Home » Op stap » Geniet van een ultieme familievakantie in Spanje

Geniet van een ultieme familievakantie in Spanje

Spanje is al jaren een favoriete vakantiebestemming bij Belgen. Niet voor niets, want met haar zonnige klimaat, bruisende steden en adembenemende natuur is hier voor ieder wat wils. Maar wist je dat een vakantie in spanje ook nog eens heel geschikt is met (jonge) kinderen? In deze blog vertellen we waarom. 

Uren op het strand spelen 

Eén van de grootste voordelen van Spanje is het heerlijke klimaat. Spanje heeft maar liefst 300 zonnige dagen per jaar. De temperaturen zijn bovendien ook nog eens heerlijk. Zelfs in de herfst en de lente. Als je de kou en de regen in België wil vermijden, dan is dit dus ook een prima keuze. En als er iets is waar de meeste kinderen gelukkig van worden, dan is het wel een heerlijke strandvakantie. Helemaal niets moeten doen en de hele dag in zwemkleding op het strand ravotten. Zandkastelen bouwen, graven in het zand of gewoon lekker in de zee spelen. Zij raken niet uitgespeeld. Nog een groot voordeel voor jou is dat ze waarschijnlijk in de avond uitgeteld zijn, zodat jullie nog voldoende tijd hebben om samen na te aperitieven en te klinken op een fantastische vakantie. 

Kindvriendelijke bevolking 

Spanjaarden staan bekend om hun lieve en gastvrije karakter. Dat geldt voor alle toeristen, maar zeker ook als het om kinderen gaat. Spanjaarden zijn over het algemeen dol op kinderen en zijn ook veel gemakkelijker dan Belgen. Misdraagt je kind zich een beetje op het terras of wil het in een restaurant liever rondlopen dan stil blijven zitten? Dan zal er geen ober zijn die ervan opkijkt of er problemen mee heeft. In Spanje is alles even relaxed. Ook de omgang met kinderen. 

Zeer afwisselende vakantie 

Het fijne aan Spanje is dat er heel veel te beleven is. Je kiest zelf of je er een echte zon-zee-strand vakantie van maakt of juist elke dag eropuit gaat om bezienswaardigheden te spotten. Je kunt bruisende steden bezoeken, je onderdompelen in de fantastische natuur of lekker gaan winkelen. Werkelijk alles is mogelijk. Dat maakt de vakantie zeer afwisselend en het is ook gemakkelijker om voor ieder wat leuks te vinden. Zeker met een groter gezin is dit niet altijd vanzelfsprekend. Als je voor een land als Spanje kiest, weet je zeker dat je iedere dag wel iets leuks kan verzinnen voor één van de gezinsleden. 

Extra tip: huur een auto. Zo heb je meer vrijheid en kun je staan en gaan waar je wilt. Houd er wel rekening mee dat er in Spanje veel tolwegen zijn. Neem dus voldoende kleingeld mee. 

Heerlijk eten 

Heb je zin in een heerlijk etentje? Dan kan je in Spanje je geluk niet op. De Spaanse keuken is ongelooflijk divers en zit boordevol lekkers. Bovendien zijn het ook meestal dingen die kinderen lusten. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een tapasavondje. De kinderen zullen smullen van al die kleine hapjes. 

Lukt het toch niet om iets te vinden wat de kinderen ook lusten? Dan zijn er in de grote Spaanse steden ook genoeg dingen te vinden die zij vast wel kennen. Zo zijn er verschillende snackbars aanwezig die kindvriendelijke snacks verkopen. 

In samenwerking met TUIDeel deze post