Home » Podcast » Afl #2 Gezin én carrière, tips & tricks!

Afl #2 Gezin én carrière, tips & tricks!

De volledige aflevering vind je op Apple podcastSpotifyGoogle podcast. Luister en reageer.

Gezin èn carrière, kan dat wel?

Zij was helemaal niet met kinderen bezig in de eerste fase van haar relatie. In haar druk bestaan als leerkracht, digital content creator in bijberoep en partner van iemand die net een zaak uit de grond stampte, was er geen plaats voor een kindje.

Toen ik met het idee speelde van de Onder mama’s podcast dacht ik meteen aan An-Katrien Casselman als gaste in de podcast. Haar verhaal van de geboorte van Myla en de klant die kort erna opbelde om te vragen waar haar content bleef is me bijgebleven. De work-life balance, zo blijkt uit gesprekken, is vaak ver weg. Het komt geruisloos binnen. Het gesprek met haar heeft me bevestigd in mijn vermoeden.

De komst van een kind verandert heel wat in je leven

Het leven van een (millennial) mama is breed en druk. Ze heeft vrienden met wie ze contact wil blijven houden, ze heeft een job, al dan niet een partner, haar passies en natuurlijk haar kroost. Ze houdt van op reis gaan en het huis uit trekken. En tussen al die facetten zoekt ze naar een evenwicht en naar rust – kijk maar naar hoe populair yoga en mediteren tegenwoordig zijn (uit het boek Onder mama’s).

En dan komt die ene afspraak met vrienden. Wat een gezellig samenzijn is met wat bubbels, want dit heb je verdient, mondt daags nadien uit in een crash. Het beetje alcohol en gebrek aan rust vreten je laatste druppel energie. De confrontatie met je eigen grenzen komt hard aan. Ben ik wel een goede mama, kan ik het wel, …

Dit en nog vele andere topics uit het brede spectrum work-life balance had An-Katrien en zovele andere mama’s willen weten, de signalen detecteren, voldoende vooraf ingrijpen en vooral weten dat er tips & tricks zijn.  Haar ervaring en die van andere mama’s leert ons dat heel wat ouders hierin hun eigen weg moeten zoeken. Durf op de pauzeknop te drukken.

Het komt erop aan om je relatie, sociaal contact, werksfeer, zelfzorg, organisatie & structuur aan te pakken. Wat zijn jouw valkuilen en hoe kan je je work-life balance op de rails krijgen? Wat werkt er, wat niet en waarom wel of niet.

Checklist

Uit de vele reacties die binnenliepen kunnen we stellen dat mama’s wel bereid waren om hun ervaringen te delen rond het vinden van een evenwicht binnen hun gezin en carrière. En we hebben de verschillende reacties gebundeld in handvaten en een checklist. Volgende thema’s komen aan bod: relatie, sociaal contact, werksfeer, zelfzorg, organisatie & structuur. Per thema bespreken we niet alleen de valkuilen maar geven we tegelijk advies & oplossingen. Wat werkt er, wat niet en waarom wel of niet.

Luister nu naar deze boeiende aflevering via Apple podcastSpotify of Google podcast. Of lees de blog van An-Katrien over de verwachting en realiteit van work-life balance met een kind.

Dingen die we vermeld hebben:

An-Katrien Casselman - Podcast - Onder mama's

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties?

Mail naar podcast@ondermamas.be of reageer op dit bericht.

Host: Sonia Pypaert
Gast: An-Katrien Casselman
Eindredactie: Annelies Vanderoost
Podcastproductie: Wajoo
Deel deze post