Home » Baby » Hoe koop je mooie en duurzame baby- en kinderkleding?

Hoe koop je mooie en duurzame baby- en kinderkleding?

Als trotse ouder weet je dat er niks mooiers is dan je kind op zien groeien. Maar die snelle groei van je kleine spruit zorgt er ook voor dat na twee keer knipperen de kleding alweer te klein is. Veel baby- en kinderkleding kopen is niet altijd duurzaam, zeker als je bedenkt dat ze het maar een paar keer kunnen dragen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om baby- en kinderkleding duurzamer aan te schaffen. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en duurzame manier baby- en kinderkleding te kopen!

Houd aanbiedingen in de gaten

Vind jij het leuk om af en toe iets van een merk te kopen? Dat is natuurlijk helemaal niet gek, maar wel een stuk duurder! Gelukkig kan je ook op merkkleding best wat geld besparen. Bijvoorbeeld door de aanbiedingen goed in de gaten te houden. Op Zalando hebben ze vaak hele goede deals om kinderkleding aan te schaffen. Een voordeel van duurdere kleding is vaak dat het langer meegaat, en dus ook duurzamer is. Hierdoor kun je het nog doorverkopen als het te klein is geworden of bewaren voor een eventueel broertje of zusje.

Koop kinderkleding bij duurzame winkels

Als je kwaliteit minder belangrijk vindt en het niet erg vindt dat kleding minder lang meegaat, dan kun je baby- en kinderkleding bij goedkopere winkels kopen. Het voordeel hiervan is dat het minder erg is als je kleintje sneller uit de kleding groeit. Ook vind je bij de minder dure winkels net zulke leuke items als bij merkwinkels en kun je je kleintje helemaal kleden naar de laatste trends.

Een andere en meer verantwoordelijke optie is om wat minder kleding te kopen en meer te focussen op kwaliteit en duurzaamheid. Beter voel je steeds even aan de stoffen, dan kan je voelen hoe ze aanvoelen, maar je kan ook de naadjes en randjes controleren. Op die manier kan je direct inschatten of kleding al dan niet snel kapot zal gaan.

duurzame kinderkleding, onder mama's

Tweedehands kinderkleding

Omdat kindjes heel snel uit hun kleding groeien, zijn er heel veel mensen die baby- en kinderkleding tweedehands verkopen of zelfs weggeven. Dit is heel fijn voor mensen met een kleiner budget, en daarnaast zorgt het tevens voor minder verspilling. Tweedehands baby- en kinderkleding vind je bijvoorbeeld op Marktplaats, maar ook in tal van Facebookgroepen. Je kan natuurlijk ook zelf een oproepje plaatsen op social media. Vermeld dan naar wat voor kleding je ongeveer op zoek bent, in welke maat en of het voor een meisje of jongen is. Vaak zijn er een heleboel mensen die je wel willen helpen.  Deel deze post