Home » Momlife » De musthaves voor in de keuken voor iedere mama

De musthaves voor in de keuken voor iedere mama

Als drukke mama is de keuken een belangrijk gedeelte van je huis. Het moet functioneel zijn, maar ook is het belangrijk dat deze ruimte rust biedt en dat dit de plek is om herinneringen te maken met je gezin. Er zijn daarom een aantal items die jouw keuken naar een hoger level kunnen tillen. Benieuwd? Lees snel verder.

#1. Slowcoocker

Het koken van gezonde en voedzame maaltijden is enorm belangrijk voor jouw eigen gezondheid, maar ook voor je kleintje. Het kan zijn door alle drukte als mama dat je soms even makkelijk en snel iets wil koken, maar waardoor het al snel ongezond en niet voedzaam blijkt te zijn. Een handige tip is om te kiezen voor een slowcoocker in jouw keuken. Met dit apparaat maak je gezonde maaltijden met minimale inspanning. Denk aan een stoofpot, curry of soep. De slowcoocker doet het werk terwijl jij rustig de tijd met je kindje kunt doorbrengen.

#2. Goede verlichting

In de keuken is goede verlichting essentieel! Voornamelijk wanneer jij lekker gaat koken, maar ook wanneer jij bijvoorbeeld met je kindje in je arm nog even een flesje aan het maken bent bijvoorbeeld. Ga daarom voor verlichting die je kunt dimmen. Op die manier kun jij het licht aanpassen voor elke gelegenheid. Dim de verlichting en maak het gezellig wanneer je gaat eten of wanneer jij dus met je kindje in de keuken bent. Hiervoor zijn led dimmers echt een oplossing.

#3. Bakjes en potjes

Onmisbare items in de keuken zijn toch wel bakjes en potjes waar jij overgebleven voedsel in kan bewaren. Hierdoor verspil je niet zo veel eten en kun je het gemakkelijk een keer opwarmen wanneer je een drukke en hectische dag hebt. Daarnaast kun je ook gebruik maken van potjes en bakjes waar jij pasta, gedroogd fruit en rijst in kunt bewaren in de voorraadkast. Op die manier heb jij altijd iets in huis, zodat jij een goede maaltijd kunt maken.

#4. Blender

Investeer in een goede blender voor in je keuken. Hiermee maak je lekkere en gezonde smoothies, soepen en sausjes. Maak snelle en gezonde ontbijtjes voor jou en de kinderen en bewaar eventueel de rest in de koelkast of vriezer. Door een fijne, kwalitatieve blender aan te schaffen ga je merken dat je ook snel een gezond ontbijt of maaltijd kunt klaarmaken.

Selfcare

#5. Selfcare

Vaak vergeten we even voor onszelf te zorgen, toch? Alle tijd gaat naar de kinderen en het begrip: ‘rust’ kennen we niet meer zo goed. Het is daarentegen wel enorm belangrijk om ook even aan jezelf te denken 💪🏼 zodat je weer die energieke moeder kunt zijn naar je kinderen toe. Om even op te laden kun jij een plekje creëren in de keuken waar jij even een momentje voor jezelf kan nemen met je favoriete koffie of thee. Plaats hier een heerlijke fauteuil met een kussen en neem dagelijks even een momentje voor jezelf. Leg je telefoon weg, pak een tijdschrift, luister muziek of schrijf in een journal. Voor extra sfeer staan wandlampen in dit hoekje perfect. Dit maakt de ruimte helemaal af.

Veel plezier met het aanschaffen van deze musthaves en vergeet niet een momentje voor jezelf te nemen!Deel deze post