Home » Mamablog » Mamablog: van Thailand naar Europa, ons verhaal als reizend gezin

Mamablog: van Thailand naar Europa, ons verhaal als reizend gezin

Het begin van ons buitenlands avontuur

Toen mijn man 6 jaar geleden een jobaanbieding kreeg in Bangkok, twijfelden we geen moment. Het kriebelde al langer bij ons om een buitenlands avontuur aan te gaan. We verkochten ons appartement in Antwerpen, ik zegde mijn job op en al onze spulletjes werden in een container geladen. Spannend!🤭

In Thailand begon een heel nieuw hoofdstuk in ons leven. We werden er ouders van 2 dochtertjes, Cleo en Rae, allebei in Bangkok geboren. Mijn bevallingen verliepen er heel anders dan in België – die ervaring zal ik delen in een volgende post! We hebben zowel in de drukke hoofdstad gewoond, als van het eilandleven geproefd in Phuket.

Schoolavonturen in Bangkok

Onze eerste schoolervaring vond in Bangkok plaats: elke ochtend kwam een pastelkleurig schoolbusje Cleo (toen bijna 2) ophalen. Door de hectische straten vol brommers en streetfood, naar haar schooltje. Elke ochtend werd de Thaise vlag gehesen en zong ze mee het volkslied. Balletjes “sticky rice” was haar favoriete gerecht en al snel sprak ze een mondje Thais, met het lokale dialect 😉 Later gingen Cleo en Rae naar school in de jungle van Phuket. Elke ochtend klommen ze de heuvel op, naar een grote bamboe hut. Daar kookten ze mee, plonsten ze in een riviertje en speelden ze met de lokale kindjes.

Terug naar Europa

“Onze tijd in Thailand heeft ons alle vier enorm veel bijgebracht: het geluk vinden in kleine dingen en niet jagen door het leven.”

Mama Gosia

Onze kindjes groeien op met een open geest voor andere culturen, talen en gewoontes. Hoe graag we ook in Thailand woonden, vonden we het jammer dat onze meisjes geen band konden opbouwen met onze familie. We besloten terug naar Europa te verhuizen, en onze keuze viel deze keer op Portugal. Onze droom was om aan de oceaan te wonen, en daar ooit een B&B uit te baten.

Verhuizen naar Portugal

Deze keer was de verhuizing wat riskanter: mijn man zegde zijn job eveneens op en werd freelancer, en dus hadden we geen ondersteuning meer van een werkgever. We boekten via Airbnb een huis op een boerderij in het noorden van Portugal, en trokken er met een volle auto naartoe. Het leven daar beviel ons zo dat.. we na anderhalf jaar nog steeds op dezelfde boerderij wonen! De meisjes gaan naar een lokaal schooltje, waar ze intussen de taal hebben opgepikt.

In tussentijd zijn we op huizenjacht gegaan, op zoek naar een permanente(re) woonst. Die hebben we gevonden in Alentejo, ten zuiden van Lissabon. We gaan er binnenkort een huis met B&B renoveren, weer een nieuw avontuur dat ons te wachten staat. We hopen hier voor het eerst een echte thuis uit te bouwen voor ons gezinnetje!💛

Meer lezen

Gosia’s buitenlandse avontuur kan je volgen op Instagram @wandermama.diaries.

Gosia helpt gezinnen die ook (meer) willen reizen of emigreren via gidsen en diensten – haar website vind je hier


Hartelijk dank aan mama Gosia voor het delen van haar verhaal. Ook jouw verhaal delen op onze mamablog? Dat kan. Stuur een mailtje naar info@ondermamas.be en wie weet featuren we jouw ervaring op onze website.Deel deze post