Home » Zwanger! » Pijnlijke of gevoelige borsten tijdens je zwangerschap: alles wat je moet weten

Pijnlijke of gevoelige borsten tijdens je zwangerschap: alles wat je moet weten

Vanaf het moment dat je vermoedt dat je zwanger bent, kunnen je borsten je al een belangrijk signaal geven. Pijnlijke borsten, een vervelend ongemak dat sommige vrouwen gedurende negen maanden kan plagen. In deze blog nemen we je mee in de wereld van gevoelige of pijnlijke borsten tijdens je zwangerschap. Want hoe komt dit eigenlijk en hoe lang heb je er last van?

Waarom pijnlijke of gevoelige borsten tijdens je zwangerschap?

Zodra je zwanger bent, ondergaat je lichaam verschillende hormonale en fysieke veranderingen. Deze veranderingen hebben invloed op je borsten, waardoor ze gevoeliger en pijnlijker kunnen aanvoelen dan normaal. Enkele veelvoorkomende oorzaken van pijnlijke borsten tijdens de zwangerschap zijn:

 • Oestrogeen en Progesteron
  Deze zwangerschapshormonen spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van je borsten. Je melkklieren zwellen op omdat je melkkanalen en melk producerende cellen gaat ontwikkelen. Je borsten beginnen zich tijdens je zwangerschap dus al voor te bereiden op borstvoeding. Dit kan leiden tot gevoeligheid.
 • Veranderingen in je bloedtoevoer
  Tijdens je zwangerschap neemt de doorbloeding van je lichaam toe, ook in je borsten. Dit kun je ook merken aan blauwe aderen die ineens wat zichtbaarder worden. Deze verhoogde doorbloeding kan gevoeligheid vergroten en pijnlijke sensaties veroorzaken.
 • Toenemende omvang
  Naarmate je zwangerschap vordert, ondergaan je borsten een aanzienlijke groei. Je borsten worden zwaarder, je huid kan gaan trekken en ook dit kan leiden tot ongemak.

Hoe lang last van pijnlijke borsten?

Voor sommige vrouwen is de periode van gevoelige of pijnlijke borsten beperkt tot de eerste twee of drie maanden. Na deze periode lijkt je lichaam gewend te raken aan deze nieuwe hormonale veranderingen en kun je beginnen te genieten van je prachtige nieuwe rondingen. Richting het einde van je zwangerschap kan de gevoeligheid opnieuw toenemen. Dit is de fase waarin je lichaam zich voorbereidt op het geven van borstvoeding. Voor sommige vrouwen geldt helaas dat ze gedurende de hele zwangerschap last blijven houden van pijnlijke of gevoelige borsten.

Wat kun je doen tegen gevoelige borsten?

Pijnlijke en gevoelige borsten zijn een veelvoorkomend probleem. Om dit ongemak te verlichten hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet:

 • Een van de meest effectieve oplossingen is het dragen van een goede zwangerschapsbh. Een zwangerschapsbh, zoals de Feelou® zwangerschapsbh, is ontworpen om jouw groeiende borsten de juiste support te bieden. Met het speciale sluitingssysteem is een comfortabele pasvorm tijdens jouw hele zwangerschap gegarandeerd. De Feelou® bh is bovendien gemaakt van een natuurlijk materiaal: modal. De stof staat bekend om haar ademende vermogen en is (zelfs na veelvuldig wassen) ontzettend zacht voor je huid. Wil jij deze bh uitproberen? Scroll dan gauw naar beneden voor een speciale actie voor alle Onder mama’s lezers!
 • Warmte kan ook helpen tegen pijnlijke borsten. Vul een warme kruik, gebruik een warmte kompress of neem een lekkere warme douche. Warmte kan helpen om de doorbloeding te verbeteren en de pijn te verzachten.
 • Wanneer je specifiek last heb van een trekkerig gevoel in je borsten, kan het helpen om ze in te smeren met een zachte bodylotion. Kies een milde bodylotion die geschikt is voor de gevoelige huid en masseer het zachtjes in de huid van je borsten. Dit kan niet alleen verlichting bieden, maar ook een moment van ontspanning creëren tijdens je zwangerschap.

Tot slot

Pijnlijke borsten tijdens de zwangerschap zijn een veelvoorkomend probleem dat veel vrouwen ervaren. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om de pijn te verlichten en jouw comfort te verbeteren. Het dragen van een goede zwangerschapsbh, zoals die van Feelou®, kan veel verlichting bieden. Wij wensen je een fijne zwangerschap toe!

Bestel nu jouw zwangerschapsbh op de website van Feelou® en profiteer van gratis verzendkosten met de code: ONDERMAMAS.

In samenwerking met FeelouDeel deze post