Home » Zwanger! » Kost een kind een huis?

Kost een kind een huis?

Bespaar op je budget

Elk huishouden is uniek. Elk huishoudbudget is dat bijgevolg ook. Wie wil en daar de mogelijkheden toe heeft, kan een fortuin spenderen aan gloednieuwe baby- en kinderspullen. Dat is uiteraard prima. Ook in dat geval raden we je aan om onderstaande blog te lezen: je kunt met jouw ontgroeide spullen zeker iemand een plezier doen.

We schreven onderstaande tips mee om budget te sparen én duurzamer om te gaan met baby- en kinderspullen.

Je geboortelijst

Het begint al bij het opstellen van je geboortelijst: dit hoeft niet om een groot budget te gaan. Winkels die je geboortelijsten presenteren, zeggen je er uiteraard niet bij dat er goedkopere alternatieven zijn. Spendeer geen fortuin aan je babyuitzet.

Zoek schatten op zolder

Vrienden, familie, kennissen… iedereen kent via via wel iemand die baby-of kinderspullen te veel heeft. Vaak denken mensen er zelfs niet over na dat dat mooie houten keukentje stof staat te vergaren op zolder. Wie een beetje creatief is, steekt een oud kastje met wat verf zo in een nieuw jasje. Bovendien is “retro” een trend die blijvend hip is.

Volg online groepen

Naast tweedehandssites en apps waarop je zowel spullen kunt verkopen als aankopen, zijn er ook heel wat groepen die de circulaire economie ondersteunen. Zoek even op Facebook of er ook in jouw buurt mensen zijn die spullen te geef of te leen hebben. Je ondersteunt op die manier elkaar én het is goed voor het milieu.

Bezoek organisaties

Er zijn talloze vzw’s en liefdadigheidsorganisaties die jou en je kindje kunnen helpen met materiaal. Wil je hier toch graag iets voor terugdoen, beroep je dan niet per se op de gratis giften, maar ga winkelen in een Oxfam of Kringloopwinkel. Voor speelgoed en andere grote spullen zijn er ook uitleendiensten. Een spelotheek of babytheek richt zich niet enkel tot mensen met een beperkt budget.

Koop tijd voor jezelf

Gek genoeg is het aantal materiële dingen wat een baby nodig heeft, zeer beperkt. Je baby bloeit en groeit het best met héél veel liefde, tederheid, aaien en knuffelen, voeding op vraag en nabijheid van liefhebbende ouders.

Het belangrijkste is dat jij als ouder zo goed mogelijk in staat bent om voor je baby te zorgen. Uit onderzoeken bij ouders blijkt dat je in de eerste weken en maanden na de komst van een baby, het meest gebaat bent bij concrete hulp. Wat heeft je baby echt nodig? Het antwoord is heel simpel: jou.

Leef duurzaam

Wist je trouwens dat uitbetaler van het Groeipakket Infino inzet op duurzaamheid? Zij zullen bij blogs met tips altijd rekening houden met een kleiner budget en een duurzame maatschappij. Er zijn in Vlaanderen vijf uitbetalers van het Groeipakket. Je kunt zelf kiezen bij wie je je wil aansluiten via groeipakket.be. Overstappen kan na één jaar. Duurzame keuzes maken, ook voor je Groeipakket?

groeipakket infino

Infino, uitbetalingsactor (het vroege kinderbijslagfonds) heet jullie welkom. En met ‘jullie’ bedoelen we natuurlijk in de eerste plaats jouw kind of kinderen. Wat ons elke dag opnieuw motiveert: elk kind, zonder onderscheid, helpen groeien in het leven en in de samenleving. Daarnaast willen we ook zoveel mogelijk jullie, de ouders, een steuntje in de rug geven. Met een vlotte en stipte uitbetaling van het Groeipakket (het vroegere kinderbijslag) en andere toelagen, maar ook met onze jarenlange expertise en onze levenservaring.



Deel deze post