Home » Mamablog » Ik ontdekte dat ik zwanger was op ons jubileum

Ik ontdekte dat ik zwanger was op ons jubileum

Geschreven door mama Melissa

Ik ben Melissa, 27 jaar en onlangs mama geworden van een prachtige dochter en ik moet zeggen: het is een ongelofelijk gevoel om mama te zijn! Onze kinderwens is gekomen nadat onze vrienden kinderen kregen. Toch beslisten we om nog een beetje langer te wachten omdat we onszelf nog iets te jong voelden. Iets langer dan een jaar geleden beslisten we op mijn verjaardag om te stoppen met de pil en ongeveer 5 maanden later ontdekten we dat we zwanger waren. Ik was helemaal verrast dat het zo snel ging!

Zwangerschapstest

Op de dag van ons jubileum merkte ik dat er iets niet klopte. Ik besliste om pas de dag nadien een zwangerschapstest te doen, omdat ik in het geval van een negatieve test onze mooie avond niet wou laten verpesten.

“Nadat ik van mijn werk kwam, deed ik meteen de zwangerschapstest, ik kon écht niet meer wachten. En ja hoor! Die was duidelijk positief, ik ben zwanger!”

Mama Melissa

Verrassing!

Om mijn partner te verrassen maakte ik een doos klaar met daarin een rompertje met opschrift ‘hello daddy’, de positieve zwangerschapstest, een ‘I love daddy’-tutje en berenpantoffeltjes. Eerst dacht hij dat het nog een cadeautje was voor ons jubileum dus hij was ontzettend verrast en kon het bijna niet geloven dat hij papa werd, zo lief!

Om mijn vrienden en familie het nieuws te vertellen dat ik zwanger was, heb ik het bij iedereen een beetje anders aangekondigd. Voor mijn ouders had ik een babypyjama gekocht met ‘I love my grandfather and grandmother’ op en aan mijn schoonouders gaf ik een kraslotje met ‘jullie worden opa en oma’. Mijn andere familieleden en vrienden heb ik verrast met een rompertje met ‘baby Smet’.

Zwangerschapssymptomen

Je bent dan zo enthousiast van het nieuws dat je zwanger bent, dat je helemaal vergeet hoe het verdergaat. Hoe ga ik mij voelen? Hoe ga ik dit ervaren? De eerste weken heb ik eigenlijk niet zo veel last gehad van zwangerschapssymptomen. Wel was ik heel erg vermoeid, had ik gevoelige borsten en buikkrampen. Ik merkte dat ook dat mijn reukzin scherper werd en dat ik niet alles kon verdragen.

Na 13 weken zwangerschap, had ik bijna geen last meer van zwangerschapssymptomen, juist nog wat gevoelige borsten. Vanaf 20 à 25 weken zwangerschap begonnen mijn voeten plots op te zwellen. Met het warme weer kon ik helaas geen enkele van mijn schoenen meer dragen. Ik heb zelfs van die ergonomische sandalen van mijn oma gedragen, en die vindt zij zelfs verschrikkelijk! De laatste maand van mijn zwangerschap had ik het wel heel zwaar, zoals ze zeggen: ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst’, dat was ook echt zo!

Wil jij mijn meter zijn?

We kozen ervoor om enkel een meter te vragen. Mijn tante was nog geen meter in de familie en we vonden haar de beste keuze voor ons spruitje. Ik had een tasje gevuld met productjes om jezelf te verwennen en helemaal onderaan lag een armbandje met opschrift: ‘wil je mijn meter zijn?’. Mijn tante was helemaal in de wolken.

Gender reveal

Voor ons maakte het geslacht niet veel uit zolang ons spruitje maar gezond is! Ik wou heel graag een gender reveal organiseren maar we zaten in het begin van een lockdown dus konden we dit jammer genoeg niet doen. We hebben er dan maar een sociale media zwangerschapsaankondiging van gemaakt.

“De afspraken bij de gynaecoloog vond ik minder leuk. Niet omdat ik mijn baby’tje niet wou zien, maar in deze coronatijd is het gewoon echt niet fijn om alleen te gaan. Het is een wonder op zich dat er een baby’tje groeit in je buik en dan wil je het liefst alles delen met je partner”

Mama Melissa

Naam kiezen en voorbereidingen

We moesten natuurlijk ook nog een naam hebben. Vroeger had ik een juf van mij een dochtertje genaamd Fleur en die is altijd in mijn gedachte gebleven. Ik had het geluk dat mijn partner ook meteen fan was van deze naam. Dan moesten we natuurlijk van alles beginnen regelen: de geboortelijst, geboortekaartjes, doopsuiker, de babykamer en zoveel meer. Voor het geboortekaartje deden we inspiratie op via Pinterest. Mijn tante en aanstaande meter) heeft alles aangepast naar ons eigen smaak. We hebben ook de naam Fleur in bloemenletters gemaakt.

Het is bijna zover

Dan kom je stilaan dichter en dichter bij de uitgerekende datum en ik wou nog een paar leuke dingen doen zoals een fotoshoot, zwangerschapsmassage, enkele cursussen,… Door corona heb ik er niet veel van kunnen doen. Wel ben ik super tevreden van mijn zwangerschapsfotoshoot als blijvende herinnering!

Bevalling

Je hoort het vaak maar de bevalling van ons spruitje was oprecht het mooiste moment van mijn leven. Ik moet wel zeggen dat ik een redelijk zware bevalling heb gehad. Toen ik buikkrampen kreeg wist ik dat het niet zo lang meer zou duren. Ze waren niet zo hevig, eerder te vergelijken met menstruatiekrampen. `s Nachts werden ze wel heviger en sneller dus besloten we om naar het ziekenhuis te gaan. Toen we toekwamen werden ze opeens weer minder, waardoor het vals alarm bleek te zijn en we terug naar huis gingen.

Een paar dagen nadien had ik mijn laatste afspraak bij de gynaecoloog. Ik vertelde haar over mijn voorweeën en ik had ondertussen al 4 cm ontsluiting. Ze heeft mij dan naar de materniteit gestuurd en daar is alles op gang gekomen. Het heeft uiteindelijk wel lang geduurd tegen dat ik mijn 10 cm ontsluiting bereikt had. Ik ben om 8u30 ‘s morgens op de materniteit toegekomen en om 21:30u had ik pas 10 cm ontsluiting. Het persen heeft ook even geduurd maar daar was ze dan! Ons dochtertje, Fleur is geboren, wat is ze prachtig!

Mijn tip voor aanstaande mama’s: geniet, zoveel mogelijk! Het is zo voorbij en voor je het weet ligt je kindje in je armen! Het klinkt cliché maar het is zo; het gaat echt ongelofelijk snel, ze worden zo snel groot!


Hartelijk dank mama Melissa voor het delen van jouw verhaal! Ook jouw verhaal delen op onze mamablog? Dat kan. Stuur een mailtje naar info@ondermamas.be en wie weet featuren we jouw ervaring op www.ondermamas.beDeel deze post