Home » Testmama’s » NONOMO baby schommelhangmat getest door onze mama’s

NONOMO baby schommelhangmat getest door onze mama’s

Home » Testmama’s » NONOMO baby schommelhangmat getest door onze mama’s

NONOMO baby schommelhangmat

De NONOMO hammock is het een echte gamechanger om je kleintje in alle rust in slaap te vallen, want het wiegt je kleintje net zoals jij dat doet. In tegenstelling tot vlakke wiegen of ledikanten verdeelt de lichte curve van de hangmat het lichaamsgewicht van je baby gelijkmatig over de rug. Dit verlicht niet alleen druk op het stuitje en de schouders, maar bevordert ook een gezonde ontwikkeling van het achterhoofdje. Terwijl je kindje verder droomt kan jij huishoudelijke taken doen of even wat tijd nemen voor jezelf ☕️

Lees verder om de bevindingen van onze testmama’s te lezen.

Welke producten werden getest?

Nonomo wieg hammock
Nonomo wieg hammock
Testscore van de mama's
Overall
4.5
 • Gebruiksgemak
  (4.4)
 • Kwaliteit
  (4.7)
 • Look & design
  (4.3)
 • Veiligheid
  (4.5)
 • Effectiviteit
  (4.7)

Onder mama's testgroep

Enkele mama’s hebben de zelfwiegende baby hammock van NONOMO uitgetest samen met hun baby’s en ze waren heel positief! Lees hieronder de mening van elke mama en ontdek volgens hen de grootste voordelen van deze schommelende wieg

Stel jezelf en je gezin even voor

Mijn naam is Amoy en ik ben 34 jaar oud en sinds oktober ben ik moeder van 3 kinderen (Odette 2020, Owen 2021 en Luna 2023). Me-time momenten zijn dus heel belangrijk en zeer kort aanwezig in ons drukke, jonge gezin. De NONOMO baby hammock kwam dus écht als geroepen, mijn twee extra handen als ik een dagje alleen ben met alle kinderen.

Luna vindt het heerlijk om er tijd in door te brengen en even lekker te relaxen. Soms doet ze er een dutje in maar vaak ligt ze gewoon lekker te kijken en te relaxen.

Wat was jouw eerste indruk van de NONOMO en welke meerwaarde verwacht je van deze schommelende hangmat?

Het is gemaakt van hele mooie kwaliteit en ik was erg benieuwd of het een toevoeging zou zijn binnen ons gezin, en dat is het zeker! Je kunt de kleuren kiezen die passen binnen jou woonstijl. Het is wel groot met de standaard erbij dus je moet er wel de ruimte voor hebben of kiezen voor het ophangsysteem aan het plafond.

Hoe is de NONOMO baby hammock in gebruik?

 • Voldoet het aan de verwachting? 

Ja, Luna vindt het heerlijk om er tijd in door te brengen. Het enige minpunt is de foutmelding die het snel aangeeft, gevoelig voor lichte aanraking.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de hangmat?

Je baby kan er heerlijk in relaxen of slapen terwijl jijzelf even je handen vrij hebt om iets anders te doen (me-time, tijd doorbrengen met de andere kinderen etc). De kleuren passen ook allemaal mooi in het interieur, het is een groot object maar wel mooi om te zien 😊.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s? 

Het scheelt heel wat op en neer wandelen in huis met een huilend baby’tje. Jij wint tijd voor jezelf en je baby vindt het heerlijk om even gewiegd te worden.

Stel jezelf en je gezin even voor

Mijn naam is Anouk en ik woon met man Sylvian en onze twee zoons Lenn (2 jaar) en Mas (2 maanden). Op dit moment heb ik nog verlof, Lenn gaat drie dagen naar de opvang dus dan ben ik alleen thuis met baby Mas. Op de andere twee dagen zijn Lenn en papa ook gezellig thuis. Mas laat zich niet makkelijk wegleggen. Het liefst slaapt hij uren op ons of in de draagzak. Mede doordat hij veel last heeft van reflux is platliggen niet zijn favoriet. 

Wat was jouw eerste indruk van de NONOMO en welke meerwaarde verwacht je van deze schommelende hangmat?

Heel fijn dat het zo’n geborgen plekje biedt, en je door middel van het houten tussenstuk zelf kan bepalen hoe je baby ligt. Ook vind ik het design erg mooi, past goed in ons interieur. Ook belangrijk aangezien het best een groot item is en het bij ons in de woonkamer staat. Ik hoop dat het wiegen en de geborgen houding ervoor zorgt dat we Mas iets vaker kunnen wegleggen. 

Hoe is de NONOMO baby hammock in gebruik?

 • Voldoet het aan de verwachting? 

Ja zeker! In het begin even wennen hoe de motor aan moet, ik bewoog te lang mee waardoor hij een foutmelding gaf. Maar toen dit eenmaal was opgehelderd werkte het naar behoren. Door de verschillende kleuren kan je echt een NONOMO samenstellen die past in je interieur. Ik vind hem persoonlijk wel veel ruimte in beslag nemen maar door de subtiele poten oogt het wel luchtig en niet lomp. 

 

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de hangmat?

Het wiegen en de houding waarin je baby ligt. Mijn peuter en hond hebben regelmatig getest of de beveiliging van de motor naar behoren werkt. Als zij aan de hangmat zaten, stopte de motor. Geslaagd dus 😉 door de knoopjes kun je de hangmat ook voldoende ‘sluiten’ zodat je veilig erbij weg kan lopen als je baby erin ligt. 

 

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s? 

Met name als je nog een ander kindje hebt rondlopen is het zo fijn en belangrijk om af en toe even je handen vrij te hebben. De NONOMO kan jou dan echt even vervangen. 

Stel jezelf en je gezin even voor

Mijn naam is Kirsten, mama van 2 zoontjes Gust (bijna 3 jaar en Charles bijna 4 maanden). Sinds eind eind februari ben ik terug gestart op mijn werk. De combi werk/gezin verloopt toch best pittig, vooral nog wat zoekende aangezien we allebei drukke jobs hebben. Mijn partner studeert nog bij en zit (wel gelukkig!) in zijn laatste jaar master. Ondanks de drukte zijn we ’s avonds heel blij om onze 2 kids terug te zien en te knuffelen. Massa’s knuffels en dubbel zoveel liefde! Onze kindjes zijn gelukkig heel erg flinke slapers, maar de NONOMO bracht tijdens mijn bevallingsverlof toch wat meer rust, o.a. momentjes waarin hij zijn slaap niet dadelijk vond en mijn patatjes aan het overkoken waren! 😀

Wat was jouw eerste indruk van de NONOMO en welke meerwaarde verwacht je van deze schommelende hangmat?

Ik had veel verwachtingen van de NONOMO omdat ik het echt zag als hulpmiddel voor het indutten van mijn zoontje én vooral de extra quality-time met het oudste zoontje. Dat was voor mij vooral een struikelblok omdat je weet dat beide kindjes evenveel aandacht en liefde verdienen, maar met een pasgeboren baby’tje in huis glipt de aandacht wel al eens vaker naar de kleinste. Daarin heeft gelukkig de NONOMO mij wat tot rust gebracht!

Hoe is de NONOMO baby hammock in gebruik?

 • Voldoet het aan de verwachting? 

Absoluut!! De hangmat ziet er ook super fancy uit! De zachte kleuren van de hangmat brengen dan ook een soort rust in huis. De hangmat zorgt ook ervoor dat je baby’tje niet continue druk krijgt op het achterhoofdje, maar dat het gewicht gelijkmatig verdeeld is over de rug. De bewegingen van de schommel zorgde er ook echt voor dat Charles zijn dutjes veel intenser en langer waren zodat hij in een diepere slaap kon komen én nog vrolijker was omdat hij voldoende rust heeft.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de hangmat?

Vooral de quality-time die ik nu bij mijn beide kindjes evenveel kan hebben. Charles geniet echt als hij ligt te chillen in zijn hangmat. Grote broer is soms zelf wat jaloers dat hij er niet meer in kan! 🙂 Ik ben ook grote fan van Aerosleep, want dat bracht toch wel wat meer nachtelijke rust en wil het nu niet juist lukken dat de hangmatten van Aerosleep zijn zodat je baby’tje een vrije ademhaling heeft.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s? 

Zeker weten! In landen zoals Denemarken kan je deze babyhangmat in elke huiskamer of slaapkamer bij een familie met een newborn baby terug vinden. Ook zorgt hij ervoor dat je baby niet al te plat ligt, wat een ideale houding kan hebben voor een reflux baby’tje of met krampen. De baby vindt sneller rust om in slaap te dommelen door het wiegen. De hangmat is ook super veilig en geeft een beschermd gevoel waar de baarmoeder wat wordt nagebootst. Je kan de standen ook aanpassen (low & high) afhankelijk wat jouw baby’tje graag heeft. In mijn ogen echt een life saver voor vele gezinnetjes. De naamsbekendheid van de NONOMO gaat alleen nog maar verder uitbreiden en groeien volgens mij…

Andere testreviews