Home » Mamablog » Mamablog: voor het eerst een weekendje weg zonder kindje

Mamablog: voor het eerst een weekendje weg zonder kindje

Geschreven door MamaCaat

Verdiende quality time met de hubby

Soms heb je nood aan wat tijd voor jezelf om even te kunnen wegdromen. Onlangs planden ik en mijn man een weekendje weg zonder onze dochter. De oudjes samen op stap, onder ons tweetjes kozen we ervoor om gezellig te kamperen. We trokken naar de Ardennen en genoten met volle teugen. We huurden we voor het eerst een Volkswagen T6 California en wat was het geweldig! Ik droom al duizend jaar van zo een busje en was tot nu enkel tot tientallen miniatuur exemplaren geraakt.

Voor het eerst op weekend zonder onze dochter

Er was een grote stap verbonden aan ons eerste weekendje weg. Onze dochter Fieke werd de dag van ons vertrek net 10 maanden. En laat het dan ook de eerste keer in 10 maanden zijn dat ze ‘s nachts niet bij ons was, we hadden haar tot nu toe nog nooit ergens anders laten slapen zonder ons.

weekendje weg zonder kinderen - vakantie ouders ervaring blog

Fieke zelf die had daar geen last van natuurlijk. Die was in haar nopjes bij haar Moekie en Pappie. Ze werd geknuffeld en verwend en had een geweldig weekend. Pas op, wij ook hoor! Het was echt wel fijn. Maar het was tegelijk ook vreselijk omdat ik mijn dochtertje zo miste. Mijn heimwee van toen ik vroeger op kamp ging, was precies ineens terug, toen is mijn papa mij zelf nog in de Ardennen komen halen. We gingen niet naar huis na een paar uur, dat niet. Want eigenlijk is het best oké om jouw kind even achter te laten. Je laat ze achter in goede handen, bij iemand die je vertrouwt, en zo kan je met een gerust hart op vakantie vertrekken!

Een voorbereide mama is er twee waard

We maakten een heus schema van eetmomenten, slaapjes, knuffels, tutjes en noem maar op. We wouden niets aan het toeval overlaten. Ze kreeg ook minstens drie keer te veel outfits mee, want je weet maar nooit 😉 Een pyjama voor een warme kamer maar ook voor een frisse, stel u voor dat ze het te koud zou hebben… of net te warm?

“Het weekendje weg van Fieke bracht wel wat zenuwen met zich mee. Niet voor Fieke, want die begreep de zin: ‘mama en papa gaan een weekendje weg en jij gaat op logement’ nog niet zo goed.”

MamaCaat

En misschien best, want ik vermoed dat we haar anders misschien wel de heimwee zouden aanleren. We mogen de verlatingsangst van baby’s in elk geval niet voeden. We waren ook niet ver, op een kleine 2u stonden we terug mocht er echt iets zijn. Al wisten we heus wel dat niet zou gebeuren. Dit werd ook bevestigd tijdens facetime-gesprekjes waarbij Fieke totaal geen aandacht had voor haar om aandacht smekende ouders. Haar speelgoed was zoveel interessanter.

Het waren vooral wij die haar misten. We voelden ons wat schuldig omdat we haar niet meenamen want zou ze het ons niet kwalijk nemen? Maar deze ongerustheid bleek helemaal niet nodig want toen we na het weekend terug kwamen, zag ze ons duidelijk nog even graag!

En wij? Wij hadden onze batterijen opgeladen en droomden al van het volgende weekendje weg.

Ultieme mamatip voor een weekendje weg

Kinderen houden van ons, altijd en overal. Maar ze houden vooral van gelukkige ouders! Dus mama’s, papa’s, pak jullie biezen en neem tijd voor jullie zelf! Voor jullie samen of misschien even voor jezelf, het hangt ervan af waar je op dat moment het meeste nood aan hebt en waar je op dat moment het gelukkigste van wordt. Maar geniet en verlies elkaar niet, een klein beetje egoïsme kan af en toe geen kwaad 😉


Hartelijk dank aan MamaCaat voor het delen van jouw verhaal! Ook jouw verhaal delen op onze mamablog? Dat kan. Stuur een mailtje naar info@ondermamas.be en wie weet featuren we jouw ervaring op www.ondermamas.beDeel deze post