Home » Op stap » Zo beleef je deze zomer de leukste dichtbij vakantie met kinderen

Zo beleef je deze zomer de leukste dichtbij vakantie met kinderen

Na de hele Coronaperiode zijn heel veel mensen vertrouwd geraakt met het principe van een staycation, of een dichtbij vakantie. Omdat reizen toen eigenlijk niet mocht, kozen veel mensen voor een vakantiebestemming dicht bij huis. En vooral met kinderen is een staycation zeker en vast een goede keuze, want elke ouder weet dat reizen met kinderen een hele onderneming is.

  • De Ardennen

Wanneer je op reis gaat met kinderen, dan moet je natuurlijk rekening houden met enkele factoren. Afhankelijk van de leeftijd van jouw kinderen kan je kiezen voor een rustige vakantie of eerder een actieve vakantie. Misschien behoren wandelen, fietsen of raften wel tot de activiteiten die je samen met de kinderen wil doen? In een streek zoals de Ardennen vind je een enorme waaier aan locaties waar je samen met de kinderen kan ravotten.

  • De zee

Naast de Ardennen is de Vlaamse kust wellicht één van de meest populaire vakantiebestemmingen in eigen land. Je vindt er heel veel leuke verblijfplaatsen terug waar je samen met de kinderen een onvergetelijke vakantie kan beleven en waarbij de vakantie ook nog eens volledig afgestemd kan worden op de kinderen. Bovendien heeft de zee nog een erg grote troef: het strand!

  • Een vakantiepark

In ons land zijn er heel veel verschillende vakantieparken waar kinderen koning zijn. De vakantieparken zijn zodanig aangepast dat alles wat er aanwezig is volledig afgestemd is op de noden van de kinderen. Denk maar aan een speelruimte, een oppas of kinderopvang, een kinderclub met allerlei activiteiten, … Bovendien zijn de meeste vakantieparken in ons land gelegen op een zeer gunstige afstand waardoor het reizen alleen maar aangenamer wordt.

  • Een vakantiewoning

Misschien ben je niet zo’n fan van een vakantiepark? Wel, dan is nog steeds de mogelijkheid om in een vakantiewoning te verblijven. Deze kan je zelf eenvoudig terugvinden op het internet waarbij je zelf het lijstje kan afgaan met alle faciliteiten en andere zaken die zeker aanwezig moeten zijn. Bovendien kan je zelf jouw activiteiten vastleggen wanneer je ervoor kiest om in een vakantiewoning te verblijven en vaak kan je ook extra korting krijgen als je zelf jouw vakantiewoning boekt via het internet.
Deel deze post