Home » Momlife » Koffie tijdens je zwangerschap

Koffie tijdens je zwangerschap

Al lijkt het nog uit den boze, je kan tijdens je zwangerschap gewoon koffie drinken. Wist je dat? En wil je daar misschien meer over weten? Hier volgens een aantal tips en aanraders voor het drinken van koffie tijdens de zwangerschap.

Cafeïne

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je cafeïne-inname te beperken. Je kunt maximaal 200 mg cafeïne per dag consumeren, wat overeenkomt met ongeveer 2 kopjes koffie (250 ml). Als je andere cafeïnehoudende producten wilt consumeren, zoals thee, mag je maximaal 3 kopjes zwarte, groene of kruidenthee drinken (375 ml). Let ook op je consumptie van cola en chocolade. Een glas cola van 200 ml bevat bijvoorbeeld 20 mg cafeïne, terwijl 2 blokjes pure chocolade van 14 gram al 7 milligram cafeïne bevatten. Voor melkchocolade zijn dit 2 milligram. Zelfs cafeïnevrije koffie mag je maar 2 kopjes drinken, omdat er nog steeds een kleine hoeveelheid cafeïne in zit. Houd er rekening mee dat energiedranken en bepaalde kauwgom, snoep en (sport) voedingssupplementen ook cafeïne kunnen bevatten.

Ontkalken

Als je nu een kopje koffie wil zetten voor jezelf (of een ander), en je wilt dat het apparaat goed zijn functie blijft uitoefenen, kan je je senseo ontkalken. Neem een kan en vul deze met 1 liter water. Giet de helft van de inhoud van de fles in de kan. Giet het mengsel vervolgens in het waterreservoir totdat het maximum is bereikt. Plaats het waterreservoir terug in het koffiezetapparaat. Schakel het koffiezetapparaat uit met de aan-uit knop. Vervolgens plaats je de 1-kops padhouder samen met een reeds gebruikte koffiepad in het apparaat en sluit je de deksel. Zorg ervoor dat deze goed vergrendeld is. Zet een kan onder de koffietuit, zodat je  het mengsel op kunt vangen. Druk vervolgens op de 2-kops knop en laat het apparaat zijn werk doen. Herhaal dit proces totdat het waterreservoir leeg is. Indien er nog ontkalkingsoplossing overblijft, kun je deze wegspoelen met een spoelcyclus. Hiervoor vervang je de 2-kops padhouder door een lege 1-kops padhouder. De overige stappen zijn meestal vanzelfsprekend. Als je al deze stappen hebt gevolgd, zal de koffie bij volgende beurten zijn smaak beter behouden en zal het apparaat langer meegaan.

Smaken

Nu je eindelijk je kopje koffie kan gaan zetten, volgen hier een aantal varianten die goed in de smaak liggen (voor Senseo apparaten). Te beginnen bij de Coffeduck Senseo Classic, die herbruikbaar is. Daarnaast de koffiepads van Ekoplaza. Ze scoren goed op duurzaamheid en zijn niet de duurste. De derde optie zijn de koffiepads van de Jumbo. Mocht je toch bij de Senseo koffiepads zweren, ga dan voor de smaken caramel, gold, decafé, cappuccino of mocca gourmet.

In samenwerking met HGDeel deze post