Home » Momlife » Veilig met je kindje op de fiets

Veilig met je kindje op de fiets

Een fietstochtje met het gezin op een stralende zomerdag, is er iets fijner dan dat? Fietsen kan je dan ook al doen vanaf jonge leeftijd. Oudere kindjes kunnen zelf fietsen, eventueel met zijwieltjes en jonge kindjes zet je achterop de fiets of in een bakfiets. Vind jij veilig fietsen heel belangrijk? Lees hier waarom een Fiore-fiets van Stella Bikes een goede investering is.

Een duwtje in de rug

Elke mama of papa zal het herkennen: één of twee kindjes op de fiets en intussen zeulen met boodschappen, het maakt een fietstochtje zwaar en lastig. De Fiore-fiets biedt een oplossing. Deze elektrische mamafiets zorgt letterlijk voor een duwtje in de rug, want in deze fiets zit een voorwielmotor die zorgt voor de juiste ondersteuning. Je kan dus heel wat spullen én je kindjes vervoeren zonder zelf veel kracht te zetten en uitgeput thuis te komen. Bovendien neemt deze fiets veel minder plaats in dan een bakfiets, en kan je hem dus makkelijk kwijt in de fietsenstalling aan de supermarkt.

Safety first

Veiligheid is ontzettend belangrijk. Dit begint bij het opzetten van een fietshelm, maar een veilige fiets is ook cruciaal. Op zoek naar een fiets die stevig blijft staan en niet zomaar omklapt als je je kindje in z’n zitje plaatst? Dan ben je bij Stella aan het juiste adres. Fiore, de elektrische mamafiets, zet niet alleen in op veiligheid, maar ook op comfort. Door de ruime instap kan jij makkelijk op de fiets springen, zelfs met een kinderstoeltje voor- en achteraan. Het stuur is ook breder waardoor je vlotter kan fietsen en de banden hebben meer grip. We zeiden het al: deze fiets klapt niet zomaar om, met dank aan het stuurslot. Hiermee kan je het stuur vastzetten en zonder sukkelen je kindje in- of uitladen. Je mag er ook zeker van zijn dat deze fiets stevig blijft staan door de dubbele standaard.

mamafiets, stellabike, onder mama's

Met het gezin op stap

Nu je weet dat je kan rekenen op de veilige Fiore-fiets kan je met het hele gezin een fietstochtje maken. Mama of papa kan veilig de weg op en genieten van een fietstocht, wat de ontwikkeling van je kids en de band die jullie smeden ten goede zal komen. Zoek je nog fijne fietsroutes? Fiets met je lievelingen door het water in Bokrijk of volg de familieroute in de Hagelandse fruitstreek. Een fietstocht aan zee is ook leuk, uiteraard mét tussenstop op het strand waar je kinderen zich kunnen uitleven en een zandkasteel kunnen bouwen. De dag afsluiten doe je met een fris drankje en een heerlijke pannenkoek. Zo wordt het voor iedereen een onvergetelijke dag!  Deel deze post