Home » Testmama’s » Foodbag maaltijdboxen getest door onze mama’s

Foodbag maaltijdboxen getest door onze mama’s

Home » Testmama’s » Foodbag maaltijdboxen getest door onze mama’s

Foodbag maaltijdbox

Wij lieten enkele mama’s de Foodbag maaltijdbox testen. Een weekje niet nadenken over wat je gaat koken en toch lekker én gezond kunnen eten?

Check ✔️ Met Foodbag heb je in een handomdraai een bord vol kleur op tafel en de kindjes die koken (en proeven) maar al te graag mee

Lees verder om de bevindingen van onze testmama’s te lezen.

Welke producten werden getest?

foodbag, testmama
foodbag, testmama
Testscore van de mama's
Overall
4.4
 • Gebruiksgemak
  (4.3)
 • Kwaliteit
  (4.6)
 • Smaak & variatie
  (4.5)
 • Duurzaamheid
  (4.2)
 • Look & feel
  (4.5)

Onder mama's testgroep

Deze mama’s hebben de Foodbag maaltijdboxen uitgetest en zij waren heel positief! Lees hieronder de mening van elke mama en ontdek waarom de maaltijdbox van Foodbag hen zo bevallen is

Stel jezelf en je gezin even voor

Hallo! 😊

Ik ben Karen, 29 jaar, ik ben mama van Quinn, 1 jaar en 3 maandjes en mijn partner heet Mitch en is 32 jaar. Quinn mag eten zoveel en wat ze wil. Niets is verplicht bij ons. Als ze iets niet wil eten, bieden we het een volgende keer nog eens aan (wie weet lukt het dan wel 😊). Haar absolute favorietje is volkoren pannenkoekjes met plantaardige melk. Ze houdt ook van zoete aardappel, courgette en rode biet met appel.

Wat was jouw eerste indruk van Foodbag?

Dit was een eerste kennismaking met Foodbag, we kozen voor de Veggie & original recepten. Normaal bestellen we ongeveer 1 week per maand HelloFresh. Het grote voordeel is dat Foodbag volledig Belgisch is en het is zo’n gemak om niet lang te moeten nadenken en toch iets deftig te eten in de rush van de week. Ons dochtertje Quinn vond het recept met zoete aardappel super lekker. Ze gebaarde zelf het gebaar “nog”. De Fruitbox – zou ik persoonlijk niet extra bij bestellen, dit zou ik zelf in de winkel of een centrale fruitboer halen. Het appel/bessensap was wel super lekker! Zou ik meteen terug nemen!

Hoe was je ervaring?

Het menu boekje gaf meteen een persoonlijke touch, een warm welkom. Speciaal voor mij gemaakt. En het was ook heel duidelijk . De doos en slogan ook fijn om ons even te laten weten dat het allemaal lokaal van België komt. Daar gaat een mens twee keer door nadenken! Van mij mogen er zelfs nog meer veggie en/of vegan recepten voorgesteld worden. Samen kunnen we toch de ecologische voetafdruk iets verminderen 😊

Hoe was alles in gebruik?

Alles blijft lang vers, ziet er goed uit, lekkere smaak. Hetgeen ik bij Hello Fresh wel handig vind, is dat het al per menu in een aparte kartonnen zak zit. Dit zet ik zo meteen in de koelkast. Bij Foodbag moest ik eerst zelf alle ingrediënten sorteren. Er is wel genoeg keuze op voorhand. Het eerste recept was hier geen topper, maar ‘smaak is goesting’ hé 😊 We zitten momenteel in een verhuis, dus ik had voor mezelf beter een quick en easy genomen.

Stel jezelf en je gezin even voor

We zijn Rowie (29 jaar) en Nils (30 jaar). Sinds 2 maanden zijn we trotse ouders van onze dochter Orelie. Onze vrolijke baby zorgt ervoor dat we op het tempo leven van onze dochter, wat een zaligheid is. We vergeten snel de dagdagelijkse drukte. Ons gezin telt ook een echte familiehond die dagelijks staat te springen om te wandelen. Nu weliswaar met een ander wandeltempo gezien het toch wat aanpassen is zo wandelen naast een buggy of een baasje met een draagzak.

Wat was jouw eerste indruk van Foodbag?

In het verleden maakte we echter al eens gebruik van HelloFresh. Uit tijdsgebrek en inspiratie tijdens onze verbouwingen. Het is eens leuk niet te veel te moeten nadenken wat we door de week eten en het toch gezond houden in plaats van te grijpen naar kant en klare maaltijden, waar we niet echt fan van zijn. Koken brengt vooral mijn partner tot rust. Hij werkt veel van thuis uit en koken zorgt ervoor dat hij zijn werkdag kan afsluiten. Met Foodbag hadden we nog niet gekookt. Onze weekmenu werd vaak wel geïnspireerd op de gerechten die Foodbag zelf voorstelde. Wat we vooral een voordeel vinden zijn de lokale producten. Alsook dat je kan kiezen tussen iets zelf te bereiden of al een voorbereide schotel.

Waarom zou je het aanraden?

Het is makkelijk, je dient niet na te denken wat je die week met je gezin eet. Er zijn zeker en vast ook voor de oudere kindjes mogelijkheden, het is kindvriendelijk en het hele gezin zal heerlijk smullen. Je leert ook nieuwe recepten kennen die seizoensgebonden zijn.

Hoe was je ervaring?

Wij kozen voor alles behalve heat & eat. We proberen ook ons weekmenu steeds zo in te delen dat we vlees, veggie en vis eten. Het handige is ook dat je op drukke dagen iets kan kiezen dat snel en makkelijk klaar is. Al lijkt het me ook fijn om heat & eat te doen als het echt druk is en je weinig tijd/zin hebt om te koken en het toch voedzaam wil houden.

We kozen ervoor om de aperobox te nemen. Zo konden we thuis een date night organiseren terwijl onze kleine meid lag te slapen. Een zaligheid en een zeer ruim aanbod. Heel fijn om zelf ook zo dips te maken. Deze box was ook ZEER ruim en royaal gevuld. We bestelden verder ook nog een fruitmand wat handig was om tussendoor toch ook voldoende fruit te eten, want dat vergeten we soms wel eens. Of we kiezen vaak hetzelfde fruit, nu was ons gamma wat uitgebreider. We namen ook nog gezonde snackballetjes, maar dat was het enige minpunt. Ik dacht deze snackballetjes te gebruiken om snel te eten tijdens de borstvoeding. Helaas waren het geen snackballetjes, maar gewoon zaadjes. Kleine domper, maar in vergelijking met de hele box dat we hebben getest was dit ook wel weer snel vergeten!

Hoe was alles in gebruik?

Je kan zelf ook je gerechten goed kiezen aan de hand van je weekplanning en tijd die je wil/kan spenderen aan koken. Mij lijkt er voldoende variatie in te zitten omdat je zelf kan kiezen tussen vlees, vis, veggie en je daar dus ook zelf mee bepaald. Qua smaak kunnen we ook niets aanmerken. Er was een voldoende grote portie vis en vlees per persoon voorzien. Alle producten waren zeer vers bij ons en er wordt duidelijk aangegeven welk gerecht je eerst dient klaar te maken volgens vervaldata.

We vonden het een zeer aangename ervaring.  Het is fijn om te weten dat het over lokale producten gaat. Het receptenboekje is ook zeer handig in plaats van losse formulieren. Zo bleef het voor ons overzichtelijk. We zouden het regelmatig eens inplannen om een week of 2 per maand in te plannen zodat we niet hoeven na te denken wat we weer gaan eten.

Stel jezelf en je gezin even voor

Hallo, ik ben Karolien 34 jaar en mijn man Sven is 36 jaar. Wij hebben samen een dochtertje Juliette van 14 maanden en de tweede spruit is onderweg. Juliette is een heel moeilijk etertje en heeft een stevig karakter.

Wat was jouw eerste indruk van Foodbag?

Ik had zelf nog nooit gekookt met een maaltijdbox maar vond het fantastisch, je neemt eens andere gerechten en voor de drukke mama’s onder ons (zoals hier) geeft dit meer rust. Ik heb een heel drukke job heb en de periode dat de box toekwam was ideaal. Geen tijd om naar de winkel te gaan, maar we hadden toch eten voor bijna een hele week in huis.

Waarom zou je het aanraden?

Je kan kiezen voor kant en klare opties, maar ook om zelf te koken. Zo kan je afhankelijk van de drukte van die week de juiste keuzes maken. Je kiest je maaltijden en ze brengen ze aan huis.

Hoe was je ervaring?

Wij kozen voor de Quick & Easy gerechten met als extra’s de quiche, fruit en granola. Het was gewoon fantastisch… zo kan je een weekmenu opstellen in enkele klikken! Ik ben zwanger op dit moment ik lust niet alles even graag, maar dit was heel lekker. Simpel, snel en lekker!

Hoe was alles in gebruik?

Alles zag er vers uit en smaakte ook lekker. De quiche bleef langer goed dus was ideaal voor enkele dagen later. Er kwam ook heel weinig verpakkingsmateriaal aan te pas kwam. Dat vond ik ideaal.

Andere testreviews