Home » Baby » Hoe je je eerste babyborrel organiseert

Hoe je je eerste babyborrel organiseert

Bij een eerste kindje komen heel wat andere eerste dingen kijken. Een babyborrel bijvoorbeeld, hoe organiseer je dat? Wat wordt daar verwacht en hoe zorg je voor een aangename samenkomst als kersverse mama? Lees verder voor een gids babyborrelen.

Babyborrel 101 

Het is een mooi moment om vrienden en familie te laten samenkomen en je eerste spruit te ontmoeten. Het kan echter een veeleisende samenkomst zijn. Een babyborrel organiseer je dus best wanneer je baby al ongeveer acht weken oud is. Zo gun je jezelf de tijd om wat te revalideren van de bevalling. Om kraambezoeken wat te verspreiden geef je ook best ruime tijd om langs te komen. In plaats van te vragen om aanwezig te zijn om 14u bijvoorbeeld, kan je laten weten dat mensen welkom zijn tussen 13u en 16u. Zo spreid je toch een beetje de bezoeken en is het niet te overweldigend. Hoe simpeler en korter, hoe beter. Daarom heb je liever twee kleine groepen dan één grote. Vergeet ook niet dat catering een optie is bij babyborrels. De stress van eten te voorzien voor gasten is iets wat je niet nodig hebt als kersverse mama. Als dat er te veel aan is, kan je de zorg af geven aan een ander. 

babyborrel organiseren

Aankleding

Het is natuurlijk een dag vol liefde en plezier. Om de ruimte de sfeer te laten weerspiegelen kan je het fijn decoreren. Zet een paar bloemetjes op tafel, ga ballonnen kopen, en versier waar mogelijk. Eventueel kan je ook werken met een thema. Je baby’tje kan je dan in een schattige tenue presenteren in hun wiegje. 

Wat voorzie je voor je gasten 

Je kan je gasten een paar lekkernijen aanbieden. Een fris drankje of een koffietje zal hen wel smaken. Wat ook zeker niet mag ontbreken zijn snoepjes als doopsuiker. Snoepjes kan je gewoon in potjes op tafel verspreiden. Doopsuiker geef je traditioneel per koppel mee in zakjes. Origineel werd dat natuurlijk gegeven tijdens de doop, maar dat is niet meer zo’n gewoonte. In het geval dat kindjes niet gedoopt worden is een babyborrel dus het geschikte moment voor doopsuiker. Als je de festiviteiten wat wil verspreiden is de aankondiging van de geboorte ook een mooie kans om doopsuiker uit de delen. 

Doopsuiker kan je trouwens ook uitdelen in mooie versierde manden, wanneer je terug naar je werk gaat. Zo trakteer je je collega’s en gaat je terugkomst meteen goed van start. 

In samenwerking met avaDeel deze post