Home » Baby » Waarom de juiste naam voor je baby kiezen zo belangrijk is

Waarom de juiste naam voor je baby kiezen zo belangrijk is

Altijd leuk als de meest populaire babynamen van het jaar bekend worden gemaakt! Je hebt er misschien inspiratie opgedaan om straks jouw favoriete lijstje met namen aan te vullen. Statbel, het Belgische bureau voor statistiek, kroonde in 2021 Olivia en Noah tot de populairste Belgische voornamen.

Naam en faam

Het kiezen van een gepaste naam is niet zo evident als het lijkt. Je hoort wel eens van aanstaande ouders dat je niet gewoon een naam kiest, het moet vooral goed voelen en bij je baby passen. Hoe je dan precies aan de slag moet gaan met het uitkiezen van namen, is voor iedereen anders. 

Voor sommigen is het opschrijven van de naam op een apart blad of gedeeld lijstje zeker een optie. Het voordeel van een apart lijstje door de mama en de papa, is dat je achteraf de lijstjes kunt samenleggen en op zoek kunt gaan naar gelijklopende voorkeuren. Zo komt er misschien een naam uit die voor jullie beiden een optie is. Maar je kunt ook samen aan de slag gaan en elk om beurt een naam zeggen. De naam die in de smaak valt, wordt dan genoteerd op een blad of in een leuk boekje. Zo maak je een echte ontdekkingstocht door de boeiende wereld van voornamen voor je kleine schat.

Wanneer je een heel proces hebt doorgemaakt om tot een leuke naam te komen, is het altijd fijn om deze extra in de verf te zetten op je geboortekaartjes. Je kunt de naam vandaag prachtig vormgeven door het in goudfolie te laten printen op een achtergrond die past binnen jullie stijl. Super mooi en het straalt de luxe uit die zo’n feestelijke gebeurtenis in het leven verdient! 

Juist kiezen

Toch is het soms opletten geblazen. Wanneer de voornaam moeilijk uit te spreken valt of niet goed klinkt met de familienaam (bijvoorbeeld Peter Celi) kun je maar beter op zoek gaan naar een alternatief. Altijd goed om niet vast te houden aan een naam die het uiteindelijk toch niet zal worden. Een naam schrappen in je boekje of lijstje toont alleen maar hoe graag jullie willen dat jullie kindje straks de perfecte naam draagt.

Misschien heb je ooit op een tropische reis een naam gehoord die nooit uit je gedachten is gegaan? Durf het aan om iets anders te kiezen dan de standaard zoals Kay, Thaddäus of Boaz. In het begin is het misschien even wennen, maar voor je het weet wordt die leuke naam een begrip! Kijk zeker eens bij de geboortekaartjes voor een jongen naar een bijpassende achtergrond en durf te kiezen voor een stoere tijger of eerder een liefelijke pandabeer op de achtergrond. De ideale aankondiging van je kleine ukkepuk!Deel deze post