Home » Baby » 5 tips om als kersverse papa een band met je baby te creëren

5 tips om als kersverse papa een band met je baby te creëren

De geboorte: een spannend moment voor jou als papa, want eindelijk kun je je baby aanraken en zien! Ook aan jou zal je kindje zich hechten. Mama heeft een streepje voor op dat vlak, zeker als ze borstvoeding geeft, maar een goede hechting met papa is minstens zo belangrijk voor de ontwikkeling van je baby.

Tips en tricks voor een goede hechting met je baby

  • Neem de tijd na de geboorte en leg je baby ook eens op jouw buik, voor een eerste kennismaking en wat huid-op-huidcontact. Het is de start van een (h)echte band.
  • Neem je ouderschapsverlof op. Die eerste weken vliegen voorbij en ze komen nooit meer terug. En je partner zal je eeuwig dankbaar zijn voor de hulp die ze van je krijgt.
  • Ga voor we-time met je baby. Je kindje vindt het superleuk om bij jou te zijn. Exclusieve tijd voor elkaar, dat is in elkaars ogen kijken en elkaar leren kennen. Laat je niet afleiden door je telefoon of werk, maar geef je kindje speciale een-op-een-aandacht.

Bonding with your baby, is your gift for life

Sonia Pypaert
  • Neem samen met je partner de verzorgende taken op. Je baby in bad zetten, hem zachtjes wassen of een andere luier aandoen, ook dat is relatievormend. En door een deel van de (huishoudelijke) taken over te nemen, vertroetel je ook je partner. Zij moet immers niet alleen herstellen van de zwangerschap en bevalling, ze moet ook wennen aan haar nieuwe leven. En daarvoor zal ze tijd en rust nodig hebben.
  • Dragen = hechten. Vanaf de geboorte kan je baby veilig in de draagzak of draagdoek. Het is een manier om aan jullie band te werken,
papa, band met je baby

Geschreven door mama-expert Sonia Pypaert.
Deel deze post