Home » Baby » De babykamer 100% slaapveilig maken

De babykamer 100% slaapveilig maken

Ooit komt er een moment waarop je kleintje naar zijn eigen kamertje moet verhuizen. Maandenlang lag je baby bij jou op de kamer en kon je hem altijd in de gaten houden. Je moederhartje krijgt het moeilijk… Hoe bereid je je hier best op voor en hoe kan je zeker zijn dat je baby veilig slaapt? We hebben de belangrijkste punten hier nog eens voor je opgelijst.

Babykamer inrichten

 • Zorg dat het in de babykamer niet te warm is, maar ook niet te koud. Experten raden tussen de 16°C en 20°C aan, waarbij 18°C de meest ideale kamertemperatuur is.
 • Verlucht de kamer voldoende, ongeveer 10 minuten per dag is ideaal.
 • Zorg dat er niet te veel speelgoed in de onmiddellijke omgeving van het bedje ligt. Je baby moet hier tot rust komen zonder al te veel spullen die kunnen afleiden.
  Kies voor gordijnen die verduisteren, zo vermijd je dat je baby bij de eerste zonnestralen gewekt wordt of moeite heeft om overdag in slaap te raken. In de zomer houden verduisterende gordijnen ook beter de warmte tegen.

Hoe maak ik het bed veilig?

Veiligheid, hygiëne en ondersteuning: dit zijn de belangrijkste sleutelwoorden bij de keuze van het bedje en beddengoed.  Baby’s kunnen hun eigen lichaamstemperatuur nog niet goed regelen, en kunnen het ons niet vertellen als ze moeite krijgen met ademhalen. Daarom is het belangrijk dat het bedje op alles voorzien is.

 • Kies voor een bedje of wieg met spijlen en een lattenbodem, die laten de lucht goed door. Zo voorkom je dat je baby het snel te warm krijgt.
 • De matras moet stevig genoeg zijn, om een optimale ondersteuning van het rugje te garanderen. Matrassen uit koudschuim bieden naast stevigheid ook een goede luchtdoorlaatbaarheid en snelle vochtafvoer.
  Gebruik op de matras de 3D-matrasbeschermer in combinatie met het hoeslaken van Aerosleep. Die combinatie zorgt ervoor dat je baby steeds vrij kan ademen, zelfs als je kleintje op zijn buikje rolt. Bovendien zorgt de 3D-structuur ervoor dat je baby niet in contact komt met bacteriën of allergenen.
 • Maak de AeroSleep bedomrander vast aan het bedje. De bedomrander heeft dezelfde open 3D-structuur als onze matrasbeschermer. Die zorgt ervoor dat je baby zelfs met zijn neusje tegen de bumper vrij kan blijven ademen, en beschermt het hoofdje als hij tegen de spijlen botst.

Je baby te slapen leggen

 • Experten raden aan om je baby steeds op zijn rugje te slapen te leggen, omdat dit de veiligste slaaphouding is. Als je baby toch op zijn buikje rolt, is er altijd nog de 3D-matrasbeschermer die je kleintje vrij laat ademen.
 • Gebruik een slaapzak in plaats van een dekentje. Je baby herkent de geborgenheid in het slaapzakje van al die maanden in mama’s buik. Puckababy is hierin voorloper. Hun slaapzakje voor de allerkleinsten is een veilig alternatief voor inbakeren. Doordat je kleintje minder plaats heeft om hevig te bewegen, is de kans ook kleiner dat je baby zich omdraait of zichzelf wakker slaat. Je kleintje komt op die manier sneller tot rust.
 • Een vast slaapritueel kan je kleintje helpen om sneller te ontspannen na alle prikkels van de dag.

We hopen dat jij en je baby zo allebei kunnen genieten van een goede nachtrust.


In samenwerking met Aerosleep.Deel deze post