Home » Boek » Sonia Pypaert lanceert Mama’s weten waarom, een boek vol tips voor prille ouders

Sonia Pypaert lanceert Mama’s weten waarom, een boek vol tips voor prille ouders

Yay, binnenkort vinden jullie niet alleen de ultieme zwangerschapsgids Onder mama’s in de rekken maar ook het vervolg Mama’s weten waarom geschreven door auteur Sonia Pypaert. In haar nieuwe boek heeft ze aandacht voor de eerste 18 maanden met je kleine schattige baby. Zo’n periode kan al eens anders lopen dan verwacht en daarom bundelde Sonia haar ervaring en die van zoveel andere mama’s en experten zodat je die eerste maanden zorgeloos kan genieten van je kleintje. Voor de lancering hadden we bij Onder mama’s een exclusief interview om wat meer te weten te komen!

1. Dag Sonia, we weten intussen dat jij binnenkort een tweede boek uitbrengt: Mama’s weten waarom. Kan je vertellen waarover dit boek zal gaan?

Terwijl mijn eerste boek Onder mama’s een zwangerschapsgids is voor toekomstige mama’s, wordt Mama’s weten waarom een complete gids vanaf de geboorte tot 18 maanden. Want eindelijk is het dan zover: je bent mama! Een spannende periode komt eraan met ook heel wat onzekerheden en twijfel.

In Mama’s weten waarom deel ik tips om de best mogelijke verbondenheid met je kind te realiseren, meteen ook een pleidooi voor warm ouderschap. Ik ga daarbij moeilijke thema’s zoals de (b)roze wolk, gebroken nachten en borst- versus flesvoeding niet uit de weg. Maar ik breng ook de vele mooie momenten van het ouderschap naar voor en ik toon hoe je bewust de kleine en grote milestones in die eerste 18 maanden kunt beleven. Met opnieuw veel praktische lijstjes die er bovendien voor zorgen dat je de eerste maanden als ouder zo zorgeloos mogelijk doorkomt, zodat er des te meer tijd overblijft om te genieten van je kersverse gezin.

2. Het boek is dus bedoeld voor prille ouders?

Ja, inderdaad. Met Mama’s weten waarom steek ik kersverse mama’s en papa’s een hart onder de riem. Het boek legt uit waarom je jezelf al eens kan verliezen als vrouw en dit niet alleen door de emotionele rollercoaster. Tegelijkertijd is mijn boek ook opnieuw praktisch met een thematische aanpak en veel praktische lijstjes.

3. Welke mijlpalen doorloopt een kindje zo tijdens die periode?

Er zijn er heel wat in die eerste achttien maanden dus je kan spreken van een milestone journey die een kind doormaakt. Een kind ontwikkelt zich op een razendsnelle manier gedurende het eerste levensjaar. En het positieve is dat je als ouders heel veel kan doen voor de optimale ontwikkeling van je kind. Met mama’s weten waarom wil ik ouders én kind slimmer maken.

mama's weten waarom boek mijlpalen eerste achttien maanden baby mama mamaboek

4. Rond welke topics is jouw boek opgebouwd?

Het overzichtelijk bespreken van belangrijke thema’s zoals slapen, verzorging, spelen en voeding is verhelderend en maakt dit boek opnieuw tot een gids voor elke nieuwe mama en papa. Want elk kind volgt zijn eigen curve en de rode draad met de mijlpalen is uniek. Want hoe meer je investeert in de verbondenheid met je kind hoe beter de ontwikkeling van je kind.

5. Waar haal je jouw inspiratie en informatie voor Mama’s weten waarom?

Dankzij the baby’s corner en de community Onder mama’s heb ik door de jaren heen heel wat tips en ervaringen verzameld over wat het prille moederschap met je doet en hoe je je baby – op jouw eigen manier – kunt verwelkomen in de wereld. Speciaal voor mijn tweede boek Mama’s weten waarom voerde ik een reeks intense en intieme gesprekken met mama’s in spe, ervaren mama’s en met verschillende experten. Gesprekken met een grote openheid en één duidelijke rode draad: we praten te weinig met elkaar over de twijfels, over de kleine en de grote zorgen. Het is voor mij een eer dat ik deze wijsheid, in mijn boeken en de podcasts, met een breder publiek kan delen.

6. Op welke manier zal jouw boek een meerwaarde bieden aan jonge ouders?

In Mama’s weten waarom ga ik verder op de eerste maanden als prille ouder, want je hebt je tijdens je zwangerschap zo goed mogelijk geïnformeerd over de ontwikkeling van je baby maar niets kon je voorbereiden op wat het echt betekent om mama te zijn. Een kind krijgen is een lifechanger. Als mama jongleer je met verschillende rollen: je baby komt natuurlijk op de eerste plaats, maar ook je partner en je vrienden wil je evenveel liefde geven als vroeger. De evolutie die een mama doormaakt komt uitgebreid aan bod evenzo haar emotioneel en psychisch welzijn. Je wilt je als mama ook goed voorbereiden op het mama-zijn, weten wat er op je afkomt is essentieel om de mama te worden die je wil zijn. Als mama van het warm ouderschap deel ik tips & tricks met ouders voor de beste start in het leven van je baby. Want mama & papa jullie staan aan de wieg van je kind, dat door aandacht groeit en bloeit!

7. Klinkt heel hartverwarmend! Wanneer mogen we het boek verwachten?

Eind april 2021, net op tijd om te bestellen als Moederdagcadeau 😉 Als je jouw exemplaar nu al reserveert dan ontvang je een boek met handtekening en persoonlijke boodschap van mijzelf!

Lees meer over auteur Sonia Pypaert.Deel deze post