Home » Testmama’s » Elvie Stride borstkolf getest door onze mama’s

Elvie Stride borstkolf getest door onze mama’s

Home » Testmama’s » Elvie Stride borstkolf getest door onze mama’s

Elvie Stride borstkolf

Onlangs zochten we 3 mama’s om de Elvie Stride borstkolf te testen. Het is een ultra stil lichtgewicht die je in je beha draagt en comfortabel aanvoelt onder je kleding. Je hebt helemaal geen stopcontacten en beperkende kabels meer nodig, hoe handig is dat? Moeders kunnen nu discreet kolven zonder te moeten inboeten aan kolfprestaties en dat terwijl je gewoon lekker vrij rondloopt 😉.

Lees verder om de bevindingen van onze testmama’s te lezen.

Testscore van de mama's
Overall
4.2
 • Zuigkracht
  (4.5)
 • Stil
  (4.2)
 • Draagbaar
  (4.2)
 • Gebruiksgemak
  (3.8)
 • Look & design
  (4.5)

Onder mama's testgroep

Deze mama’s hebben de Elvie Stride single uitgetest en zij waren heel positief! Lees hieronder de mening van elke mama en ontdek waarom de borstkolf hen zo bevallen is

Stel jezelf en je gezin even voor

Hey, ik ben Gaëtane Verbruggen, op 28 augustus 2022 ging het borstvoedingsavontuur van Lucas en mij van start. Het kende een hobbelige start omdat Lucas zijn eerste week op neonatologie lag door een infectie. Hoewel we zo vaak we wilden bij hem mochten zijn van het verplegend personeel, is het toch niet hetzelfde als je baby naast je op de kamer hebben liggen en hem te kunnen aanleggen wanneer je maar wil. Dat is nu net wel heel cruciaal die eerste dagen dus toen we na een week thuis kwamen, waren we niet echt op elkaar ingespeeld. Daar bovenop had ik bloedende tepels van de kloven.

Ik ben dan op aanraden van de vroedvrouw aan huis twee weken fulltime gaan kolven. Zo zouden de kloven genezen, maar het hield ook het risico in dat Lucas daarna niet meer live zou willen/kunnen drinken. Hoe dan ook was zo verder doen geen optie en na een drietal weken intensief kolven accepteerde Lucas gelukkig heel gemakkelijk weer de borst. We hebben dan een hele fijne borstvoedingsperiode gekend tot ik een borstontsteking kreeg in november. Dat was een gevolg van enkele dagen lastige voedingsmomenten door een keelontsteking bij Lucas. Daarna volgden er nog twee ontstekingen in december en die deden mijn productie heel erg terug lopen. Lucas zijn ongeduldige karakter helpt hier zeker niet – eens de eerste felle stroom voorbij is, wil hij al wisselen. Zo drinkt hij meestal maar een vijftal minuten per kant. Hij drinkt wat hij nodig heeft en dan wil hij weer wat anders want er is toch zo veel te ontdekken in deze wereld!

Momenteel zijn we, heel traag en gestaag, de borstvoeding aan het afbouwen. Wekelijks vervangen we één voedingsmoment door een flesje. Dat zorgt ervoor dat de kans op ontstekingen kleiner is en het geeft me ook de tijd om in alle rust afscheid te nemen van deze prachtige maar woelige periode.

Wat was jouw eerste indruk van Elvie Stride?

Elvie staat wel bekend om haar esthetische ontwerpen en de stride past heel goed in dit rijtje. Ze komt mooi en netjes verpakt. Bij het unboxen merk je onmiddellijk dat alle onderdelen stevig aanvoelen en goed in elkaar passen. In de slang zit een knikje door de verpakking jammer genoeg dus dat is even afwachten of dat gevolgen heeft tijdens het kolven. De handleiding is duidelijk met afbeeldingen zodat je snel de info vindt die je nodig hebt, want een kolf in gebruik nemen terwijl je voor een baby zorgt, moet echt wel vlot kunnen verlopen. Ik wil graag onmiddellijk aan de slag met de kolf, maar moet mezelf temperen en flink alles eerst steriliseren!

Hoe was je ervaring?

De eerste keer is het even zoeken om de kolf juist te plaatsen en in spanning afwachten wat de ‘opbrengst’ zal zijn (als ze dus goed was aangesloten). In tussentijd is er de vrijheid om andere dingen te doen, wat er ook voor zorgt dat je niet constant aan het kijken bent hoe veel melk er al is gevloeid. Dat werkt rustgevend op mij want toen mijn productie terugliep en ik elke keer geconfronteerd werd met de hoeveelheid melk die ik ‘maar’ aan het maken was, werkte dat de productie zeker niet in de hand…

Qua gevoel kolft de Elvie Stride heel aangenaam, er zijn tien standen en zelfs in een middelhoge stand (5) wordt er voldoende melk afgekolfd. Via de app kan je volgen hoe lang je bezig bent (er is geen display op de motor die dat aangeeft). De geplooide slang vormt gelukkig geen probleem voor de zuigkracht. Het geluid is subtiel en valt eigenlijk volledig weg met wat achtergrond geluiden in de keuken of van de televisie. Bij het uitgieten van de melk blijft er wel wat achter in de kolf. Al doende heb ik dus ondervonden om mijn potje nog niet in de koelkast te zetten, maar eerst de kolf uit elkaar te halen zodat die milliliters niet verloren gaan (want alle beetjes tellen hé)

Hoe was alles in gebruik?

Het onderhoud – lees uit elkaar halen en afwassen, gaat snel en eenvoudig. Voor mij is dat één van de belangrijkste eigenschappen van een borstkolf en iets waar je vaak niet bij stilstaat bij een aankoop. We willen graag een goede zuigkracht en aangenaam gevoel, maar met een baby in huis is het onderhouden van je kolf en hoe vlot dat gaat, minstens even belangrijk! De Elvie Stride heeft vijf onderdelen die na gebruik gewassen/gesteriliseerd moeten worden. Ze komen gemakkelijk uit elkaar, spoelen vlot af en zijn daarna gemakkelijk te drogen en weer te monteren.

Ik heb de kolf gebruikt tijdens het koken, het uitladen van de was, het uitwassen van pamper-explosie-kleertjes, het vouwen van kleertjes en ook gewoon in de zetel tijdens het televisie kijken. In alle situaties verliep het kolven heel vlot en zonder lekkage.

Persoonlijk zou ik eerder kiezen voor de Elvie Stride double omdat je er dan sneller mee klaar bent dan met de single.

Stel jezelf en je gezin even voor

Hallo, ik ben Efka Goovaerts, 29 jaar en werd vorig jaar eind augustus voor het eerst in mijn leven mama van mijn dochtertje genaamd Olivia. Toen ik vorig jaar was bevallen, begon ik aan mijn borstvoedingsavontuur met de gedachten ‘ik sta hier voor open en we zien wel waar ik eindig’. Borstvoeding geven verliep vlot waardoor ik enorm fier was op mijzelf en mijn lichaam. Na 41w een baby te doen groeien in mijn lijf, kan datzelfde lijf nu ook magischer wijs mijn baby voeden, geweldig! De eerste maanden heb ik nooit melk afgekolfd en gaf ik telkens live borstvoeding, maar sinds ik terug aan het werk ben moest ik mijzelf wel een kolftoestel aanschaffen aangezien het borstvoedingsverhaal in mijn ogen nog niet was afgelopen. Eerst gebruikte ik een handkolf, maar na enkele dagen was mijn hand zo’n beetje suf geworden en schakelde ik over naar een elektrische kolf. Voor- en na het werk geef ik nog borstvoeding, alhoewel dit steeds meer een uitdaging begint te worden. De wereld voor een kindje  van 7 maand is bijzonder interessant geworden en is soms een flesje afgekolfde melk geven gemakkelijker. Toen ik te horen kreeg dat ik de nieuwe Elvie Stride mocht uittesten was ik super enthousiast!

Wat was jouw eerste indruk van Elvie Stride?

Mijn eerste indruk van Elvie toestellen in het algemeen is en blijft dat zij zo’n mooie toestellen met telkens een subtiel design op de markt aanbieden. In de binnenkant van de doos zaten alle onderdelen mooi en afzonderlijk verpakt.  Het toestel zelf voelt licht en aangenaam aan.

Hoe was je ervaring?

De Elvie Stride doet echt goed zijn werk zoals aanbevolen en kolft melk op een zachte subtiele manier zoals een baby bij jou zou doen. Voor ik deze kolf mocht testen heb ik lang getwijfeld om eentje van Elvie aan te schaffen, maar de prijs hield ik mij telkens tegen. Mocht ik de tijd kunnen terugdraaien, had ik zeker van in het begin van mijn borstvoedingsverhaal mij een Elvie toestel aangeschaft omdat ik het geld er zou uithalen aangezien ik dagelijks meermaals kolf op mijn werk. Dus volmondig JA, dit is een toestel dat ik borstvoedingmama’s zou aanbevelen. Ik ben nog steeds ontzettend dankbaar deze te mogen testen!

Hoe was alles in gebruik?

De Elvie Stride is aangenaam in gebruik. Het toestel past perfect in je bh en heeft de ideale grootte om het toestel overal subtiel mee naar toe te nemen zoals in een handtas of werktas. Ik werk als bankbediende en kom dagelijks in contact met klanten. Kolven tijdens een gesprek doe ik niet, maar in gesprek met collega’s durfde ik wel te kolven. Door de bediening aan een broekzak te steken of onder een pull kon ik het toestel subtiel aan en/of uitschakelen, alsof ik eerder een handeling deed zoals ik wegsteken in een broekzak dan klungelig liggen prutsen met mijn hand in mijn bh. De schelp is ook goed stevig en dicht waardoor er geen melk lekt (melkverspilling is the worst pain ever).

Stel jezelf en je gezin even voor

Ik ben Delphine, 28 jaar en sinds december mama van Achiel. Achiel was oorspronkelijk voorzien om op 7 februari geboren te worden. Maar hij was wat ongeduldig en wilde de wereld al verkennen, 7 weekjes voor zijn uitgerekende datum. Daarmee is ook meteen mijn borstvoeding en kolfavontuur gestart.

Doordat hij 7 weekjes te vroeg was, belandde Achiel op de afdeling neonatalogie waar hij nog 2 maanden heeft verbleven, om verder op krachten te komen en nog wat meer te groeien. Voor prematuur kindjes is het nog belangrijker om borstvoeding te krijgen. Maar doordat hij van nature nog geen slikreflex had ontwikkelend, verliep alles nog via de sonde. En zo startte mijn kolfavontuur (thuis, in het ziekenhuis en pendelend tussen thuis en ziekenhuis met mijn frigobox met melk).

Al snel leerde ik mijn kolfapparaat goed kennen maar ook de gebreken ervan. Namelijk het grote toestel overal naartoe moeten meenemen. Mij telkens moeten afzonderen als we ergens zijn. Achieltje terug moeten leggen in de couveuse want het is tijd om af te kolven….En zo werd mijn interesse en verlangen naar een draagbare elektrische kolf ook steeds groter!

Wat was jouw eerste indruk van Elvie Stride?

Wow, een compacte subtiele kolf met een krachtige motor!

Komende van mijn Medela kolf (die toch wel een zeer krachtige motor heeft) had ik wat schrik dat deze draagbare kolf wat ging teleurstellen en mijn hoeveelheden gingen terugvallen. Maar niets bleek minder waar. In tegendeel zelf want door zijn sterke zuigkracht was ik wat verbaasd en moest ik al meteen de kracht van de pomp op standje 3 zetten omdat het anders te krachtig/intens was 😊 en haalde ik hetzelfde volume met de Elvie als met mijn Medela kolf.

Hoe was je ervaring?

Ik testte de enkelvoudige kolf en aangezien ik een behoorlijk grote productie heb, ben ik toch enige tijd aan het kolven (in mijn geval 20-25min per borst = 40-50min in totaal) wat het wel wat omslachtig maakt om de enkele kolf te gebruiken bij elke kolfsessie (5 per dag) daarom zou ik zelf eerder voor de Elvie Stride double kiezen. Daarnaast moet je het kolfapparaat dan na 2 beurten opladen en duurt het toch ook wel een tijdje om terug op te laden. Vandaar in mijn geval is de single een perfecte aanvullende kolf, om te gebruiken tijdens allerhande gebeurtenissen: tijdens etentjes, als ik ergens op bezoek ben, in de auto, of wanneer ik in het huishouden toch echt wel eens wat dingen wil gedaan krijgen zoals strijken, koken, de was doen, stofzuigen, … Ideaal! Zeker een sterke aanrader voor andere mama’s die ondanks het kolven toch graag wat meer vrijheid en flexibiliteit terug willen

Hoe was alles in gebruik?

De borstkolf is zeer handig en compact in gebruik en voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Wel moet ik vermelden dat ik hem persoonlijk gebruik als aanvullende kolf. Zo is hij ideaal om altijd in mijn verzorgingstas mee te hebben op verplaatsing. Zodat je altijd en overal kan kolven. En je toch een grote vrijheid terug hebt!

Opgelet: niet te fel vooroverbuigen want dan kan je melk wel eens ontsnappen. Ook tijdens het verzorgen of eten geven van de baby goed opletten voor stampjes tegen de kolf. Waardoor de kolf plots kan verschuiven en je per ongeluk 20min gekolfd hebt, zonder melk, maar met een zuigplek net onder de tepel 😊

Andere testreviews