Home » Op stap » Kidsproof ont-haast-plekjes voor jonge ouders

Kidsproof ont-haast-plekjes voor jonge ouders

Mijn kinderen Noah (10) & Juliette (6) houden vooral van gezamenlijke doe-activiteiten (vb. samen knutselen) en gezinsuitstapjes dicht bij huis (vb. samen naar het park). En dat bevestigt wat veel pedagogen zeggen: kinderen herinneren zich vooral de tijd die ze samen doorbrengen met wie hun nauw aan het hart liggen.

“Denk er dus aan dat (kwali)tijd doorbrengen met je kinderen én samen dingen beleven veel belangrijker zijn dan pure materiële elementen.”

Expert Tine

Leestip: Björn Accoe maakte over dit thema een tof en praktisch boek, WijTijd, over koesterkansen voor ouders en kinderen. WijTijd gaat over leuke dingen doen samen met je kind, over kleine momenten in het hier en nu waar ouders en kinderen een band smeden en ten volle van elkaar genieten. Neem dus zeker eens een kijkje op onderstaande website en ontdek er naast het boek, ook gratis printables!

Alvast wat inspiratie uit het boek:

Leuke, verbindende activiteiten met je kinderen

Meer en meer horeca- en vrijetijdszaken hebben vandaag ook aandacht voor zowel de beleving van ouders als die van kinderen. Weg dus met die drukke binnenspeeltuinen waar je als ouder na een middag speelplezier gegarandeerd met hoofdpijn naar huis gaat, maar ook weg met die stijve restaurants waar kinderen urenlang stil aan tafel moeten zitten! Tine’s persoonlijke favoriet is Zelda en Zorro: ontmoeten en onthaasten in een eigentijdse en kidsproof huiskamersetting!

Er zijn daarnaast ook heel wat leuke websites, blogs en Instagram-accounts die je kunnen inspireren rond verbindende activiteiten en fijne ont-haast-plekjes voor jou en je gezin. Hier alvast een paar tips met websites waarop je een breed en kindvriendelijk aanbod vindt van uitstappen en reizen:

Tot slot een paar zomerse tips voor een leuk en kidsproof uitje in Vlaanderen (getest en goedgekeurd door Tine en haar kids!):

Geschreven door Tine Callebaut, experte loopbaancoach en stress- & burn-out coach


Tine Callebaut, psychologe, expert


Tine is hoogstwaarschijnlijk één van de weinige bedrijfspsychologen die een passie voor HR & mensen combineert met een grote liefde voor woord & vormgeving. Individuen en bedrijven kunnen bij haar en in haar ont-haast-praktijk Unicorn your Life terecht in hun zoektocht naar de meest authentieke, energieke en betekenisvolle versie van zichzelf. Centraal in haar aanbod staat het werken rond de thema’s talent- en vitaliteitsmanagement.

Meer weten over TineDeel deze post