je gezin heb jij dus meer dan verdiend, laat je verwennen en kook even niet maar ga op restaurant. Laat je partner met de baby wandelen zodat jij even wat me-time kan nemen met een massage of een uurtje sporten. In Center Parcs geniet je heerlijk in de spa of boek je een VIP cottage met privésauna. Yes please! Het water in hun zwemparadijs bevat overigens minder chloor, zo beleef je samen de fijnste herinneringen 🥰.

Ik wil niet alle babyspullen verhuizen

Om te vermijden dat de rit naar je bestemming als een ware volksverhuis aanvoelt, ga je best op zoek naar een verblijf dat baby-friendly is. Check dus op voorhand of er een babybedje en kinderstoel aanwezig zijn of boek een gratis babyservicepakket. In sommige parken van Center Parcs zijn de cottages bijvoorbeeld uitgerust op de komst van gezinnen met jonge kinderen en bieden ze gratis een verschoningskussen, buggy, wipstoel en zelf een badje aan. Hoe handig is dat? 🤗

Tip: kruipt jouw baby al graag rond om de wereld te ontdekken? Dan kijk je best of het huisje of de kamer op het gelijkvloers zijn zodat alles veilig verloopt.

Zal mijn baby wel goed slapen op reis?

Je baby leert de eerste maanden zoveel: de eerste lachjes, eerste brabbeltjes en de eerste keer doorslapen. Het is dus normaal dat je bezorgd bent om iets aan te passen aan zijn of haar slaappatroon. Maar ook daarvoor zijn er heel wat tips die je kan volgen zodat jullie allemaal een rustige tijd tegemoet gaan:

  • Baby slaapcoach Natasja Mussche adviseert om op verplaatsing hetzelfde bed ritueel als thuis te volgen: denk maar aan een badje, pyjama en slaapzakje aandoen, witte ruis, knuffeltje erbij en nog een dikke kus. Zo weet je kindje duidelijk wat er zal volgen en zit hij zo weer in zijn ritme.
  • Hou rekening met de dutjestijd: is je kindje gewoon om in de kinderwagen te slapen? Neem die dan zeker mee tijdens jullie uitstap of keer terug naar je huisje zodat hij of zij voldoende slaap krijgt doorheen de dag. Want die rust doorheen de dag zorgt dan weer voor rustige nachten.

Vakantie checklist

Ouders hebben al zoveel aan hun hoofd, het is normaal dat je een en ander dreigt te vergeten maar een goede voorbereiding is al het halve werk. Om jou met een gerust hart op weg te zetten hebben we voor jou een vakantie checklist gemaakt met alle essentiële spulletjes voor jouw eerste reis met je baby. En ben je babyvoeding of luiers vergeten? Dan is het handig dat er bij jouw verblijf ook een supermarkt in de buurt is zoals in Center Parcs.

In welke periode ga ik best op vakantie?

Tijdens je zwangerschapsverlof ben je een aantal maanden thuis, misschien valt dit wel net buiten de populaire seizoenen? Het ideale moment dus om voor een klein prijsje op reis te gaan. Het kan een echte verademing zijn om even het huis te verlaten, weg van alle huishoudelijke taken. Maar ook voor quality time met je partner is dit goud waard. Je blijft wel mama en papa op vakantie maar de omgeving is aangepast, zoek voldoende momentjes van ontspanning en je voelt je erna weer helemaal opgeladen!

Tip: wist je dat je bij Center Parcs een familiekorting krijgt van 20% als je buiten de schoolvakantie reist met je baby? Ideaal dus als je nog geen rekening hoeft te houden met schoolvakanties!

Onthou vooral: je bent op vakantie om te ontspannen en te genieten, zet helemaal geen verwachtingen en profiteer van de momentjes samen met je nieuwe gezin. Geloof me, jullie zullen hier zoveel deugd van hebben!

In samenwerking met Center ParcsDeel deze post