Home » Momlife » Op zoek naar een groter huis bij een gezinsuitbreiding

Op zoek naar een groter huis bij een gezinsuitbreiding

Op zoek naar een groter huis bij een gezinsuitbreiding 

Ben je momenteel zwanger, of wil je de komende maanden graag zwanger raken? In dat geval kan een verhuizing naar een grotere woning of een uitbreiding van je bestaande huis wenselijk zijn. Mogelijk is het beneden te klein voor een gezinsuitbreiding, of heb je een extra slaapkamer nodig op de bovenverdieping. Tijdens je verlof heb je alle tijd om online op zoek te gaan naar woningen, passend bij jouw smaak en persoonlijke voorkeuren. De aankoop van een nieuw huis begint doorgaans bij een lening simuleren. Online tools bieden je deze mogelijkheid. Het simuleren van je lening geeft alvast een indicatie van het bedrag wat je, uitgaande van je huidige financiële situatie, maximaal kunt lenen voor de aankoop van een nieuw huis. Het maakt het makkelijker om doelgericht te zoeken. 

Aan de slag met het aanvragen van een lening

Heb je op basis van de online lening simulatie een geschikte woning gevonden voor je gezin? Een lening aanvragen is in dat geval een logische volgende stap. Pas bij het aanvragen van de lening wordt definitief berekend of je de gevraagde lening financieel kunt dragen. Is de woning te betalen? De verstrekker van de lening kijkt hierbij naar tal van factoren. De adviseur zal je hierbij begeleiden. Dat doet de adviseur onder meer door je te adviseren over de verschillende soorten leningen die je af kunt sluiten. Denk aan het verschil tussen een vaste mensualiteiten lening, een lening met vaste maandelijkse kapitaalaflossingen en een zogenaamde budgetlening. Er zijn nog veel meer soorten leningen, wat het op voorhand vaak lastig maakt om hierin een weloverwogen keuze te maken. 

Lening afsluiten voor een verbouwing 

Wanneer bij de lening simulatie of de online zoektocht naar een geschikte woning blijkt dat het aanbod te beperkt is binnen de prijsklasse waarin je zoekt, kan ook een verbouwing van je huidige woning een optie zijn. Door voor een aanbouw te kiezen creëer je meer ruimte voor de aanstaande gezinsuitbreiding. Zoek naar een geschikt moment om aan zo’n renovatie of aanbouw te beginnen. Je wilt voorkomen dat je als gevolg van de werkzaamheden veel stress ervaart tijdens de zwangerschap. Ook in de periode net na de geboorte van het kind kan een verbouwing minder verstandig zijn. In het bijzonder wanneer dit bijvoorbeeld effect heeft op de beschikbaarheid van het sanitair in huis. Bij een verbouwing van de badkamer wordt vaak een noodoplossing in de tuin geplaatst. 

In samenwerking met HypotheekwinkelDeel deze post