Home » Momlife » Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Heb je het leven gegeven aan een fantastisch wezentje en ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.

Badtijd

Misschien associeer je het bad met een wasbeurt van je kindje maar er was ook een tijd dat je zelf volop kon genieten van wat tijd voor jezelf. Vraag je partner om even de zorgen voor je baby op zich te nemen en kies voor een verwenmoment voor jezelf. Als je eerlijk bent, heb je daar dringend nood aan dus maak er zeker tijd voor.

Een zwangerschap laat sowieso zijn sporen na op je lichaam en dat is helemaal prima. Omarm de lichamelijke veranderingen want ze maken je tot de mama en vrouw die je vandaag bent. Leg je lichaam in de watten door bijvoorbeeld een uurtje uit te trekken voor een heerlijk moment in bad. Steek theelichtjes aan, zet een favoriet muziekje op, voeg een bruisbal of oliën toe aan het water en geniet van een zalig moment. 

Leg na je me-momentje een slip voor dames klaar en trek je favoriete kamerjas aan. Plof daarna in de zetel en geniet van een knuffelmomentje met je baby en/of partner. Je zal je als herboren voelen, dus zeker doen!

Comfortabele kledij 

Investeer in een huispak dat gemakkelijk zit en probeer je de eerste paar maanden niet in oncomfortabele kledij te wurmen. Trek je huispak bijvoorbeeld aan wanneer je baby in bedje ligt. Op dat moment geef je aan jezelf een signaal dat het tijd is om in de pauze-modus te gaan en te zorgen dat je minder zorgen aan je hoofd hebt.

Wanneer je ervoor gekozen hebt om borstvoeding te geven, investeer je het beste in een borstvoeding bh die gemakkelijk zit. Met een speciaal ontworpen model kun je op een eenvoudige manier borstvoeding geven aan je baby. Kies voor een praktisch exemplaar uit comfortabele stof. Bovendien zijn de voedingsbh’s erop voorzien om al te dragen van bij je zwangerschap tot de periode erna waarin je borstvoeding geeft. Lekker handig, toch?!

Sporten

Praat jezelf in eerste instantie geen complexen aan over je lichaam. Het is normaal dat een vrouwenlichaam verandert tijdens en na de zwangerschap. Wil je terug een wat strakkere vorm, dan kun je na een half jaar stilaan herbeginnen om weer wat sport in te lassen in je leven. Je laat je hierbij ook beter adviseren door een arts zodat je geen extra klachten krijgt op termijn omdat je te vroeg bent gestart. Koop leuke sportkledij die jou een boost geeft om opnieuw te gaan sporten en voel je weer helemaal op-en-top. En misschien nog de belangrijkste tip: geniet van je nieuwe gezinnetje. Je hebt het verdiend!

In samenwerking met HunkemollerDeel deze post