Home » Expertenteam » Experte Inge Van Gorp

Experte Inge Van Gorp

Inge van Gorp expert relaxatietherapeut en preinataal counselor onder mama's en

Inge Van Gorp

Relaxatietherapeut en Perinataal counselor

Mama van Leon, Karel en Jef

Inge Van Gorp is 44 jaar en de partner van Rik. Ze is opgeleid als kinesitherapeut met specialisatie in de perinatale en pediatrische periode. Na haar studies werkte ze een twaalftal jaren met baby’s en kinderen met een motorische en/of mentale beperking. Door zelf zwanger te zijn en moeder te worden, ondervond Inge dat deze periode niet zo gemakkelijk is als ze vaak wordt voorgesteld. Deze intens emotionele tijd liet een diepe indruk op haar na waardoor Inge besloot om vroedkunde te studeren.

In 2007 startte Inge haar vroedvrouwenpraktijk ‘Blauwemaan’ waar ze veel koppels voorbereidt op de geboorte van hun kind. Na de geboorte van haar derde kindje, voelde Inge dat ze meer tijd nodig had voor haar gezin en lastte ze een adempauze in. Ondertussen ging ze aan de slag als vroedvrouw bij Kraamzorg. Door het bouwen aan perinatale netwerken, leverde Inge een actieve bijdrage aan de verbetering van het welzijn en de gezondheid van jonge gezinnen.

Inge wou zich nog verder specialiseren in de emotionele begeleiding van jonge ouders en volgde ze de opleiding tot perinataal counselor. Omdat ze gebeten is door het thema verdiept zij zich nog steeds verder, via een vierjarige opleiding, tot praktijkspecialist in de perinatale geestelijke gezondheidszorg.

 • Relaxatietherapie

Het is wetenschappelijk bewezen dat stress een impact heeft op de zwangerschap en je baby. Stress zoekt een weg in het lichaam. Soms zet het zich letterlijk vast in je lijf. Soms zijn klachten eerder psychisch van aard. Of beiden.

Wanneer kan relaxatietherapie aangewezen zijn?

Bij slaapproblemen, hyperventilatie, stress op het werk, hoofdpijn, nek- of rugpijn, vermoeidheid, rusteloosheid… Of wanneer je een miskraam te verwerken hebt, wanneer je in een fertiliteitstraject zit. Of denk maar aan de kraamperiode die met momenten intens én emotioneel uitputtend is. Het opnemen van alle rollen is een hele uitdaging. Dat je hierbij stress ervaart, is heel normaal.

Hoe hou je de weegschaal van zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf in balans?

Relaxatietherapie tijdens je zwangerschap maar ook tijdens de transitie naar jong ouderschap kan hierin voor de broodnodige rust zorgen. Inge werkt hiervoor met technieken vanuit mindfulness, sofrologie en yoga.

 • Perinatale counseling: zit je wel eens op een (b)roze wolk?

De komst van een kindje is voor de meeste moeders een blije gebeurtenis, maar gaat soms ook gepaard met zorgen en twijfels, zoals…

 • Een moeilijk vervulde kinderwens
 • Je hebt een miskraam meegemaakt
 • Je bent zwanger en je worstelt op de één of andere manier (je voelt je neerslachtig, nerveus, angstig. Je ondervindt stress of relatieproblemen, …)
 • Zorgen over de ontwikkeling van je kindje, de voeding, het slapen, …
 • De ‘roze wolk’ blijkt minder roze dan verwacht, je ervaart somberheid of angsten
 • Er zijn onverwachte of ingrijpende gebeurtenissen geweest tijdens de zwangerschap en/of bevalling die je nog onvoldoende plek hebt kunnen geven
 • Het blijkt lastig de balans terug te vinden in je leven, werk of relatie(s)
 • Het is moeilijk om je te hechten aan je kindje of je hebt juist moeite om los te laten

Uit recent onderzoek blijkt dat de psychische gezondheid van koppels een impact heeft op het fysieke en psychische welzijn van het hele gezin. Een praktische en oplossingsgerichte begeleiding tijdens de kraamperiode kan heel wat moeilijkheden voorkomen.

Blauwemaan

Vandaag vind je Inge terug in haar praktijk Blauwemaan te Borsbeek, die ondertussen uitgegroeid is tot een multidisciplinaire praktijk voor geboortezorg, ouderschap en ontmoeting. Samen met haar 2 vroedvrouwcollega’s Rebecca en Tiny, kindercoach Annelies en draagconsulente Karen hebben ze een breed aanbod voor jonge gezinnen.

Workshops

5-delige reeks zwangerschapsyoga (momenteel online) gaat door op 4,11,18, 25/03 en 1/04, elke donderdag van 19-20u. Meer informatie.

5-delige reeks prenatale koppellessen (momenteel online) gaat door op 4, 11, 18, 25/03 en 1/04 elke donderdag van 20.30-22u. Meer informatie.

Blauwemaan Inge van Gorp expert relaxatietherapeut en preinataal counselor onder mama's

Nood aan balans?

Ben je nog op zoek naar een Relaxatietherapeut of Perinataal counselor? Neem dan contact op met Inge Van Gorp van Blauwemaan, praktijk voor geboortezorg, ouderschap en ontmoeting.

Tel: +32 487 60 15 27

Email: info@blauwemaan.be

Adres: August Van Putlei 153, 2150 Borsbeek

Volg praktijk Blauwemaan

Facebook Onder mama's    Instagram Onder mama's    website

blogs van Inge

moederbrein onder mama's

Met de geboorte van een baby wordt ook een mama geboren

Matrescentie is de fysieke, emotionele, hormonale en sociale overgang naar het moederschap. Je leert het gedrag van je kindje interpreteren.

gezondhied, momlife, ondermama's

Breathe in, breathe out. Belang van ademhaling tijdens bevalling

Relaxatietherapeut en perinataal counselor Inge Van Gorp geeft in deze blog uitleg over ademhalingstechnieken die je controle kunnen bieden tijdens het opvangen...

prenatale kine bekkenbodem onder mama's

Postnatale kinesitherapie: bekkenbodemspieren

Relaxatietherapeut en perinataal counselor Inge Van Gorp geeft in deze blog uitleg over bekkenbodem. Wat, hoe & wanneer starten?

slapen expertblog onder mama's

Oh boy, ik wou dat ik nog eens ongestoord kon slapen?!

Relaxatietherapeut en perinataal counselor Inge Van Gorp geeft in deze blog tips voor een betere nachtrust tijdens je zwangerschap.

voeding postnataal herstel onder mamas

De kracht van voeding bij je postnataal herstel

Relaxatietherapeut en perinataal counselor Inge Van Gorp heeft het in deze blog over de de kracht van voeding bij postnataal herstel.

Inge Van Gorp relaxatietherapeute massage zwangerschap of kraamtijd

Waarom een massage tijdens je zwangerschap of kraamtijd wonderen doet

Relaxatietherapeute Inge vertelt in deze blog hoe een massage jou als toekomstige of nieuwe mama zowel fysiek als emotioneel kan herstellen

 • 1
 • 2