Home » Featured » Kinderschoentjes proper houden, hoe doe je dat?

Kinderschoentjes proper houden, hoe doe je dat?

Een nieuw paar schoenen met een vlekje op, feestelijke laarsjes die kringen hebben gekregen door de regen, witte sneakers die niet meer zo wit zijn … Kinderschoenen netjes houden, klinkt misschien onmogelijk, maar toch hoeft het niet moeilijk te zijn. In plaats van om de haverklap een nieuw paar schoenen te kopen, geven we je enkele duurzame tips mee om deze schoenen te onderhouden.

Poets wederom poets

Toegegeven: schoonmaken is ook niet meteen ons favoriete klusje. Maar je kindje met vuile schoenen naar school laten gaan is ook niet zo fijn. Net zoals kleren houden we ook schoenen graag netjes. Je weet natuurlijk dat dat bij kinderen wat moeilijker is. Het is misschien een goed idee om niet altijd het duurste paar schoenen te kopen, net omdat kinderen zijn graag in plassen springen en in de modder spelen. En krijg die schoenen dan maar eens proper… Koop je toch een duurder paar schoenen voor een speciale gelegenheid of een feestje, dan wil je die zo proper mogelijk houden. Je zal deze schoenen dan ook op regelmatige basis moeten onderhouden. En let er ook op dat je kleine spruit met deze schoentjes het niet te bont maakt.

Schoensmeer, schoenpoets of schoenspray?

Zoals op elk potje een deksel past, zo heeft ook elk soort schoen zijn eigen specifieke verzorging nodig. Zo bescherm je lederen laarzen het best tegen water en vuil met een impregneerspray. Spray vanop een afstand om vlekken te vermijden. Poets deze lederen schoenen nadien regelmatig met schoenpoets. Leer is een natuurproduct en al duurzaam op zichzelf, maar door het gebruik van schoenpoets voorkom je ook nog eens uitdroging. Ook schoenen uit stof, nubuck of suède bescherm je voor het eerste gebruik ook best met een water- en vuilafstotende impregneerspray. Stof, nubuck en suède bescherm je in tegenstelling tot leer niet met schoensmeer, want zo maak je net vlekken.

Witte sneakers

Geef het maar toe: jij draagt ontzettend graag witte sneakers en ook je zoon of dochter ontsnapt er niet aan. Het staat ook zo schattig onder een rokje of stoer onder een jeansbroek. Jammer genoeg blijven deze schoenen niet wit, zeker niet aan de voeten van een kindje. Probeer je deze schoenen toch zo wit mogelijk te houden? Gebruik dan sowieso een impregneerspray, die maakt schoenen waterdicht. Vervolgens moet je kijken van welk materiaal deze sneakers gemaakt zijn. Leren Nubikk sneakers kan je bijvoorbeeld eenvoudig reinigen met een sponsje en afwasmiddel en zijn dus niet zo moeilijk in onderhoud! Als je kindjes thuiskomen van school was je de schoenen even af en zo kan je het grootste vuil meteen verwijderen. 

Twijfelgevalletjes

Wat doe je wanneer je twijfelt van welk materiaal je kids’ favoriete sneakers of boots gemaakt zijn? Hoe moet je ze dan onderhouden? Weet je het echt niet, ga dan met deze schoentjes naar een schoenmaker of naar een gespecialiseerde schoenenzaak voor advies op maat.Deel deze post