Home » Baby » Welke kinderwagen kies je nu best met zo’n groot aanbod aan merken en types?

Welke kinderwagen kies je nu best met zo’n groot aanbod aan merken en types?

In samenwerking met Thule.

Je hebt natuurlijk “les goûts & les couleurs”, maar daarnaast zijn er veel verschillende zaken waar je rekening mee kan houden.  Het meest logische is om voor jezelf de afweging te maken wat je precies van de kinderwagen verlangt.

Enkele afwegingen die je kunnen helpen in je keuze:

Terrein

Wil je een kinderwagen die je vooral gaat gebruiken voor wandelingen in de natuur of zal deze moeten dienen om op en af trottoirs in de stad te balladeren?  Gezien op een oneven pad de driewieler steeds met alle wielen contact zal blijven houden met de weg is deze ideaal voor het wandelen in de natuur.  De vierwieler kan op ruw terrein in onbalans raken.  De driewiel kinderwagen is dus beter om natuurlijk terrein te “temmen”.  Anderzijds zal een vierwieler iets vlotter over stoepranden passeren.  Een goede vering en grote wielen zijn andere factoren die het comfort voor je kleintje tijdens wandelingen (in de natuur) zullen verhogen.  Luchtbanden bieden meer comfort dan eender welke “volle” banden maar kunnen natuurlijk wel lek rijden.

Gezinsplanning

Plan je snel twee kindjes achter elkaar, dan is het misschien belangrijk om er rekening mee te houden in je aankoop.  Er zijn kinderwagens, zoals bijvoorbeeld de Thule Sleek, die je kan omvormen van een enkele opstelling naar een duo of zelfs naar een tweelingopstelling.  Bovendien werkt deze met een aparte wieg en zitje, dat je enerzijds de mogelijkheid geeft om de duo-opstelling te maken, maar anderzijds ook meer comfort geeft per setting.  Zo is de wieg heel makkelijk af te nemen en kan je het zitje in een maximaal aantal comfortposities aanpassen.  De veelheid aan opstellingen biedt mogelijkheden naar de toekomst, en indien je toch besluit het op één kindje te houden, kan je zo’n kinderwagen compromisloos in mono-opstelling blijven gebruiken. 

Bagageruimte nodig!

Met jonge kinderen is een grote en vlot bereikbare bagageruimte geen overbodige luxe: luiers, papflesjes, koekjes, speeltjes, slabbetjes, verse kleding, of voor jezelf sleutels, handtassen,… het is maar een greep uit wat je er allemaal in wegbergt.  Als je deze dan ook nog kan afsluiten, is dat mooi meegenomen om verlies/diefstal uit de bagageruimte te vermijden. 

Compact of full size?

Compact opvouwbaar is natuurlijk super belangrijk. Je hebt tegenwoordig zelfs super compacte modellen die je in de bagageruimte van een vliegtuig kan wegbergen.  Dit kan natuurlijk niet met gewone kinderwagens.  Algemeen kan je zeggen dat een fullsize kinderwagen iets minder compact opvouwt, maar wel stukken meer gebruiksgemak en mogelijkheden biedt; het rijden gaat vlotter en je kan het zitje in verschillende posities plaatsen (vaak ook naar je toe).  Hoe compacter, hoe meer compromissen je moet maken qua rijcomfort en/of gebruiksgemak.


In samenwerking met Thule.Deel deze post