Home » Zwanger! » Wat stop je in je vluchttas? Dit moet zeker mee naar het ziekenhuis!

Wat stop je in je vluchttas? Dit moet zeker mee naar het ziekenhuis!

Spannend! Je uitgerekende datum is in zicht en je kan waarschijnlijk niet wachten om jullie kleintje in je armen te houden 🤗 Maar voordat het zo ver is heb je nog wel wat praktische zaken te regelen zoals het inpakken van je vluchtkoffer/ziekenhuistas voor je bevalling en het klaarzetten van de autostoel. Wat neem je allemaal mee naar het ziekenhuis of bevalcentrum? Hieronder onze tips!

1. Belangrijke papieren

Denk daarbij aan verzekeringspapieren, identiteitsbewijzen, ziekenhuisregistratiekaarten, belangrijke telefoonnummers maar ook het geboorteplan als jullie dat hebben. Laat je partner dit beheren zodat jij je kan concentreren op de bevalling.

2. Ondergoed

Niets is zo vervelend als slecht zittend ondergoed 😶 Zorg er daarom voor dat je comfortabel ondergoed inpakt wat je ondersteunt tijdens en na de bevalling.
Noppies Maternity Essentials biedt een onderbroek die speciaal gemaakt is voor de postpartum periode. Deze heeft een strakke buikband die naadloos in het ontwerp verweven is. De band zorgt voor extra ondersteuning zodat je buikspieren kunnen herstellen en is ook geschikt voor een keizersnede. Verkrijgbaar in meerdere kleuren. Dit item is gemaakt van Sensil® Breeze. Deze speciale stof heeft een verkoelende functie en dit item is naadloos waardoor het nergens knelt of schuurt.

Post partum slip noppies

3. BH’s

Het is handig om een BH in te pakken voor tijdens de bevalling en een schone voor na de bevalling. Voor die tweede is het ook handig als deze een voedingsfunctie heeft. Je kleintje zal meteen gaan drinken en dan is het fijn als jij je niet in allerlei bochten hoeft te wringen om je BH uit te doen. Onze tip is om de naadloze BH’s van Noppies in te pakken. Deze voelen als een tweede huid, zo zacht! En gemakkelijk te openen met 1 hand.

Noppies voedingsbh

4. Kleding voor tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling draag je het liefst een luchtig jurkje of lang t-shirt. Ook hier de tip om meerdere items in te pakken zodat je af en toe kan wisselen mocht je daar behoefte aan hebben.

5. Comfortabele outfit voor na de bevalling

Na de bevalling heb je vooral behoefte aan een zachte, comfortabele outfit ❤. Je lichaam heeft zo veel te verduren gehad dat het wel toe is aan een outfit die voelt als een tweede huid. Pak daarom je meest fijne outfit in.

6. Verzorgingsproducten

Je weet niet hoe lang de bevalling zal duren en het is fijn om je te kunnen opfrissen. Pak daarom de volgende items sowieso in: tandenborstel, tandpasta, haarborstel, shampoo, conditioner, deodorant, gezichtsreiniger en lippenbalsem.

7. Het eerste pakje

Waarschijnlijk heb je deze allang klaar liggen, het eerste pakje. Met veel zorg uitgezocht en heel veel liefde gewassen, gestreken en opgevouwen voor dat speciale eerste moment 😍 Het is slim om meerdere maten in te pakken. Je weet natuurlijk niet hoe groot je baby precies zal zijn dus daarom is het aangeraden om 2 verschillende maten in te pakken. Vergeet ook de sokjes en het mutsje niet. Ideaal zijn de zachte, duurzame items van de Noppies baby basics collectie. Door de neutrale kleuren passen ze in de garderobe van iedere new born.

noppies baby basics collectie

8. Dekentjes voor de baby

Een pasgeboren baby kan zijn eigen temperatuur nog niet regelen. Daarom is het handig om een dekentje of omslagdoek mee te nemen.

9. Opladers

Voorkom dat je telefoon leeg is op het moment dat je net die eerste foto wilt maken van jou en je gezin. Pak dus ook de opladers in van je telefoon en eventueel camera en andere elektrische apparaten die je mee wilt nemen.

10. Muntje voor de rolstoel

In sommige ziekenhuizen is het nog zo dat je een muntje nodig hebt om de rolstoel los te maken. En dat is wel het laatste waar jij je druk om wilt maken terwijl je weeën aan het opvangen bent 😊

Graag een overzicht bij de hand van wat er in je vluchtkoffer moet voor je bevalling? Download hem hier dan gratis.

In samenwerking met noppiesDeel deze post