Home » Zwanger! » Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

Het hebben van de juiste huidverzorgingsproducten kan best een aardige tijd duren. Het is namelijk al een hele stap om te ontdekken hoe jouw huidtype in elkaar zit. De een heeft last van een extreem droge huid, de ander moet het weer niet te vet maken aangezien de huid al vettig is van zichzelf. Hiervoor zijn dan ook diverse producten te bedenken. Ook heb je te maken met diverse huidcondities. De een kan een hoop hebben, maar de ander heeft een hele gevoelige huid waarbij parfum en andere toegevoegde kunstmatige stoffen echt een no-go zijn. Het kan overigens ook zo zijn dat je zwanger bent en rekening moet houden met bepaalde chemische stoffen. 

De ideale verzorging tijdens zwangerschap

Het moederschap is voor velen onder ons het mooiste wat er is. Een kindje dragen in je buik is een speciale tijd waar je ultiem van hoort te genieten. Voor de een is dit natuurlijk anders dan voor de ander. Een kinderwens kan al jaren in je gedachte zitten en als het dan eindelijk zo ver is wil je dit zo goed mogelijk doen. Een fijne verzorging voor jezelf en je kindje is dan wel zo goed. La Roche-Posay kan hierbij helpen. Het merk snapt jouw behoefte aan een dermatologische huidverzorging, en dat dit erg prijzig kan zijn. La Roche-Posay probeert dit dan ook toegankelijker te maken met hun producten. Dit is geschikt voor ieder huidtype, met name voor huidtypes die erg gevoelig zijn. Er zitten dan ook geen onnodige stoffen in die je huid kunnen irriteren. 

huidverzorging, zwangerschap

Zo min mogelijk stress

De irritatie van je huid is erg vervelend. Dit kan bijvoorbeeld roodheid zijn of zelfs bultjes. Dit kan ontstaan door toevoeging van parfum of kunstmatige stoffen. Vooral als je een gevoelige huid hebt zoals hierboven beschreven, kun je hier beter vandaan blijven. Het is belangrijk dat je een product vindt dat ook echt bij jou aansluit. Op deze manier hoef je namelijk geen extra zorgen te hebben, wat weer een goed effect heeft op je zwangerschap. Een relaxt lichaam met zo min mogelijk stress is het allerbeste wat je een kindje kunt bieden. Huidverzorging kan op meerdere levels. Denk aan een lekker maskertje, wat je gezicht eenmaal goed voedt. Of ga voor een hydraterende crème, of olie die je huid vet houdt.

Producten voor op reis

Niet alleen voor maar ook na de geboorte van je kindje is het belangrijk dat je huid goed gevoed wordt. Het kan namelijk zo zijn dat je huid heel anders reageert na de zwangerschap op bepaalde producten. Dat is ook niet zo gek, aangezien je lichaam dan in een hele andere staat verkeert. Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan met je kindje? Dan is het handig om wat travelsize producten mee te nemen. Dit houdt in dat je producten niet te groot zijn en niet te veel ruimte innemen. Veel merken hebben versies die handig zijn om mee te nemen op reis. En hebben ze dat niet? Helemaal niet erg, koop dan travelsize flesjes waar je een deel in kunt overgieten.Deel deze post