Home » Mamablog » Mamablog: ik ging terug studeren na de komst van mijn tweede kindje

Mamablog: ik ging terug studeren na de komst van mijn tweede kindje

Geschreven door mama Lynn

In 2011 begon de relatie met de vader van mijn eerste zoon, ik was toen 19 jaar. We kenden een heel bewogen relatie met veel ups en downs. Na een tweetal maanden waren we plots zwanger… Ikzelf en mijn ex-vriend woonden nog thuis, dus dit was een grote brok om thuis te vertellen. Het werd aan beide kanten redelijk positief opgevangen, ik stopte met studeren en ging op zoek naar vast werk.

Toen mijn eerste zoontje Jayden 8 maanden oud was, besloot ik om terug thuis te gaan wonen, onze relatie kende gewoon te veel downs. Na een jaar en een half thuis te wonen leerde ik mijn huidige partner kennen waarmee ik nu 7 jaar samen ben. Ik heb hem leren kennen op mijn vorige job en samen hebben we nu ook een zoon van 5, Jack.

Mijn bevalling was een emotionele rollercoaster

In oktober 2015 werd ik zwanger van Jack. Mijn bevalling van Jack was een zeer zware en emotionele rollercoaster. Ik heb werkelijk alles in één bevalling gehad terwijl bij mijn eerste zoontje, Jayden, alles perfect liep. Bij Jayden ging ik binnen in het ziekenhuis, onderging ik een epidurale en 7 uur later werd hij geboren. Van Jack was ik 5 dagen overtijd, om 6u ’s morgens het ziekenhuis binnengegaan, zonder epidurale geprobeerd tot 12u30, maar dan toch een epidurale moeten vragen. Dan ben ik om 16u15 naar de verloskamer gebracht, bleek hij een sterrenkijker te zijn en hebben ze alles geprobeerd om hem te draaien. Daarna hebben ze tot 2 maal toe met de zuignap geprobeerd en kreeg ik uiteindelijk een knip. Vervolgens kreeg ik van de kinderarts de mededeling dat het een spoedkeizersnede ging worden.

Het enige dat ik me nog kan herinneren van de keizersnede, was toen de gynaecoloog zei: ‘Amai, wat een kanjer’. Een paar uur later in de kamer wist ik dat Jack 57cm en 4,645kg woog. Geen wonder dat ik hem er niet uit kreeg!

Mama Lynn

Switchen van job

Na mijn zware bevalling, ben ik problemen beginnen krijgen aan mijn rug waardoor ik in september te horen kreeg dat ik werkonbekwaam werd voor deze job. Ik heb toen snel een nieuwe job in een kinderopvang gevonden die ik 6 maanden heb uitgeoefend. Door wat problemen met de eigenares had ik besloten hiermee te stoppen. Ik ben toen als poetshulp in de school kunnen beginnen waar Jayden schoolliep. Deze job deed ik best wel graag en ik kreeg ook verlenging van mijn contract om in september terug te kunnen starten, maar dit heb ik toen geweigerd. Ik was in juli en augustus 2 maanden thuis door de zomervakantie, dus genoeg tijd om na te denken.

Terug studeren

Na wat bedenktijd, besliste ik om terug te gaan studeren en in september startte ik aan een opleiding tot verpleegkundige. Dit was een voltijdse 3 jaar durende opleiding. Ik heb gezweet en gezwoegd de voorbije 3 jaar, maar ben met glans geslaagd voor deze opleiding! Tijdens het studeren kreeg ik zeer veel steun van mijn man en van mijn netwerk. Sinds een jaar ben ik tewerkgesteld als psychiatrisch verpleegkundige en startte ik met mijn brugopleiding bachelor verpleegkunde. Een traject van 2,5 jaar dat ik moet afleggen dus het is nog even op de tanden bijten!

Het is niet altijd even gemakkelijk, maar door de steun die ik thuis ervaar, weet ik zeker dat het zal lukken. Werk, kinderen en nog eens studeren combineren is geen makkelijke combinatie maar ik wil er het beste uithalen. Indien er twijfels zijn bij sommigen onder jullie die mijn verhaal gelezen hebben, twijfel niet, gewoon doen!


Hartelijk dank aan mama Lynn voor het delen van jouw verhaal! Ook jouw verhaal delen op onze mamablog? Dat kan. Stuur een mailtje naar info@ondermamas.be en wie weet featuren we jouw ervaring op www.ondermamas.beDeel deze post