Home » Mamablog » Mamablog: wij gaan op wereldreis met onze dochter van 2 jaar

Mamablog: wij gaan op wereldreis met onze dochter van 2 jaar

Ik neem jullie graag even mee in ons verhaal, want wij gaan op wereldreis met ons kindje… En zoals elke keer wanneer ik het nieuws mag vertellen, maakt ook nu mijn hart een vreugdesprongetje. JAAAAA, wij gaan op wereldreis!

Er valt zoveel te ontdekken

Al van jongs af aan kijk ik vol bewondering naar de wereld. Een wereld die zoveel schoonheid en verwondering te bieden heeft. Zoveel geschiedenis, verschillende culturen en prachtige architectuur. Zo veel om te zien in ons eenmalig bestaan op deze planeet.

Mijn man daarentegen was bij onze ontmoeting eerder een All-Inclusive kinda guy. Tien dagen op hetzelfde zonnebedje genieten van hetzelfde uitzicht. Ik heb dan ook een beetje de avonturier in hem naar boven gehaald. Na enkele roadtrips en back-to-basic kampeervakanties kan hij zich reizen niet meer anders voorstellen. Mission accomplished!

Moeten we onze droom opgeven?

Toen ik in 2020 zwanger werd, kregen we al snel reacties zoals: ‘het zal voorbij zijn met reizen’. Ik heb dit nooit willen aanvaarden of geloven, maar uiteindelijk is dit iets die je zelf moet ondervinden. We namen echter het zekere voor het onzekere en vertrokken nog snel op babymoon, just in case. Zo ging ik met mijn 7 maanden dikke buik nog hiken onder de Portugese zon 🤭

Reizen met een kind is zoveel leuker

Na de bevalling merkten we dat we het reizen niet wilden opgeven.

“Zo vlogen we met een 6 maand oude baby naar Dubai. En daar wist ik het: reizen met een kind is zoveel leuker. Je ontdekt de wereld door de ogen van een kind. Je hebt nog meer bewondering voor wat je ziet. “

mama Sophie

Vier maanden later gingen we gaan kamperen met ons dochtertje en daar sprak ik, met enige voorzichtigheid, nogmaals mijn droom uit. We hadden het er in het verleden al over gehad om op wereldreis te gaan, maar ‘van een wereldreis kan je alleen maar dromen’, en zo werd deze droom mooi opgeborgen. Want mijn man, die verklaarde mij zot!

Samen de wereld ontdekken

Stilletjes aan sijpelde het idee toch wat binnen en gaf hij toe dat een wereldreis, met een kindje die nog niet schoolplichtig is, een once in a life time opportunity is. Na uren en uren babbelen en dromen, besloten we toch verdere info in te winnen. Stiekem zijn we toen begonnen met opzoekingswerken en werd de verkoopwaarde van onze woning door een schatter bepaald. De kans dat onze droom werkelijkheid kon worden, kwam plots dichterbij, want we hadden geluk.

Door de jaren heen voerden we heel wat verbouwingswerken uit. Door het huis aan te kopen en te verkopen op het juiste moment, beschikken we nu over extra budget wat het voor ons op financieel vlak onmiddellijk een stuk gemakkelijker maakt, want ja, een wereldreis kost geld. En toen beslisten we unaniem, maar met een klein hartje: we doen het gewoon! 1 jaar lang met ons 3 de wereld ontdekken.

“We bespraken het op ons werk en daar kunnen wij allebei tijdskrediet opnemen. Bij de familie werd hier en daar een traantje weggepinkt. We boekten ondertussen onze eerste vlucht, het is dus definitief. Op dinsdag 27 juni vertrekken wij op wereldreis!”

mama Sophie

Hoe we ons voorbereiden

Ondertussen zijn we volop bezig met het plannen en voorbereiden. Welke routes zullen we volgen, wat willen we zien en wat valt er te doen per locatie, waar kunnen we terecht bij ongevallen of nood en vooral, hoe we het zullen aanpakken met onze dochter? Op onze vertrekdatum zal ze bijna 2 jaar zijn. Zal het pittig zijn? Zeker en vast. Maar zal het mooi zijn? Ongetwijfeld! Gelukkig zitten we nu al in de ‘twee en ik zeg neen fase’ dus, we blijven hoopvol dat deze fase tegen dan voorbij is en dat zij gewillig zal meegaan #wishfulthinking 😄

Wat ik vooral meeneem in de voorbereiding is dat we het ter plaatse zullen moeten loslaten. Haar structuur die we hier zo belangrijk vinden, zullen we daar niet kunnen volgen. Uiteindelijk is de basis gelegd. En ook in België kunnen er dingen fout lopen waarop een mens niet altijd voorbereid is. Ik heb al geleerd dat kinderen vaak veerkrachtiger zijn dan volwassenen, dus wat kan er fout lopen?

Pluk de dag

Bij het plannen willen we vooral flexibel zijn. We willen kunnen genieten met een pluk-de-dag-mentaliteit waardoor we eigenlijk enkel onze eerste vlucht en de eerste slaapplaats zullen boeken op voorhand. De rest is: go-with-the-flow. Natuurlijk willen we per locatie ook wel voorbereid zijn, denk maar aan vaccinaties, visums, regenseizoen, … Hierdoor hebben we een algemene planning uitgeschreven en zijn we nu volop bezig met het noteren van de bezienswaardigheden en belangrijke zaken. Op die manier weten we wat er ons te wachten staat als we op een locatie aankomen, maar kunnen we evengoed ergens langer blijven of sneller vertrekken als we het er niet leuk vinden of het er juist helemaal super vinden.

Volg je onze reis mee?

We starten in Kuala Lumpur, Maleisië. Dat wil zeggen dat we direct starten met een vlucht van 17u. Dat wordt spannend. Hoe we dit hebben ervaren zal ik zeker en vast neerschrijven op onze Instagram-pagina. Onze route staat voorlopig als volgt ‘gepland’: Maleisië, Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland, Filipijnen, Thailand, Namibië, Zuid-Afrika, Uruguay, Bolivia en Argentinië. Maar zoals gezegd, is enkel de vlucht naar Kuala Lumpur geboekt, de rest zien we wel 🙂

“Even geleden ondergingen we onze eerste vaccinatie-ronde. Pittig, want zowel voor ons als voor onze kleine meid lagen er 5 inspuitingen klaar. Om volledig gevaccineerd te zijn moeten we van de meeste vaccins ook nog een boosterprik krijgen.”

Ons boontje begrijpt dat natuurlijk niet zo goed, maar liever nu even doorbijten dan op reis ziek worden. Het is niet evident om haar voor te bereiden op wat komt. Al moet er niet veel uitgelegd worden tussen een weekend bij mama en papa zijn of een week bij de kindjes in de opvang. Dat verschil voelt ze nu al duidelijk, dus deze lange tijd samen doormaken, zal ze zeker ook voelen. Ondertussen kreeg ze 2 boekjes van Bumba : Bumba in Azië en Bumba in Australië. Op die manier kunnen we haar op een subtiele manier een beetje voorbereiden op onze reis.

Ik geloof er oprecht in dat dit het mooiste jaar van ons leven zal worden. Enerzijds omdat we al het moois dat de wereld te bieden heeft, zullen ontdekken. Anderzijds omdat we een ontzettend hechte band met onze dochter zullen creëren. Wij nemen iedereen dan ook zeer graag mee in ons verhaal, zowel in onze voorbereidingen als in onze effectieve reis. Hiervoor zijn we op Instagram een pagina opgestart, namelijk: Twee en ik reis mee. Volg jij ons verhaal ook mee?


Hartelijk dank aan mama Sophie voor het delen van haar verhaal. Ook jouw verhaal delen op onze mamablog? Dat kan. Stuur een mailtje naar info@ondermamas.be en wie weet featuren we jouw ervaring op onze website.Deel deze post