Home » Zwanger! » Groeipakket: wat is dat nu eigenlijk?

Groeipakket: wat is dat nu eigenlijk?

Een pakket dat meegroeit met je kind

Sinds jaar en dag spreken mensen al over ‘de kinderbijslag’, maar die gaat sinds 2019 in Vlaanderen door het leven als het Groeipakket. Dit bestaat uit heel wat toeslagen en premies die bedoeld zijn om het voor jou, als ouder, wat makkelijker te maken.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat uitbetalingsactor Infino koos voor de slogan ‘samen groeien’. Want dat is waar het bij hen om draait: het bijstaan van de ouders tijdens dit hele grote avontuur dat opvoeden heet. En dat doen ze door steeds te zorgen voor een vlotte en stipte uitbetaling van alles wat het Groeipakket te bieden heeft.

Het start met een Startbedrag

Je ontvangt het Groeipakket automatisch nadat je je Startbedrag aanvroeg. De uitbetaler die jij koos, betaalt je Startbedrag ten vroegste twee maanden voor de vermoedelijke bevallingsdatum. Het bedrag is bij elke uitbetaler hetzelfde, je kiest vooral welke service je belangrijk vindt.

Na de uitbetaling van je Startbedrag, wordt de uitbetaler automatisch op de hoogte gebracht van de geboorte van je kindje. Dat heeft meteen recht op het maandelijks Groeipakket, dat telkens rond de 7de van de volgende maand uitbetaald wordt. Is je kindje dus geboren in de loop van de maand november? Dan ontvang je vanaf begin december automatisch je Groeipakket. Vraag dus gauw je Startbedrag aan

Onderdelen van het Groeipakket

Je Groeipakket bestaat uit een basisbedrag + toeslagen. Sommige toeslagen ontvangt iedereen, afhankelijk van de leeftijd van je kind. Andere toeslagen zijn variabel: die zijn er om kinderen te ondersteunen naargelang hun specifieke situatie. Bij Infino vind je alvast een handig overzicht.

Wat ontvang je sowieso?

  • Basisbedrag
  • Kleutertoeslag
  • Schoolbonus

Toeslagen die afhangen van je situatie

  • Kinderopvangtoeslag
  • Sociale toeslag
  • Schooltoeslag
  • Zorgtoeslag
  • Ondersteuningstoeslag

Snel je Groeipakket berekenen? Dat kan via de handige calculator van Infino. Bij hen vraag je jouw Groeipakket zonder zorgen aan, met een duurzaam karakter. Nog meer redenen om voor Infino te kiezen.


groeipakket infino

Infino, uitbetalingsactor (het vroege kinderbijslagfonds) heet jullie welkom. En met ‘jullie’ bedoelen we natuurlijk in de eerste plaats jouw kind of kinderen. Wat ons elke dag opnieuw motiveert: elk kind, zonder onderscheid, helpen groeien in het leven en in de samenleving. Daarnaast willen we ook zoveel mogelijk jullie, de ouders, een steuntje in de rug geven. Met een vlotte en stipte uitbetaling van het Groeipakket (het vroegere kinderbijslag) en andere toelagen, maar ook met onze jarenlange expertise en onze levenservaring.Deel deze post