Home » Momlife » Zo creëer je de ideale gedeelde kinderkamer

Zo creëer je de ideale gedeelde kinderkamer

Twee verschillende kinderkamers geven ruimte, maar zijn daarom niet de meest praktische opstelling. Ooit al eens gedacht aan een gezamenlijke kamer? Je bespaart er heel wat geld mee en de kids liggen een stuk sneller te slapen. Bovendien is te veel ruimte op zo’n jonge leeftijd overbodig. Maar hoe creëer je dan de ideale gedeelde slaapruimte? De volgende vijf tips helpen je op weg. 

  1. Flexibele indeling 

Let erop dat je geen meubels in de kinderkamer plaatst die je niet eenvoudig kan verschuiven of aanpassen. Door te kiezen voor flexibele opties heb je de vrijheid om de kamer te veranderen naargelang de noden van je baby’s. Groeit er één stilaan op tot een peuter en heeft hij of zij daarom nood aan meer persoonlijke ruimte? Dan zet je de kledingkast of het bed simpelweg op een andere plaats. 

  1. Neutraal thema 

Denk ten tweede na over een neutraal thema dat voor een langere periode meegaat, zoals decoratie die te maken heeft met de onderwaterwereld of de ruimte. Ook dieren uit de kinderboerderij kunnen leuk zijn om te verwerken in het interieur van de kamer zoals op de raambekleding. Nood aan meer inspiratie? Neem even een kijkje op Pinterest of vraag aan de kids zelf waar ze van houden. 

  1. Persoonlijke opslagruimte 

Ook al is de slaapkamer gedeeld, het blijft aangenaam voor de kinderen om hun eigen opslagruimte te hebben. Zeker wanneer ze iets ouder worden en ze steeds meer persoonlijke spullen bezitten. Wanneer ze die dan samen moeten opbergen, zal dit zorgen voor onenigheid en dat geeft jou natuurlijk alleen maar kopzorgen. 

  1. Gezamenlijke decoratie-ideeën 

Zet je peuters aan het werk en laat ze hun eigen decoratie knutselen. Breng met hen hiervoor eerst een bezoek aan de plaatselijke bibliotheek. Hier kunnen ze dan enkele knutselboeken kiezen om inspiratie op te doen. Tijdens het creatieve uurtje kunnen ze ideeën uitwisselen en misschien zelfs decoratie voor elkaar maken. Je zal zien dat ze uiteindelijk eens zo enthousiast zijn om het resultaat op te hangen of op hun nachtkastje te plaatsen.

  1. Individuele hoekjes 

Een gezamenlijke slaapkamer creëert wellicht eens zo’n grote nood om een plekje voor zichzelf te hebben. Vergeet daarom niet om voor beide kinderen een hoekje te voorzien. Dit geeft hen de mogelijkheid om naar eigen wensen in te richten en zich af te zonderen wanneer ze even tot rust willen komen. Ga naar de interieurwinkel om lampen te kopen en enkele andere sfeervolle decoratiespullen. 

In samenwerking met Action



Deel deze post