Home » Mamablog » Mamablog: mijn leven sinds ik mama ben

Mamablog: mijn leven sinds ik mama ben

Ik haal vlug en al klungelend mijn huissleutels terug uit mijn jaszak en rep me nog snel naar binnen om de wasmachine te programmeren. Erna terug de auto in om in allerijl naar de crèche te rijden.

07u06: Jules is in de crèche aanwezig. CHECK ✅

Tijdens mijn rit op de autostrade naar het werk overvalt de vermoeidheid me. Papa gaf het laatste flesje om 23u15 gisterenavond en toch was ik klaarwakker tot ongeveer middernacht.

04u25: fopspeen gegeven

05u06: fopspeen gegeven

05u40: wekker gaat af.

Onze kleine man slaapt niet slecht dus ik mag zeker niet klagen maar toch is het lastig.


Hoe doen andere moeders dit? Hoe combineren zij werk, huishouden en kind(eren)? Stel je voor dat ik twee of meer kindjes zou hebben… Stress ik gewoon te vlug?

Mama Lynn

Het zijn allemaal gedachtes die door mijn hoofd spoken tijdens mijn woon-werkverkeer.

Mijn hoofd staat nooit stil

Sinds ik mama ben, staat mijn hoofd nooit stil. Sinds ik mama ben, heeft multitasken een volledig nieuwe betekenis gekregen. Sinds ik mama ben, zijn wallen standaard op mijn gezicht aanwezig. Sinds ik mama ben, waak ik continu. Dag en nacht. Komt hier ooit verandering in?

ervaring leven als mama

07u29 (1min. voor tijd): Ik ben eindelijk eens op tijd op mijn werk geraakt!
En nu glimlach op (waardoor de zakken onder mijn ogen nog meer zichtbaar zijn) en hier 8 uur het beste van mezelf geven. Al vlug ebt de hectiek van de ochtend weg en maakt deze plaats voor werk gerelateerde bezigheden. Tussen alle orders en toonzaalbezoeken door, betrap ik mezelf erop meermaals aan Jules te denken of over hem te praten met collega’s en klanten. Tijdens mijn middagpauze bekijk ik foto’s van hem op mijn GSM. Ik kan niet wachten om ons ventje terug op te halen ’s avonds.

16u55: Jules wacht mij op zijn vaste plaatsje in de opvang op. Hij kijkt omhoog vanuit zijn wipstoel, merkt mij op van achter zijn speelboog en de mooiste lach verschijnt op zijn gezichtje. Het puurste geluk. Eenmaal thuis kus en knuffel ik hem erop los. We spelen nog wat en ik probeer ten volle te genieten van de korte tijd die we samen hebben voor het slapengaan.

Sinds ik mama ben, is mijn zoon hét gespreksonderwerp. Sinds ik mama ben, heeft mijn leven nog meer zin. Sinds ik mama ben, geniet ik des te meer van de kleine dingen. Sinds ik mama ben, is mijn hart vol van liefde. Bomvol.

Laat dit alstublieft nooit veranderen 💖


Hartelijk dank aan mama Lynn voor het delen van haar verhaal. Ook jouw verhaal delen op onze mamablog? Dat kan. Stuur een mailtje naar info@ondermamas.be en wie weet featuren we jouw ervaring op onze website.Deel deze post