Home » Op stap » Met je peuter naar een vakantiepark: dit moet je allemaal meenemen

Met je peuter naar een vakantiepark: dit moet je allemaal meenemen

Op vakantie gaan met een nieuwsgierige peuter kan soms een uitdaging zijn. Alleen al het inpakken kan aanvoelen als het verhuizen van je halve huis. Of je nu enkel met je kleintje naar Center Parcs trekt of je neemt de hele kroost mee, je inpaklijst lijkt in beide gevallen eindeloos. Elk detail telt natuurlijk, want comfort, gemak én veiligheid zijn cruciaal voor een ontspannen verblijf. Met dit artikel helpen we je om niets te vergeten!

Basisbenodigdheden die niet mogen ontbreken

Start met de basis: de peuter zelf, want die mag je natuurlijk niet vergeten. Begin vervolgens met het inpakken van kleding voor alle weersomstandigheden. Ja, in de zomer betekent dit dat je ook een regenjas moet meenemen indien je voor een vakantiepark in Duitsland, België of Nederland kiest. Natte landen, weet je wel? Zorg ook voor voldoende luiers, vochtige doekjes en een reisbedje, ook al biedt het vakantiepark deze misschien aan. Het is altijd prettiger om vertrouwde items bij je te hebben die je peuter kent en waar hij of zij goed op reageert. Vergeet ook de favoriete knuffel niet, want die kan een redder in nood zijn tijdens de onvermijdelijke eerste nacht in een nieuwe omgeving.

Maaltijden en snacks

Kinderen zijn vaak kieskeurig met eten en een nieuwe omgeving kan hun eetlust beïnvloeden. Pak daarom een assortiment van vertrouwde (gezonde) snacks en enkele van hun favoriete maaltijden in, vooral als je weet dat deze niet beschikbaar zullen zijn in het vakantiepark. Een draagbare blender kan handig zijn voor het maken van smoothies of puree voor jongere peuters. Denk ook aan een kinderstoel die gemakkelijk mee te nemen is, tenzij het park er reeds een verstrekt.

Verzorging en hygiëne: comfort zoals thuis

De badtijd kan een uitdaging zijn als je niet de juiste spullen bij je hebt. Vergeet niet een antislipbadmat en enkele badspeeltjes in te pakken om hiervan een leuke activiteit te maken. Een thermometer, een basis EHBO-kit en de gebruikelijke verzorgingsproducten, zoals babyshampoo en -lotion, moeten ook op je paklijstje staan. Je wilt écht niet in het midden van de nacht nog een apotheek moeten zoeken.

Speelgoed en entertainment: vermaak op maat

Een mix van binnen- en buitenspeelgoed houdt je peuter bezig en geeft jou wat ademruimte. Een paar nieuwe speeltjes kunnen wonderen doen voor de stemming van je kind en bieden vermaak tijdens regenachtige dagen. Overweeg ook het meenemen van een tablet met vooraf gedownloade kinderfilms als back-up voor als het weer écht niet meezit. Een vakantiepark met een binnenzwembad is natuurlijk ook een goede keuze voor een portie entertainment op regenachtige dagen. Op deze manier kun je ook de schermtijd beperken.

Laatste tips voor een onbezorgde vakantie

Onthoud tot slot dat zelfs met de beste voorbereiding de dingen anders kunnen lopen dan gepland. Een flexibele instelling en een goede voorbereiding kunnen veel stress vermijden. Pak alles in wat je denkt nodig te hebben, maar dubbelcheck vooral de essentiële zaken, zoals medicijnen, belangrijke documenten en de boekingsbevestigingen. Ga ook goed na wat het vakantiepark al dan niet aanbiedt, zoals een slaapbedje, een kinderstoel en handdoeken. Bij twijfel hierover is het aan te raden om vooraf even te bellen of een mailtje te sturen.

In samenwerking met Center ParcsDeel deze post