Home » Op stap » Met je kinderen naar Noord-Amerika: zo zorg je voor een zorgeloze reis!

Met je kinderen naar Noord-Amerika: zo zorg je voor een zorgeloze reis!

Heb je er weleens over nagedacht om een mooie reis te maken met je kinderen? Noord-Amerika staat waarschijnlijk hoog op de lijst. Het is een prachtige locatie om je kinderen te laten zien. We raden het je vooral aan om samen te werken met een organisatie die dat voor je regelt. LittleAmerica.be is zo’n bedrijf dat je helpt bij een prachtige reis naar de Verenigde Staten of Canada. Ze helpen je aan een zorgeloze ervaring. Toch zijn er dingen waar je zelf van tevoren ook over nadenkt. Benieuwd wat voor overwegingen jij maakt voor een onvergetelijke rondreis met het hele gezin? Lees dan snel verder! 

Route en vervoer 

Touren door de Verenigde Staten of een zorgeloze reis naar Canada met kinderen begint bij het uitstippelen van de juiste route. Een goede manier om Noord-Amerika te ontdekken is met de auto. Zo kun je zelf kiezen waar je heen rijdt en of je ondertussen stopt. Onthoud dat kinderen het liefst niet té lang in de auto zitten. Check daarom of er onderweg genoeg plekken zijn waar je kunt stoppen, wat eten, en waar zij hun energie kwijt kunnen. Ook een kinderstoel is, vooral bij jonge kinderen, van groot belang. Zorg ook voor voldoende snacks en autospelletjes om ze bezig te houden tijdens de rit.

Accommodatie en activiteiten

Daarnaast let je op een aantal dingen bij het regelen van een accommodatie. Je wilt natuurlijk een appartement, vakantiehuis, of hotelkamer dat geschikt is voor gezinnen met kinderen. Reis je met een jong kind? Dan ga je na of de accommodatie beschikt over een kinderbed. Ook ga je na of er meerdere ruimtes aanwezig zijn. Zo kan jouw kind lekker op tijd naar bed, en jullie nog even genieten van de avond. Baseer de keuze ook op het aanbod aan activiteiten in de omgeving. Zo heb je elke dag wel wat te doen! 

Juiste reisdocumenten

Tot slot ga je na of je de juiste reisdocumenten hebt en welke je moet regelen. Zijn alle paspoorten nog up-to-date? Is het bijvoorbeeld nog toegestaan dat jouw kind er bij jou in staat? Wanneer je naar de Verenigde Staten reist, heb je een ESTA nodig, een visum. Ook baby’s en kinderen hebben dit nodig. Ook als je naar Canada reist, moet je voor het gehele gezin een visum regelen. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet om last minute problemen te voorkomen. 

Dus, een reis naar Noord-Amerika is het mooiste wat je met je kinderen kunt doen. Voor je vertrekt, regel je een aantal dingen. Stippel de juiste route uit met genoeg mogelijkheden om te stoppen. De auto en de accommodatie moeten allebei kind proof zijn en geschikt zijn voor een gezin. Zorg er tot slot voor dat je beschikt over de juiste reisdocumenten, zoals een paspoort en visum. Heb je dat allemaal geregeld? Dan kan de reis beginnen!

In samenwerking met Little AmericaDeel deze post