Home » Baby » Bijdragen aan een mooie toekomst voor je baby’tje

Bijdragen aan een mooie toekomst voor je baby’tje

Als ouder wil je niks liever dan dat je kindje het zo goed mogelijk heeft en dit z’n hele leven lang. Voor je het weet, wordt de achttiende verjaardag gevierd, worden hogere studies gestart, volgt het aankopen van een auto of komt de eerste woning in the picture. Stuk voor stuk mijlpalen waar je als ouder graag een centje voor bijlegt. Wist je dat je dit financieel duwtje in de rug op een slimme manier kan aanpakken, reeds vanaf de geboorte?

Sparen of beleggen?

Elk maand een bedrag opzij zetten voor je kindje is slim, maar elke maand een bedrag beleggen voor je kindje is misschien nog slimmer. Geld dat stilstaat op je spaarrekening brengt heel weinig (of bijna niks) op. Wil je een hoger rendementspotentieel en ben je bereid daarvoor wat meer risico te nemen? Dan kan je beleggen voor je kind. Een van de manieren om de risico’s te beperken, is beleggen in een beleggingsfonds. Beleggingsfondsen brengen het geld van verschillende beleggers samen. Ze worden beheerd door een of meerdere experten en kunnen beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed, … Zo kan jij als ouder met kleine bedragen toch heel gevarieerd beleggen, waardoor jij na verloop van tijd je kindje een mooi financieel duwtje in de rug kan geven. Een win win als je het ons vraagt!

yongo sparen of beleggen onder mama's

Wanneer starten met sparen of beleggen?

Net voor je baby geboren wordt en de eerste maanden of jaren heb je als ouder heel wat extra kosten die je voorheen nog niet had. Heel fijn is de steun van familie en vrienden die cadeautjes kopen via je geboortelijst… Maar de crèche, onthaalmoeder, voeding en de vele pampers kosten natuurlijk ook heel wat. Daarom stellen veel ouders het sparen/beleggen uit, wat op zich best jammer is gezien het voordeel dat je er op langere termijn kan uit halen.

Weet dat alle beetjes helpen en hoe langer geld kan renderen, hoe meer het kan opbrengen. Met onze duurzame partner Yongo kan je sparen of beleggen voor je kindje wanneer je wil, vanaf 10 euro per storting.

Stel dat je als ouder op een periode van 18 jaar graag €10.000 opzij wil zetten, dan volstaat €46 per maand (zonder rekening te houden met het rendement en eventuele taksen en kosten). Hoeveel je spaart of belegt voor je kind, kies je uiteraard volledig zelf.

Weet jij al of je wil sparen of beleggen? Bekijk de verschillen en de mogelijkheden die Yongo biedt om een startkapitaal op te bouwen voor je kindje, samen met je familie en vrienden.

Ondermamas wil het leven van de kersverse ouder op allerlei manieren gemakkelijker maken en Yongo past wat ons betreft perfect in dat plaatje.

Yongo – platform van AG Insurance dat individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21 met gegarandeerde rentevoet) en Yongo Star (tak 23 waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen) voorstelt, evenals Yongo Dreams (kapitalisatieverrichting tak 26). Deze producten zijn ontwikkeld door AG Insurance en worden eventueel verkocht door je tussenpersoon. Ze zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, de informatiedocumenten en de beheersreglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Neem deze documenten door vóór de aankoop van het financieel product. Voor klachten kan je terecht bij AG Insurance nv, Dienst Klachtenbehandeling, E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel customercomplaints@aginsurance.be – Tel.: +32 (0)2 664 02 00, of bij de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel info@ombudsman.as – Tel. +32 (0)2 547 58 71 – AG Insurance nv – RPM Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.be – Tel. +32(0)2 664 81 11. Belgische verzekeringsmaatschappij vergund onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, Berlaimontlaan 14, 1000 BrusselDeel deze post