Home » Testmama’s » Pipa Urbn Nuna autostoel getest door onze mama’s

Pipa Urbn Nuna autostoel getest door onze mama’s

Home » Testmama’s » Pipa Urbn Nuna autostoel getest door onze mama’s

Pipa Urbn Nuna autostoel

Nuna lanceert een autostoel vanaf geboorte met geïntegreerde isofix waardoor je niet langer een isofix basis nodig hebt. Handig toch? Een lichtgewicht onder de autostoelen die je zo makkelijk overal meeneemt en veilig installeert in je wagen zonder veel gedoe.

Lees zeker even verder om de bevindingen van onze testmama’s te lezen.

Welke producten werden getest?

Nuna pipa urbn autostoel test
Ervaring pipa urbn nuna autostoel
Testscore van de mama's
Overall
4.9
 • Gebruiksgemak
  (4)
 • Kwaliteit
  (4)
 • Comfortabel
  (5)
 • Veiligheid
  (5)
 • Look & design
  (5)

Onder mama's testgroep

3 mama’s hebben de Pipa Urbn autostoel met geïntegreerde isofix getest van het merk Nuna en de reviews waren heel positief! Lees hieronder de mening van elke mama en ontdek waarom deze autostoel een echte must-have is

Stel jezelf en je gezin even voor

Mijn naam is Anne-Florence, 25 jaar en ik werk als zelfstandig apotheker. Papa Michaël (31) is kinesitherapeut en samen kregen wij ons eerste kindje Margaux.

Margaux is een hele rustige baby die overal graag mee op stap gaat. Ze zit heel graag in de autostoel. Meestal valt ze daar redelijk snel in slaap. Als ze niet slaapt in de auto dan zit ze naar buiten te kijken of kijkt ze naar mama en/of papa in de spiegel. Ze vindt het ook heel leuk om dan in haar eigen taaltje te vertellen wat ze allemaal ziet. Meestal is dat dan onder de vorm van ‘ erruuhhh’ geluidjes.

Wat was jouw eerste indruk van de autostoel?

We ontvingen de autostoel in de kleur ‘caviar’ en vonden deze op het eerste zicht al heel mooi van design: zwarte stof met een heel mooi donkerbruin lederen accent. Wat ons direct opviel was de compacte look van de autostoel. We hadden ervoor de Nuna Pipa Nxt autostoel in combinatie met de 360° isofix basis maar daarbij hadden we het probleem dat de passagiersstoel vooraan zodanig ver naar voor moest geplaatst worden dat het niet meer comfortabel was om als passagier vooraan te zitten. Onze vorige autostoel nam zodanig veel plaats in dat je als passagier altijd achteraan moest zitten. Door het geïntegreerde isofix systeem win je tussen de 10 en 20 cm ruimte en kunnen we weer vooraan zitten in de auto!

Het isofix systeem zelf is op zich ook heel erg gemakkelijk te gebruiken. We maakten ons op voorhand wat zorgen over het gebruiksgemak omdat we al het super gemakkelijke systeem van de 360° draaibare isofix basis gewoon waren, maar dat bleek voor niets nodig. Om hem te installeren kan je met 1 hand de autostoel aan het handvat vasthouden, terwijl je met het andere hand 1 kant van het isofix systeem naar beneden klikt. Met deze handeling komen beide kanten van het geïntegreerde isofix systeem naar beneden. De autostoel klikt heel soepel in de voorziene isofix sloten in onze auto. Geen gesukkel dus.

De autostoel losklikken gaat ook heel gemakkelijk: je houdt bv. 1 hand op het handvat van de autostoel en met het andere hand kan je een hendel induwen op de achterkant van de autostoel, waardoor hij loskomt. De eerste indruk was dus zeer positief: mooi van design en verrassend gemakkelijk in gebruik.

Hoe is hij in gebruik?

 • Voldoet het aan de verwachting? 

Ja, hij is zelfs nog iets gemakkelijker en praktischer in gebruik dan verwacht.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de autostoel?

De autostoel is compact. Hij neemt in vgl met de andere autostoel die wij gebruikten veel minder plaats in, terwijl Margaux nog steeds evenveel plaats heeft om te liggen.

Hij is niet zwaar. Met het geïntegreerde isofix systeem hadden we verwacht dat de autostoel veel zwaarder ging zijn, maar hij is niet zwaarder dan de andere autostoel die we al gebruikten.

Hij is zeer gemakkelijk in gebruik: klikt heel soepel in en uit de wagen

Hij heeft ook de mogelijkheid om het kapje onderaan omhoog te doen zodat er een netje verschijnt, waardoor het minder warm is voor Margaux.

De kap bevat ook een rits, waarin zich een ‘droomnetje’ bevindt. Hiermee kunnen we Margaux afschermen van de zon zonder dat ze het te warm zou krijgen. Dit is hetzelfde systeem als bij de Nuna reiswieg die we gebruiken. Echt een groot pluspunt tijdens wandelingen! Niet nodig om een parasol of ander soort hoes mee te nemen.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s? 

Als je alleen op stap gaat met je baby moet je al aan heel wat dingen denken en moet je sowieso al heel wat spullen meenemen. Dan is het nog zo aangenaam om heel efficiënt materiaal te hebben om je kindje in mee te nemen. Geen gesukkel met autoriemen die blokkeren (been there, done that) en in ons geval niet langer last van plaatstekort!

Stel jezelf en je gezin even voor

Hallo wij zijn Sylvana  (26) & Santos (37) trotse mama en papa van onze flinke zoon Emmanuel die op dit moment 11 weken oud is. Een typisch karaktertrekje is dat hij nu al heel goed weet wat hij wil en hij laat dit ook duidelijk merken aan ons. Emmanuel zit enorm graag in de auto, we zijn nog maar enkele minuutjes vertrokken en hij is al in dromenland 😉

Wat was jouw eerste indruk van de autostoel?

Mijn eerste indruk van de autostoel was dat hij er heel mooi en comfortabel uitzag, dat hebben wij als mama’s en papa’s toch wel nodig.

Hoe is hij in gebruik?

 • Voldoet het aan de verwachting? 

De autostoel voldoet zeker aan mijn verwachtingen, hij is ruim genoeg voor de baby’tjes, als je kindje wat groter wordt kan je het verkleinkussentje gemakkelijk wegnemen.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de autostoel?

De grootste voordelen voor mij is dat de autostoel relatief licht is en dat hij enorm gemakkelijk te installeren is in de auto, zo’n gemak heb ik nog niet gehad. Dit allemaal door de geïntegreerde isofix. Ook hadden we iets leuks ontdekt dat je je kindje in de autostoel kan beschermen tegen de zon doormiddel van het netje in de autostoel die je die kan openen, een leuke extra 🙂

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s? 

Ik zou hem aanraden aan andere mama’s omdat het een lichte autostoel is, gemakkelijk in gebruik en je hem snel in de auto kan installeren zonder gedoe met gordels. En hij is ook nog eens heel ergonomisch!

Stel jezelf en je gezin even voor

Mijn naam is Elize Daene, mama van Achiel (ondertussen 9 weken oud) samen met mijn partner Dave zijn wij nieuwe ouders van ons eerste kindje! Achiel zit graag in de auto en hij bijna altijd in slaap.

Wat was jouw eerste indruk van de autostoel?

Als eerste viel mij het mooie design op! En daarna ook dat hij heel licht is.

Hoe is hij in gebruik?

 • Voldoet het aan de verwachting? 

Mijn review is heel erg positief! Ik gebruik de autostoel vandaag nog steeds dagelijks, ook bij de winkel waar mijn babylijst ligt vroegen ze mijn review en ik was ook zeer positief!

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de autostoel?

Heel handig om nie telkens die isofix van auto naar auto te verzetten. Overlaatst was ik ook mee met een vriendin in de auto die nog geen kindjes heeft en dit was ook echt een plezier! Ik kon zonder moeilijkheden Achiel in de autostoel meenemen. Hij is ook super veilig en dit is voor mij ook heel belangrijk.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s?

Gebruiksvriendelijk & veilig. Qua gewicht is die zeker ook heel goed. Kortom zeer handig in gebruik en ik zou hem iedereen aanraden!

Andere testreviews