Home » Testmama’s » Aerosleep premium matras getest door onze mama’s

Aerosleep premium matras getest door onze mama’s

Home » Testmama’s » Aerosleep premium matras getest door onze mama’s

Aerosleep premium hellende matras

Wij lieten 3 mama’s de Premium 2-in-1 matras van AeroSleep testen, hiermee slaap je als ouder op beide oren, want je krijgt een babymatras én matrasbeschermer die de perfecte combinatie bieden van veiligheid en comfort. Je kleintje is verzekerd van een optimale rug ondersteuning, kan altijd veilig ademen, goed doorslapen en geniet van een onberispelijke hygiëne door de afneembare matrashoes.

Lees verder om de bevindingen van onze testmama’s te lezen.

Welke producten werden getest?

aerosleep hellende matras, win, premium
testmama, review, aerosleep premium hellende matras
Testscore van de mama's
Overall
4.5
 • Gebruiksgemak
  (4.6)
 • Kwaliteit
  (4.8)
 • Comfortabel
  (5)
 • Veiligheid
  (4.8)
 • Onderhoud
  (4.1)
 • Look & design - matras
  (4.6)
 • Look & design - hoeslaken
  (3)

Onder mama's testgroep

3 mama’s hebben de Premium hellende matras van Aerosleep getest samen met hun kleine slaapkopjes en zij waren heel positief! Lees hieronder de mening van elke mama en ontdek hun favoriete features die hen een veilig gevoel gaven

Stel jezelf en je gezin even voor

Mijn naam is Natasja, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn man Roy, 35 jaar oud, en twee dochters, Acie Lou (3 jaar) en Flowie (2 maanden) in Den Bosch. Onze dochter sliepen allebei na een paar weken in de nacht door, heel gezegend met goede slapers. Helaas hebben allebei de meiden wel heel erg last (gehad) van verborgen reflux waardoor we de meiden na de voeding goed omhoog moesten houden.

Wat was jouw eerste indruk van de matras?

Wat een uitvinding! Dit is een product dat we echt hebben gemist bij onze eerste dochter. Met doeken en kussens hebben we destijds geprobeerd om haar matrasje schuiner te leggen maar dit was altijd een gedoe en het matrasje lag nooit echt perfect, dat is nu verleden tijd met Flowie. Ook ideaal dat het matras ook gewoon plat gemaakt kan worden voor als ze wat groter is en hopelijk geen last
meer heeft van de reflux.

Hoe is hij in gebruik?

 • Voldoet het aan de verwachting? 

Ja, je kindje ligt schuin en heeft dus minder last van reflux en ligt zo niet in zijn/haar eigen spuug. Daarnaast maak je gebruik van de topper en het hoeslaken wat ook voldoet aan alle kwaliteitseisen. Flowie slaapt nu vooral nog in de co-sleeper, maar overdag proberen we haar steeds vaker in haar ledikantje te leggen.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de hellende matras?

Dat de matras hellend gemaakt kan worden zonder gebruik te maken van kussens/dekens. Hierdoor ligt het matras perfect in haar ledikantje. Ander voordeel is dat de matras ook weer vlak gemaakt kan worden als dit nodig is.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s? 

100%, ik heb deze matras ook al kenbaar gemaakt bij ons verloskundige praktijk en bij het consultatiebureau zodat zij ook andere ouders kunnen informeren over dit product. Als je een kindje hebt met reflux dan is deze matras écht de uitvinding!

Stel jezelf en je gezin even voor

Ik ben Jorien, een 37-jarige mama van twee meisjes: Marie-Lou en Romée-Louise. Marie-Lou is net twee geworden en, net zoals alle peuters op deze leeftijd, volop in haar peuterpuberteit. Zo krijgen we vaak een ‘nee’ als antwoord, wordt er volop ontdekt en gaat het slapen ’s nachts soms moeilijker. Ze droomt wel eens en wordt angstig wakker.Ik kruip dan dicht bij haar zodat ze zich weer geborgen en veilig voelt. Romée-Louise is 12 weekjes oud, een guitige baby die snel haar nachtjes doorsliep. Net zoals bij haar zus hebben we in het begin wat gesukkeld met de voeding. Omdat borstvoeding na een tijdje geen optie meer was, schakelden we over naar een koemelkvrije rijstmelk (door een koemelkallergie). Ook heeft Romée last van reflux en wordt ze hierdoor vaak wenend wakker. Haar rechtop houden brengt beterschap, maar dit wordt al snel een hele uitdaging om dit elk moment van de dag/nacht te doen.

Wat was jouw eerste indruk van de matras?

De matras zit compact en netjes verpakt in een doos en moet 72 uren ‘rusten’ zodat ze de gewenste vorm kan aannemen. Bij de matras zit een matrasbeschermer verpakt. De matras voelt zacht aan. Het viel gelijk op dat dit geen hellende matras was. Wanneer ik verder op ontdekking ging, merkte ik op dat de matras zowel hellend als vlak te gebruiken is! Een geweldig systeem dus, want zo moet je geen twee keer in je portemonnee tasten!

Hoe is hij in gebruik?

 • Voldoet het aan je verwachting?

De matras voldoet volledig aan onze verwachtingen! Omdat onze dochter met reflux kampt en we steeds met ‘bed blocks’ moeten werken waren we erg nieuwsgierig naar deze matras. Door het hellend vlak hebben we de ‘bed blocks’ niet meer nodig en onze dochter slaapt veilig en comfortabel!

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de hellende matras?

Het allergrootste voordeel is volgens mij dat deze matras een garantie biedt op veilig slapen. De matras is luchtdoorlatend en dat biedt jouw kleintje een veilige nachtrust en jou als ouder een goede gemoedsrust. Dat deze matras zowel vlak als hellend te gebruiken is, is nog een groot voordeel! Zo kan je de matras ombouwen tot een hellend vlak zodat jouw kindje bij reflux, een verkoudheid, een oorontsteking,… schuin kan slapen.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s? 

Ik zou deze matras zeker aanraden aan andere mama’s! Ik zie enkel voordelen! Doordat je de matras kunt omvormen en aanpassen, geef je je kindje elke nacht opnieuw de ideale slaaphouding. Dat deze matras luchtdoorlatend is, geeft je de garantie op een veilige (en voor jou een geruste) nachtrust voor je kleintje. Dit geeft je als ouder een geruster gevoel: wetende dat je kind veilig en comfortabel slaapt. Aerosleep dacht erg goed na over het design en de veiligheid van deze matras. Zelfs de ritssluiting is beveiligd. Je kindje kan deze niet zelf openen.

 • Is het makkelijk in gebruik?

Wanneer je hem uitpakt, moet hij 72 uren ‘rusten’. Je kan hem dus niet onmiddellijk in gebruik nemen. Verder is het omvormen van vlak naar hellend niet op 1-2-3 gebeurd. Het is belangrijk dat alle stukken goed op elkaar liggen en de matras goed in elkaar zit vooraleer je de matrashoes op de matras ritst. Je bent hier enkele minuten mee bezig omdat het hybrideschuim (waaruit de matras is gemaakt) niet makkelijk hanteerbaar is. De stukken glijden niet in elkaar. Je moet bijna met twee zijn om dit te verwezenlijken. De matras heeft twee verschillende matrashoezen: eentje voor de vlakke opstelling en eentje voor de hellende. Wanneer Romée-Louise in haar bedje ligt, ligt ze rustig en slaapt ze vast. Door het hellende vlak van de matras heeft ze weinig tot geen last van reflux. Haar hoofd en rug worden goed ondersteund. Ze slaapt steevast op haar rugje en neemt van zichzelf nog geen andere slaaphouding aan.

 • Hoe is de matras in onderhoud?

De matras op zich is makkelijk in onderhoud. Je kan de hoes afritsen en wassen op 40°C. Deze wordt niet snel vuil omdat de matrasbeschermer en de hoes nog bovenop de matras liggen. De beschermer en het hoeslaken daarentegen zijn niet makkelijk schoon te houden. Deze kan je wassen op 60°C. Maar na een grondige wasbeurt, blijven deze nog vuil ogen. Zo kruipen er vuiltjes, pluisjes en haartjes tussen de groeven van de beschermer die je er niet uit krijgt. En ook op het hoeslaken blijven deze hangen. Ik kocht nog een wit hoeslaken om wat af te wisselen, maar zou deze onmiddellijk terug inruilen voor eentje met een kleurtje. Zo zie je het vuil minder en heb je na het opnieuw indekken van het bedje toch meer dat ‘Ooh, wat mooi en fris! -gevoel’.

 • Wat vind je van het design?

De matras heeft een leuk, eenvoudig design. Ze is wit van kleur en er zit een leuk patroontje (wolkjes) in het stof. De blauwe rand en onderkant geven de matras een leuk uitzicht. De hoeslakens vind ik minder mooi. Ik hou van een mooi ingedekt bedje met frisgewassen en gladgestreken lakentjes. Door de gaatjes in het hoeslaken oogt het geheel minder mooi. Ook van de kleurtjes (almond en olive) ben ik minder fan. Het witte hoeslaken vind ik geslaagder, maar daar zie je na één keer slapen al dat het ‘vuil’ is: stofjes, haartjes,… die je niet van de hoes verwijderen.

Maar als bezorgde mama primeert de veiligheid en het comfort van mijn kindje, dus voor mij is deze matras echt een topper! Het geeft me een geruster gevoel dat mijn kleintje veilig en comfortabel in haar bedje ligt.

Stel jezelf en je gezin even voor

Ik ben Dorien (26 jaar) en samen met mijn vriend Nieko (28 jaar) zijn wij trotse ouders geworden van ons dochtertje Lilly (11 weken). Ons dochtertje Lilly is meestal heel goed gezind en lacht veel, enkel als ze honger heeft of moe is laat ze zich goed horen. De eerste weken had Lilly het wat moeilijk met slapen, ze geraakte moeilijk in slaap. De eerst weken sliep ze ook bij ons op de kamer zodat we dicht bij haar waren. Ze maakt in haar slaap nogal veel geluid, dus na een 8-tal weken hebben we ze op haar eigen kamer gelegd. Sinds ze daar ligt slaapt ze gelukkig heel goed en ze slaapt zelfs al door.

Wat was jouw eerste indruk van de matras?

Ik had al veel goede dingen gehoord over de Aerosleep matras. Dus was heel benieuwd om deze te testen. De matras ziet er heel leuk uit met het wolkjes patroon.

Hoe is hij in gebruik?

 • Voldoen het aan de verwachting?

De matras voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Het is ook heel duidelijk hoe je de matras moet ombouwen naar de schuine versie. Er staan foto’s in het boekje hoe je dit moet doen. Het spijtige van de matras is dat ons dochtertje met de schuine versie telkens naar onder rolde en dus elke ochtend dwars in haar bed lag tegen de onderkant van haar bedje. Het helpt wel goed tegen reflux want hier had ze dan weer minder last van met de schuine versie. Wij gebruiken de matras nu in de platte versie en ze slaapt heel goed en blijft ook recht liggen.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de matras?

Het grootste voordeel is dat het een heel veilige matras is en dat we ons geen zorgen moeten maken omdat de matras luchtdoorlatend is. Ons dochtertje zal altijd veilig kunnen ademen met deze matras. En zo slapen wij ook heel gerust.

 • Waarom zou je hem aanraden aan andere mama’s? 

De matras is heel makkelijk in gebruik. Alles staat goed uitgelegd in het boekje hoe je bijvoorbeeld de rits opent en de matras ombouwt van vlak naar schuin. Het is kwalitatief een heel goede matras. Iets duurder dan andere matrassen misschien, maar prijs-kwaliteit zeker in orde. Je kan alle onderdelen wassen in de wasmachine en zo is alles snel schoon!

Andere testreviews