Home » Momlife » Werk zoeken als (fulltime) mama – hoe pak je dat aan?

Werk zoeken als (fulltime) mama – hoe pak je dat aan?


Heb je besloten om de overstap te maken van fulltime mama naar fulltime (of parttime) werken? Of ben je op zoek naar een job die je beter kunt combineren met jouw kids? Dan is het tijd om je werkkleding uit de kast te halen en je klaar te maken voor de arbeidsmarkt.  Ook moet je een professioneel cv maken die jouw laatste ervaringen, opleidingen en opgedane skills weergeeft (want ook als fulltime mama heb je niet stilgezeten). Geloof in jezelf, heb geduld, wees vasthoudend en durf om hulp te vragen. Ook wij helpen je graag een handje verder. Hier zijn zes tips om weer aan het werk te gaan.

1. Weet wat je zoekt

Voor wat voor een organisatie wil je werken? Op welk niveau? En wil je een job waar je kunt groeien of waar je gewoon je ding kunt doen zonder te veel verwachtingen? Des te duidelijker je dit voor ogen hebt, des te makkelijker het zal zijn om vacatures te vinden die voldoen aan jouw wensen.

2. Update je cv

Heb je al een tijdje niet naar nieuw werk gezocht? Je hebt natuurlijk een up-to-date cv nodig die jouw ervaring, vaardigheden, opleidingen, vrijwilligerswerk en capaciteiten goed weergeeft. Vergeet ook niet om je LinkedIn profiel weer up-to-date te maken (of er eentje aan te maken).

3. Bereid je voor op de onvermijdelijke vraag over het gat in je cv

Mocht je een gat in je cv hebben van een jaar of langer, dan zou het zo kunnen zijn dat hiernaar gevraagd wordt in een sollicitatiegesprek. Je kunt dan bevestigen dat je een tijdje afwezig was, vanwege persoonlijke redenen, maar dat je nu weer klaar bent om aan het werk te gaan. Een ander optie is om eerlijk te zijn over het feit dat je fulltime mama bent geweest en dat je er nu weer klaar voor bent om je te richten op je carrière. Het belangrijkste is om een eerlijk en concreet antwoord te hebben, breng daarna het interview weer naar de functie en jouw kwalificaties.

partnerblog, werken als mama, ondermama's

4. Overweeg ook tijdelijke jobs

Duurt het toch langer om een leuke job te vinden? Overweeg dan ook tijdelijke jobs. Zo kun je weer nieuwe ervaring opdoen, jezelf bewijzen en een voet tussen de deur krijgen bij het juiste bedrijf. Wie weet kun je zo zelfs een vaste functie binnenhalen.

5. Blijf gefocust, wanhoop niet en geloof in jezelf

Geduld is van groot belang als het gaat om het vinden van de juiste job, ongeacht waar je je bevindt in je carrière. Blijf dan ook in jezelf geloven, sta open voor verschillende functies maar onthoud ook wat jij zoekt. Je verdient nog steeds een geweldige functie die bij jou past.

6. Blijf communiceren met je familie

Een goed gesprek met je partner kan een grote hulp zijn als je naar werk zoekt: van het managen van verwachtingen tot het afstemmen van werkschema’s. Blijf met elkaar praten, vraag om hulp en kijk samen naar wat wel en niet werkt.

Ben je klaar voor een nieuwe job? Met wat voorbereiding, vastberadenheid, zelfliefde en communicatie vind jij als mama weer een leuke nieuwe uitdaging.Deel deze post