Home » Zwanger! » Is het coronavirus gevaarlijk voor zwangere vrouwen?

Is het coronavirus gevaarlijk voor zwangere vrouwen?

Geschreven door mama-expert Sonia Pypaert

Behoren zwangere vrouwen tot een risicogroep?

Zwangere vrouwen worden momenteel niet beschouwd als een risicogroep voor het coronavirus. Uit de beschikbare gegevens blijkt dat zwangere vrouwen gelijkaardige symptomen vertonen aan die van niet-zwangeren en dat het coronavirus geen ernstiger verloop kent tijdens de zwangerschap.

Het is momenteel niet duidelijk of het coronavirus bij de moeder zou kunnen leiden tot problemen bij de pasgeborene, zoals vroeggeboorte of ademhalingsklachten. Er is momenteel ook geen bewijs van overdracht van het coronavirus in de baarmoeder op het ongeboren kind. Het is voor zwangere vrouwen wel het cruciaal om de hygiënemaatregelen toe te passen om zich te beschermen tegen een mogelijke coronavirus infectie. 

Wat zijn de risico’s voor zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen zitten momenteel met heel veel vragen over hun zwangerschap en bevalling tijdens deze corona-pandemie. Lees in deze blog de 9 meest gestelde vragen van zwangere vrouwen of lees het verhaal van mama Liz over bevallen in corona lockdown.

Behoren pasgeborenen tot de corona risicogroep?

Behoren kinderen tot de corona risicogroep? 

Volgens de wetenschappelijke adviezen van Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, vormen kinderen en hele jonge kinderen geen risicogroep voor het coronavirus.

Wat wordt er bedoeld met ‘kwetsbare personen’ en ‘risicogroepen’?

Volgende bevolkingsgroepen worden beschouwd als ‘risicogroepen’ voor het coronavirus omdat ze kwetsbaarder zijn voor het ontwikkelen van ernstige symptomen. Het gaat vooral over mensen ouder dan 65 jaar. Het risico neemt duidelijk toe met de leeftijd, vooral mensen boven de 65 jaar en zeker boven de 80 jaar lopen gevaar.

Ook aandoeningen zoals ernstige hart- long- of nieraandoeningen, diabetes, immunosuppressie of een actieve kwaadaardige aandoening verhogen het risico op een ernstig verloop.

Bron: www.opgroeien.be


Hartelijk dank aan expert Sonia Pypaert voor jouw advies! Ook jouw expertise delen op onze blog? Dat kan. Stuur een mailtje naar info@ondermamas.be en wie weet featuren we jouw ervaring op www.ondermamas.beDeel deze post