Home » Peuter » Waar moet je op letten bij het kopen van zomerschoenen voor kinderen?

Waar moet je op letten bij het kopen van zomerschoenen voor kinderen?

Hoera, de zon is er! Heerlijk buiten spelen, geen dikke jas meer aan en de hele dag ravotten. Of misschien denk je bij de lente vooral aan het lentefeest of de communie? Nog zo’n fantastisch moment in het voorjaar. Of het nu voor een feest is of om mee in de tuin te spelen, waarschijnlijk is de lente ook bij jou het uitgelezen moment om nieuwe schoenen te kopen voor de kinderen. Die warme laarsjes mogen nu echt wel opgeborgen worden. Maar kinderen en schoenen, dat is toch niet zo eenvoudig. Waar moet je op letten bij de aankoop van een nieuw paar?

Meten is weten

Denk niet zomaar dat je zoon of dochter nog steeds dezelfde schoenmaat heeft. En ook ‘van ver’ eens kijken of de schoenen van vorige zomer nog ok zijn, is geen garantie op pijnloze voeten. Kindervoeten groeien namelijk erg snel. Op een jaar kunnen er zomaar eens twee maten bij gekomen zijn. Ga dus niet af op de maattabellen online, maar laat die voeten meten in een schoenenwinkel. Alleen zo ben je zeker dat je de juiste maat hebt. Laat je dan ook nog adviseren, want schoenmaten kunnen nogal eens verschillen van merk tot merk. Als er in die schoenen een hele dag gespeeld moet worden, maakt een half maatje meer of minder wel degelijk uit! 

Ga voor gemak

Splinternieuwe schoenen zijn prachtig! Zeker coole witte sneakers, of prachtige gouden sandaaltjes, of… Maar je mag nooit vergeten: met kinderschoenen wordt – letterlijk – gespeeld! Denk dus ook aan je eigen gemak. Ofwel laat je het los en besef je dat witte sneakers niet lang wit blijven, ofwel ga je voor schoenen die wel tegen een stootje kunnen en waar je niet snel vuil op ziet. Voor feestelijke schoentjes kan je natuurlijk een uitzondering maken – al is een paar extra ravot schoenen ook op de grote dag zelf geen overbodige luxe. 

Let op: slipgevaar

De typische schoen voor de zomer is natuurlijk een sandaal. Wel, twee sandalen eigenlijk. Ze zijn heerlijk luchtig en passen ook nog eens heel goed onder die coole korte broeken en zwierige rokjes. Alleen moet je bij sandalen echt voor kwaliteit en de juiste maat gaan. Sandalen die te groot zijn, kunnen namelijk plooien vooraan, of de voet kan erin glijden. Dat is ronduit gevaarlijk. Zorg dus altijd dat je sandaaltjes kiest– liefst in stevig materiaal als leer – die perfect passen, en liefst nog aanpasbaar zijn ook. Met de warmte in de zomer kunnen voetjes namelijk nog wat zwellen ook.

Nog meer dan in de winter is het dus bij zomerschoentjes enorm belangrijk dat je je laat adviseren en je de juiste maat kiest. De kindervoetjes in huis zullen je dankbaar zijn!

In samenwerking met BristolDeel deze post