Home » Zwanger! » Tips bij het creëren van je geboorteaankondiging

Tips bij het creëren van je geboorteaankondiging

Gefeliciteerd, mama’s to be en nieuwe mama’s! De geboorte van jullie kleine wondertje is een mijlpaal om te vieren. En wat is er nu beter dan dit speciale moment te delen met jullie dierbaren door middel van prachtige geboortekaartjes? Maar waar vind je de mooiste geboortekaartjes en hoe maak je deze tot een unieke aankondiging? 

In deze blog ontdek je alles over het kiezen van de mooiste geboortekaartjes en de extra’s die je kunt bestellen om je aankondiging nog specialer te maken.

Geboortekaartjes personaliseren

De geboorte van je kindje is een van de meest bijzondere momenten in je leven. Het is dan ook geen verrassing dat je graag een geboortekaartje wilt versturen dat de persoonlijkheid van jou en je kleintje weerspiegelt. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om je babykaartjes volledig naar wens aan te passen. Websites bieden vaak gebruiksvriendelijke ontwerptools waarmee je verschillende kleuren, lettertypen en afbeeldingen kunt kiezen. Zo biedt Pretty Orange een handige en gebruiksvriendelijke editor waarin je een geboortekaartje kunt creëren dat perfect bij je wensen past. Of je nu op zoek bent naar een specifiek thema of een blanco ontwerp wilt om zelf je creativiteit op los te laten, de keuzes zijn eindeloos.

Verschillende stijlen en thema’s

Wanneer je op zoek gaat naar geboortekaartjes, zul je al snel merken dat er een overvloed aan stijlen en thema’s beschikbaar zijn. Van schattige dieren en stoere dino’s tot minimalistische en eigentijdse ontwerpen, er is voor ieder wat wils. Kies een stijl die bij jou en je partner past en die past bij het gevoel dat je wilt overbrengen met de geboorteaankondiging. Of je nu de voorkeur geeft aan pastelkleuren en zachte illustraties of juist een gedurfd en levendig ontwerp wilt, de keuze is aan jou.

Ontwerp je eigen geboortekaartjes

Als je creatieveling bent en je graag iets unieks wilt creëren, overweeg dan om je eigen geboortekaartjes vanuit een blanco ontwerp te maken. Partijen zoals Pretty Orange bieden de mogelijkheid om een blanco kaart te personaliseren met behulp van een online editor. Je kunt experimenteren met verschillende lettertypen, kleuren, achtergronden en clip-arts om zo een kaartje te maken dat helemaal past. In de clip-art bibliotheek van Pretty Orange vind je allerlei illustraties: van bloemen tot geboorte-icoontjes en van diertjes tot vormpjes, je vindt altijd iets wat je geboortekaartje compleet maakt.  

Personaliseren tot in de details

Heb je zelf geen zin of tijd om een volledig kaartje vanuit een blanco ontwerp te maken, maar wil je wel een uniek geboortekaartje met een persoonlijke touch? Kies dan een geboortekaartje uit de brede collectie en personaliseer een bestaand ontwerp gemakkelijk in de online editor. In de editor kan je bijvoorbeeld gemakkelijk de naam van je baby veranderen en kiezen voor een ander lettertype. Ook de geboorte details zoals de geboortedatum, – tijd en -gewicht pas je in de editor aan. Voeg je graag nog een extra bloem of leeuw toe aan het ontwerp van het babykaartje? Ook deze kies je vanuit de editor en zo maak je een uniek kaartje zoals jij deze graag wil. 

Extra’s om je geboortekaartjes compleet te maken

Wil je je geboortekaartjes nog specialer maken? Overweeg dan om extra’s toe te voegen aan je bestelling. Er zijn tal van leuke opties beschikbaar die je kunt personaliseren en die perfect passen bij de aankondiging van je baby. Denk bijvoorbeeld aan passende stickertjes of labeltjes om je geboorteaankondiging compleet te maken. De stickers of labels kun je ook gebruiken als versiering voor je doopsuikers. Geef je doopsuikers een persoonlijk tintje door gepersonaliseerde stickers, labeltjes of lintjes te maken met de naam van jullie kindje erop. Of kies ervoor om de stickertjes en labeltjes in dezelfde stijl als het geboortekaartje te bestellen om zo één thema terug te laten komen voor je geboorteaankondiging. De kleine details zullen je geboortekaartjes of doopsuiker echt laten onderscheiden en een blijvende indruk achterlaten bij vrienden en familie.

Maak herinneringen met een babyborrel of kraamfeest

Na de geboorte van jullie baby is het tijd om te genieten van de liefde en de felicitaties van jullie naasten. Een babyborrel is een geweldige manier om dit te doen en tegelijkertijd mooie herinneringen te creëren. Naast het versturen van geboortekaartjes kun je de babyborrel nog specialer maken door te kiezen voor gepersonaliseerde producten. Door je producten te personaliseren kun je kleine details aanpassen en je producten uniek maken. Bij Pretty Orange hebben ze een unieke collectie aan babyborrelproducten waarbij het personaliseren gemakkelijk kan! We laten hieronder enkele geweldige opties zien die Pretty Orange heeft die je kunt toevoegen aan je babyborrel of kraamfeest.

  • Babyborrelboek

Een babyborrelboek is een prachtig item om te hebben tijdens je babyborrel of kraambezoek. Dit boek biedt je gasten de mogelijkheid om persoonlijke berichten, adviezen en wensen voor jullie kleintje achter te laten. Het boek kan je personaliseren met de naam van je baby en leuke clip-arts die passen bij het thema van je kraamfeest of babyborrel. Je kan er ook voor kiezen om het boek in hetzelfde ontwerp als je geboortekaartje te maken en zo je geboorteaankondiging compleet te maken! 

  • Stickers en labeltjes voor bedankjes

Bedankjes zijn een geweldige manier om je gasten te laten zien hoe dankbaar je bent dat ze zijn langsgekomen om jou en je pasgeboren kindje te bezoeken. Voeg een persoonlijk tintje toe aan je bedankjes door stickers of labeltjes te gebruiken die je kunt personaliseren met de naam van je baby of een speciale boodschap. De labeltjes kunnen aan geschenken, potjes met snoepjes of andere bedankjes worden bevestigd. De stickers kun je gemakkelijk op allerlei bedankjes, cadeautjes of potjes plakken om ze decoratief te versieren. Ook de stickers en labeltjes kun je geheel in de stijl van je geboortekaartje bestellen bij Pretty Orange. 

  • Bedankkaarten

Ben je niet zo creatief of heb je geen zin om complete cadeautjes of bedankjes te maken voor je gasten na de babyborrel? Dan hebben we passende bedankkaarten die je naderhand kan sturen of geven om je gasten te bedanken voor hun aanwezigheid, geschenken en warme wensen. Kies voor gepersonaliseerde bedankkaarten om je dankbaarheid op een mooie persoonlijke manier over te brengen. Voeg een foto of meerdere foto’s van je baby toe aan de kaart en schrijf er een persoonlijke tekst bij.

Bestel op tijd en geniet van het proces

Last but not least, zorg ervoor dat je op tijd begint met het ontwerpen en bestellen van je geboortekaartjes. Je wilt natuurlijk dat ze op tijd klaar zijn om de wereld in gestuurd te worden zodra jullie baby geboren is. Door vroeg te beginnen, geef je jezelf voldoende tijd om alle opties te verkennen en ervoor te zorgen dat je kaartjes perfect zijn. Ook voor je extra’s is het handig om op tijd te beginnen en alles klaar te zetten zodat je het meteen kan bestellen. Bij Pretty Orange kun je jouw ontwerpen gemakkelijk opslaan in je eigen collectie. Zo kun je snel je ontwerpen terugvinden, aanpassen en bestellen zodra het moment daar is.

Neem daarom de tijd om de mooiste ontwerpen te verkennen, ze te personaliseren en extra’s toe te voegen die je geboortekaartjes nog specialer maken. Geniet van dit proces en maak van jullie aankondiging een waar kunstwerk! Veel succes en geniet van elke seconde van deze bijzondere tijd!

In samenwerking met Pretty OrangeDeel deze post