Home » Partner » 5 tips voor een geslaagde newborn fotoshoot

5 tips voor een geslaagde newborn fotoshoot

In samenwerking met Foto Tilde

“Lifestylenewbornfotosthootsessie” zeg dit maar eens 3 keer na elkaar. Mooier kan het echter niet worden: een fotoshoot van je pasgeboren kindje in een levensechte setting, binnen de comfort van je eigen thuis. Het is een mooie manier om op een heel natuurlijke, spontane wijze dat kleine ieniemienie wondertje voor altijd vast te leggen op beeld. Want ze worden toch heel snel groot.

Hoe bereid je je hier het best op voor? Fotografe Tilde Feryn geeft jou vijf handige tips waarmee je aan de slag kan om van deze newborn fotoshoot de beste ervaring ooit te maken!

TIP 1: Kies voor een fotograaf met een leuke stijl, jouw stijl

Elke fotograaf heeft zowat zijn eigen persoonlijke stijl. De ene houdt van geposeerde foto’s met een vast script, de andere van spontane foto’s met een natuurlijke uitstraling. De ene houdt van zwart-witfotografie, de andere van foto’s met felle kleurcontrasten. Wanneer je kiest voor een newbornsessie, is het belangrijk te kiezen voor een fotograaf waarvan jij de foto’s mooi vindt. Kijk eens op de websites van de fotografen en bekijk hun portfolio. Breng een bezoekje aan hun social media pagina’s, en maak op die manier je keuze. Kritisch zijn mag zeker want je bewaart deze foto’s voor het leven!

TIP 2: Kies voor een comfortabele outfit

Het allerbelangrijkste bij een fotoshoot, en zeker bij een lifestyle fotoshoot met je baby, is dat je op je gemak bent. Veel mensen vragen wat ze best aantrekken voor de shoot en het antwoord is simpel: kies voor een outfit waarin je jezelf goed voelt. Zo zit je lekker in je vel tijdens de sessie en blaak je van zelfvertrouwen!

Twijfel je nog aan de kleur van je outfit? Pastelkleuren maken de foto’s zacht en lief en dat past perfect binnen het concept van een newborn fotoshoot. Naast pastel, zijn wit en zwart ook altijd een veilige keuze. Prints zijn minder aan te raden omdat die nogal snel druk kunnen overkomen en de aandacht wegnemen van de baby en dat is natuurlijk niet de bedoeling want je lieve spruit speelt de hoofdrol in deze fotoshoot.

TIP 3: Kies het juiste moment voor de fotoshoot sessie

Het ‘juiste’ moment, dat is natuurlijk erg persoonlijk. Misschien wil jij de fotoshoot meteen na thuiskomst al inplannen of wacht je liever nog een maandje tot je je wat beter voelt. Sta er gewoon bij stil dat jouw kindje de eerste maand nog veel verandert. De eerste dagen krult jouw baby zich met gesloten oogjes nog helemaal op zoals in de baarmoeder. Na enkele weken neemt deze houding af en zal de baby zijn oogjes ook al meer openen. Kies dus zelf hoe je jouw kleine schat het liefst wil vastleggen. Zorg er ook voor dat je baby zich goed voelt tijdens de fotoshoot en plan de shoot op een moment wanneer jouw baby’tje net gegeten heeft. Zo is de baby helemaal op zijn gemak en kan de shoot voor iedereen comfortabel verlopen!

“Plan de shoot van je dochter of zoon binnen de eerste maand na de geboorte. Alleen zo leg je op foto die echte ‘newborn feeling’ vast.”

Fotograaf Tilde

TIP 4: Geen lenteschoonmaak voor de fotoshoot

Een grondige opkuis van jouw huis is absoluut niet nodig. Wanneer de fotograaf bij je langskomt voor een fotoshoot wordt er vaak even samen door het huis gelopen en de knusse hoekjes uitgekozen. De favoriete ruimtes van Tilde zijn: de woonkamer, de kinderkamer en  in de slaapkamer. Lifestyle fotografie focust op het echte leven zoals het is: een gezinsfoto in de zetel, of vliegtuigje spelen met papa op bed. Daarom is het zeker niet nodig een museum te maken van jouw huis. Een knus en gevuld huis heeft ook charme en straalt warmte uit. En wanneer iets in de weg zou staan tijdens de fotoshoot dan is dat snel opgelost!

TIP 5: Relax & chill

De sleutel om deze fotoshoot tot een succes te maken is rust. Het is echt helemaal niet nodig om stress te hebben en je op te jagen. Je bent in je eigen vertrouwde leefomgeving en je hebt net het mooiste wondertje ooit op de wereld gezet. Het grootste werk heb je dus al gedaan 😊 Waarom zou je dan nog stress hebben voor deze shoot?

Het is ook de job van de fotograaf om jou samen met je kindje zo spontaan mogelijk in beeld te brengen. Zo’n fotosessie verloopt rustig, op het tempo van jou als ouder, maar vooral op het tempo van jouw kindje. Op het gemakje. Relax en Chill. Iets wat we vaker moeten doen.

Dit waren alle tips van fotograaf Tilde om van jouw lifestylenewbornfotoshootsessie de meest waanzinnige ervaring te maken zonder stress!

In samenwerking met Foto Tilde.Deel deze post