Home » School » Leuke activiteiten thuis in de vakantie

Leuke activiteiten thuis in de vakantie

De tijd vliegt! De eerste vakanties zijn al begonnen. Nog heel even en dan gaan we zelfs weer richting de lange meivakantie. Voor ouders is het toch altijd weer een dubbel gevoel als hun kinderen vakantie hebben. Natuurlijk is het heerlijk om even niet te hoeven haasten in de ochtend, maar je moet nog altijd extra opvang regelen voor je werkdagen en mist de ritme & structuur van de alledaagse dag. Sommige kinderen kunnen hier heel goed zonder en zich prima vermaken in de vakantie. Er zijn echter ook kinderen die zich op de eerste dag al stierlijk vervelend en daar niet vrolijker van worden.

Herken je dit? Dan is het fijn als je altijd wel iets weet te verzinnen om te doen. En nee, natuurlijk hoef je je kinderen niet de hele dag te vermaken. Maar het kan wel helpen om weer even alle gezichtjes vrolijk te krijgen en de stemming thuis te veranderen. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Hier volgt een lijstje met leuke activiteiten om thuis te doen in de vakantie.

Kleurplaten en/of werkbladen uitprinten

Merk je dat je kind echt de uitdaging van school mist? Waarom geef je hem of haar dan niet een uurtje een ‘schooltaak’. Dat hoeft echt niets ingewikkelds te zijn. Een kleurplaat vinden de meeste kinderen in de kleuterleeftijd al fantastisch om te doen. Dit geeft ze de tijd die ze nodig hebben om tot rust te komen en zich te concentreren.

activiteriten thuis in de vakantie met kinderen

Het fijne van het internet is dat je tegenwoordig overal kleurplaten en werkbladen voor alle leeftijden kunt vinden. Met behulp van je handige hp envy printer, print je vervolgens de leukste bladen uit. Deze kun je eventueel in een map bewaren. Vervelen je kinderen zich? Laat ze dan iets uit de map kiezen. Zo heb je altijd iets achter de hand.

Fotoalbums maken

Wil je graag twee vliegen in één klap slaan? Waarom betrek je je kinderen dan niet in taken waar je anders nooit de tijd voor kunt vinden? Bijvoorbeeld het maken van fotoalbums. Hoe leuk is het dan om samen met de kinderen de leukste foto’s uit te zoeken en te printen? Handig als je dan ook nog eens zelf over een printer beschikt die foto’s kan afdrukken. Zo is het binnen mum van tijd gepiept. Vervolgens met z’n allen foto’s plakken, vergezellen van grappige onderschriften en de klus is geklaard.

Klusjes in de tuin

Langzaam komt het mooie weer er weer aan. Nu is het vaak nog te koud en te slecht weer om buiten te spelen, maar het zal niet lang meer duren voordat dit wel mogelijk is. Maar dan moet de tuin natuurlijk wel een beetje aan kant zijn. Na een lange winter kijk je er vast naar uit om de tuin weer een opfrisbeurt te geven. Dit is ook een hele leuke activiteit om met de kinderen te doen. Zij vinden het heerlijk om te helpen en jij hebt er flink baat bij.

In samenwerking met printabout.beDeel deze post