Home » Testmama’s » Owlet Dream Duo getest door onze mama’s

Owlet Dream Duo getest door onze mama’s

Home » Testmama’s » Owlet Dream Duo getest door onze mama’s

Dream Duo babyfoon van Owlet getest door onze mama’s

Wij lieten 3 mama’s de Dream Duo Babyfoon van Owlet testen. De babyfoon combineert intelligentie van de Smart Sock met de Owlet camera. De babyfoon houdt belangrijke indicatoren van de gezondheid van je baby bij, zoals het zuurstofniveau en de hartslag, en ontvang een melding als de metingen van je baby buiten de vooraf ingestelde grenzen komen. Via een veilige, versleutelde verbinding zie en hoor je jouw baby duidelijk en rechtstreeks op je smartphone. Waar je ook bent.

Lees verder om de bevindingen van onze testmama’s te lezen.

Welke producten werden getest?

owlet dream duo, testmama's
owlet dream duo, onder mama's, testmama's
Testscore van de mama's
Overall
4.6
 • Gebruiksgemak toestel
  (4.5)
 • Beeldkwaliteit
  (4.8)
 • Geluidskwaliteit
  (4.67)
 • Gebruiksgemak sok
  (4.5)
 • Functies via de app
  (4.67)

Onder mama's testgroep

3 mama’s hebben de Dream Duo babyfoon van Owlet grondig getest samen met hun kleine slaapkopjes en zij waren heel positief! Lees hieronder de mening van elke mama en ontdek hun favoriete features die hen een veilig gevoel gaven

Stel jezelf en je gezin even voor

Hi! Ik ben Katrien (31) en samen met mijn partner Frederik (32) heb ik 1 dochtertje, Liv. Met onze hond erbij is het bij ons thuis vaak druk, maar natuurlijk ook heel gezellig!
Liv is nu bijna 5 maanden oud en een echte ‘happy baby’. Ze is heel alert en wil dus altijd alles gezien hebben én laat ons nu al zien dat ze een sterk karaktertje heeft. Slapen doet ze al van in het begin erg goed en graag. Dat we daar veel geluk mee hebben beseffen we heel goed.
Hoewel ze goed en lang kan slapen, wordt ze vaak wakker of ligt ze onrustig te draaien of met haar armen te zwaaien. Ik was dus echt heel benieuwd om de Owlet uit te testen en een beter zicht te krijgen op de segmenten lichte vs. diepe slaap!

Wat was jouw eerste indruk van de Owlet Monitor Duo?

De verpakking straalde meteen kwaliteit uit! De producten zelf zijn mooi qua design en heel compact. En ook: weinig handleidingen erbij. Dat vond ik al meteen een pluspunt, want meestal heb ik het geduld niet om handleidingen te lezen. Hier was het ook totaal niet nodig, gewoon de app downloaden en ik kon beginnen!  De connectie tussen app, camera en sok was op een paar minuten klaar en ging dus heel vlot.

Hoe is hij in gebruik?

 • Voldoet het aan de verwachting? 

Jazeker! Het testen viel net samen met de start om Liv overdag op haar eigen kamer dutjes te laten doen i.p.v. in de leefruimte in haar wieg. Een ideaal moment dus! Normaal wordt ze vrij snel wakker door haar eigen bewegingen. Dacht ik! Na een dag de monitor en sok te gebruiken, werd meteen duidelijk dat ze deze bewegingen gewoon in haar slaap doet en ze zichzelf helemaal niet wakker maakt, ook al lijkt het zo. Meestal vielen deze bewegingen zelfs net in een diepe slaap. Door die informatie ging ik niet naar haar kamer om een tut te geven (waardoor ik haar dan waarschijnlijk net wel zou wakker maken). Dat zou ik met de gewone babyfoon sowieso wel gedaan hebben, omdat ik niet wist dat ze niet écht wakker was…

De beeldkwaliteit is echt heel goed en je kan ook makkelijk inzoomen. Wat ook handig is, is dat alle slaapjes per dag worden opgeslagen, waardoor je een goed overzicht krijgt over het slaapgedrag van je baby.

De meldingen kan je via de app gevoeliger of minder gevoelig instellen. Hierin moet je een beetje zoeken welke gevoeligheid voor jou het beste werkt. Waar we soms met de gewone babyfoon niet overal in huis een goed bereik hadden, werkt de app van de Owlet monitor overal in huis (en ver daarbuiten) super goed.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de Owlet Monitor Duo? 

De toevoeging van de sok is zonder twijfel het grootste voordeel! Het is zo makkelijk in gebruik en je krijgt er enorm veel informatie door. Bij mij zorgde het ervoor dat ik Liv niet onnodig wakker maakte door vb. het geven van een tut.

De hartslagmetingen vind ik ook echt heel geruststellend. Ik denk niet dat ik de enige mama ben die met het gebruik van een traditionele babyfoon toch nog even aan de baby ging voelen omdat ze toch wel heel erg stilletjes lag te slapen… Dat doe ik sinds het gebruik van de Owlet niet meer! Ik kan op elk moment de hartslag van mijn baby checken, zonder dat ik haar kamer moet binnengaan en het risico neem om haar wakker te maken.

Ook de flexibiliteit is echt een groot pluspunt. Doordat je de app gewoon op je smartphone zet kan je van in gelijk welke ruimte je baby bekijken, het geluid op achtergrond van je smartphone laten afspelen en meldingen ontvangen. Geen gedoe meer met het scherm (en oplader) van de babyfoon overal te moeten meenemen! Je kan zelfs de app bekijken als je buitenshuis bent en er vb. een babysit is.

Alle slaapjes worden ook opgeslagen dus je hebt altijd een goed overzicht. Dat maakt het ook weer wat makkelijker om wat structuur in haar dutjes te brengen.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s? 

De flexibiliteit en gemoedsrust zijn voor mij echt overtuigend om voor een Owlet Duo te gaan i.p.v. voor een traditionele babyfoon. Je krijgt zoveel informatie uit de metingen via de sok die je helpen om je baby nog beter te laten slapen. Bovendien kan je alles super makkelijk volgen via je smartphone, waar en wanneer je wil.

Wij maken Liv bijvoorbeeld nog wakker voor een ‘droomvoeding’, en dankzij de app kunnen wij kijken of ze op dat moment in een diepe of lichte slaap is en kunnen we ons moment van voeden hieraan aanpassen zodat ze snel verder kan slapen!

Stel jezelf en je gezin even voor

Ik ben Hannah (30 jaar) en trotse mama van Marilou (bijna 6 maanden).

Nu ze bijna 6 maanden is vonden we dat het tijd was om de co-sleeper vaarwel te zeggen en Marilou in haar bedje in haar eigen kamertje te laten slapen. Ik ben zo’n mama die ’s nachts 10x  wakker wordt om toch eventjes te checken of mijn dochter nog goed ademt. Een monitor die mij waarschuwt wanneer er iets aan de hand zou zijn leek mij dan ook dé oplossing. Zeker nu Marilou in haar eigen kamertje zou gaan slapen, een verdieping hoger. We waren dan ook heel erg blij dat we de Owlet Monitor Duo mochten uittesten.

Wat was jouw eerste indruk van de producten?

De Owlet Monitor Duo zit in een hele mooie verpakking, is erg compact, de setup gaat vanzelf – gewoon volgen wat er op het scherm komt na het installeren van de app. Het zag er allemaal erg degelijk uit. Ik was dus heel benieuwd naar hoe het allemaal zou werken!

Hoe is hij in gebruik?

 • Voldoet het aan je verwachting?

De Owlet Monitor – en dan vooral de sok –  voldoet zeker en vast aan mijn verwachting. Je kan heel eenvoudig de hartslag en het zuurstofgehalte monitoren, en je krijgt een melding op je gsm of tablet wanneer deze zouden afwijken van de normale waarden. De camera voldoet jammer genoeg niet helemaal aan mijn verwachting door de vertraging op beeld & geluid van 10-15s. Een probleem dat wel vaker gezien wordt bij WiFi babyfoons – en dus jammer genoeg ook bij de Owlet Camera.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de Owlet Monitor Duo?

De sok is echt een hele mooie uitvinding. De camera geeft eveneens een fantastisch goed beeld, maar doordat het een WiFi camera is moet je er wel een vertraging van een 10-15s bijnemen.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s? 

Omdat je dankzij de Owlet Monitor Duo op een eenvoudige manier de hartslag en het zuurstofgehalte van je baby kan monitoren en met een gerust hart zelf in bed kan kruipen. Want je weet… als er een afwijkende waarde gemeten zou worden, dan krijg ik meteen een waarschuwing, een hele geruststelling als ongeruste mama.

Stel jezelf en je gezin even voor

Hallo iedereen, wij zijn Karolien Vanheusden (33 jaar) en Sven Bamps (35 jaar) en samen hebben we een guitige dochter van 3 maanden, Juliette. Guitig inderdaad maar jammer genoeg een hazenslapertje met korte rustpoosjes die de drukke dag onderbreken.

Wat was jouw eerste indruk van de Owlet Monitor Duo?

Het design van het toestel was mooi, het “kousjesaspect” was erg handig in het gebruik.

Hoe is hij in gebruik?

 • Voldoen het aan de verwachting?

Absoluut! Ik had voorheen hele hoge verwachtingen van dit product en deze werden volledig bevredigd. Ik had een heel veilig gevoel bij de monitor en had het gevoel dat ik hier echt op kon vertrouwen. De monitor staat er dan ook om gekend om direct signaal te geven vanaf het moment hij afwijkende resultaten ontvangt, en dit gaf mij een heel veilig en geruststellend gevoel.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de Owlet Monitor Duo?

Het is een erg praktisch toestel, de “sok” kan niet makkelijk uit en zit vast aan de pyjama. Het is compact en handig in het gebruik en hindert Juliette nagenoeg niet.

 • Waarom zou je hem aanraden aan andere mama’s? 

Het geeft ons een veilig gevoel en Juliette lijkt er geen last van te hebben. Het alarm is ook “rustig”, niet “schel” en het schrikt noch ons noch Juliette.

Andere testreviews