Home » Baby » Creeër de perfecte babykamer

Creeër de perfecte babykamer

Hoera! Er is een baby op komst, en dat betekent dat het tijd is om een gezellig nestje te creëren waar jullie kleintje zich meteen thuis voelt. Van kleurrijke wiegjes tot schattige knuffels, de ideale babykamer vraagt om wat voorbereiding. In deze blog lees je enkele praktische tips voor het samenstellen van een warme en functionele babykamer.

Kleuren en comfort 

Een goed begin is het halve werk, en dat geldt zeker bij het kiezen van de juiste kleuren voor de babykamer. Zachte tinten zoals pastelblauw, mintgroen of zachtroze creëren een rustige sfeer. Overweeg ook neutrale kleuren zoals wit, beige of lichtgrijs, die gemakkelijk te combineren zijn met andere accenten.

Zachtjes zonlicht

Licht is cruciaal in een babykamer, maar te veel zonlicht kan de dutjes van je kleintje verstoren. Overweeg daarom zonwerende rolgordijnen om het licht te regelen. Deze gordijnen zorgen ervoor dat je de kamer in een handomdraai kunt verduisteren, wat vooral handig is tijdens middagdutjes.

Knusse hoekjes

Maak de babykamer extra gezellig door knusse hoekjes te creëren. Een comfortabele stoel om eten te geven, aangekleed met zachte kussens en een dekentje, vormt een perfecte plek om even te ontspannen. Denk ook aan een schattig leeshoekje met een boekenplank vol kinderverhalen.

Praktische opslag

Baby’s komen vaak met heel wat spulletjes, van schattige outfits tot luiers en speelgoed. Voorzie voldoende opbergruimte met commodes, ladekasten en mandjes. Maak gebruik van labels om alles georganiseerd te houden. Een opgeruimde babykamer zorgt voor rust in je hoofd én in de kamer.

Speelse accenten 

Voeg wat speelse accenten toe om de babykamer extra gezellig te maken. Denk aan muurstickers met schattige dieren, een kleurrijk vloerkleed of een mobiel boven de wieg. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van de babykamer een vrolijk plekje.

Sfeervolle raambekleding 

Om de juiste sfeer te creëren, is het kiezen van de juiste raambekleding van groot belang. Glasgordijnen zijn een prachtige toevoeging, met hun lichte stof die een zacht filter voor het licht vormt. Kies voor warme kleuren die aansluiten bij de rest van de kamer. Een bijkomend voordeel van een glasgordijn is dat ze eenvoudig te combineren zijn met andere raamdecoratie.

Personaliseer de ruimte

Maak de babykamer persoonlijk door een vleugje van jullie eigen stijl toe te voegen. Een zelfgemaakt kunstwerk, een familiefoto of een gepersonaliseerd dekentje kunnen de ruimte een uniek karakter geven. Zo voelt de babykamer meteen vertrouwd aan.

In samenwerking met VenetaDeel deze post