Home » Zwanger! » 3 alternatieven voor het traditionele geboortekaartje

3 alternatieven voor het traditionele geboortekaartje

Traditionele geboortekaartjes zijn een geliefd onderdeel van de aankondiging van de geboorte van een kind, maar het is natuurlijk ook een voorspelbare move en ook niet per se goedkoop. Natuurlijk vormen geboortekaartjes een leuke, tastbare herinnering aan het heuglijke moment, maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt nadenken over alternatieve manieren om de geboorte van je kind aan te kondigen. We bespreken in dit artikel ter inspiratie drie alternatieven voor het traditionele geboortekaartje: flyers drukken, een digitale aankondiging en een videobericht.

Flyers

Een tastbaar alternatief voor het geboortekaartje is flyers drukken. Deze kun je ook rondsturen naar iedereen die je een aankondiging van de geboorte van je kind wilt laten ontvangen. Het voordeel van een flyer ten opzichte van een geboortekaartje, is dat het je een breder scala aan het ontwerpmogelijkheden biedt. Je hoeft niet vast te houden aan standaardvoorbeelden of een vaste opmaak. Je kunt als je wilt een foto van je kind toevoegen, bijvoorbeeld. Een ander voordeel is dat flyers drukken goedkoper is dan geboortekaartjes laten maken. Het is dus een economischere manier om toch een fysieke aankondiging te hebben en een tastbare herinnering te creëren.

Digitale aankondiging

Geef je niet zo veel om een fysieke aankondiging en een tastbare herinnering (dat is je kind zelf immers ook!), dan kun je ook kiezen voor een digitale aankondiging. Dat hoeft niet enkel een berichtje te zijn dat je rondstuurt. Je kunt er een mooi plaatje of document van maken dat dienst doet als een digitaal geboortekaartje. Als je wilt, kun je er zelfs interactieve elementen aan toevoegen, zoals een fotogalerij of video. Een digitale aankondiging scheelt je een hoop geld, omdat je niets hoeft te laten drukken en ook geen geld kwijt bent aan postzegels. Om dezelfde reden is het ook een milieuvriendelijke oplossing voor het aankondigen van de geboorte van je kind.

Videobericht

Een andere en bijzonder leuke digitale oplossing, is het maken van een videobericht dat je kunt rondsturen. Zo kun je een meer persoonlijke en emotionele touch aan je geboorte-aankondiging geven, omdat je daadwerkelijk zelf de boodschap overbrengt. Ook kunnen je vrienden, familie en collega’s zo meteen een eerste glimp van de baby opvangen en zien dat het goed gaat met de mama na de bevalling. Zeker voor mensen die te ver weg wonen om op kraamvisite te komen, is dit extra leuk om te ontvangen. Als je de video bewaart, is het leuke herinnering om later nog eens af te spelen om het heuglijke moment in feite te herbeleven. Dat lukt zo een stuk beter dan bij enkel een stuk papier, want je ziet echt een mooie momentopname. Aangezien je gewoon zelf een leuke video kunt maken, is dit een gratis optie die zeker het overwegen waard is.

Natuurlijk is het voor te stellen dat je toch liever traditioneel wilt blijven en toch een geboortekaartje wilt laten maken en rondsturen. Dan krijg je ook geen mensen die bij je komen zeuren of ze nog zo’n kaartje krijgen (zoals je ouders, bijvoorbeeld). Als je kiest voor een geboortekaartje, of als je kiest voor flyers, kun je natuurlijk nog steeds een leuk videobericht maken kort na de geboorte van je kind en deze online rondsturen. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

In samenwerking met FlyeralarmDeel deze post